محسن هاشمی : تهران خصوصیات شهری برای زندگی را ندارد

کدخبر: ۳۸۰۶۳۶
اقتصادنیوز : رئیس شورای شهر تهران گفت: این شهر توسعه پایدار و متوازن را تجربه نکرده و اکنون می شود گفت تهران باید به سمتی برود که جایی برای زندگی شود اما هنوز خصوصیات یک شهر برای زندگی را به دست نیاورده است.
محسن هاشمی : تهران خصوصیات شهری برای زندگی را ندارد

به گزارش اقتصادنیوز  به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران، محسن هاشمی در رویداد تهران ۱۴۰۰، اظهار کرد: تهران روستای کوچک و ییلاق شهر باستانی ری بوده که در ۲۵۰ سال پیش کم کم در دوره قاجار و پهلوی اول رد پیدا کرد. در ابتدا تهران ۲۵ هزار نفر جمعیت داشت که در دوره پهلوی با رشد انفجاری جمعیت مواجه شد و جمعیت این شهر به ۵ میلیون نفر رسید. این در حالی است که در دوران ۴۰ ساله انقلاب اسلامی جمعیت تهران دو برابر شده که اگر شهرهای اقماری آن که امروز جزئی از تهران شده را در نظر بگیریم باید بگوییم جمعیت تهران سه برابر شده است.

وی افزود: تهران توسعه پایدار و متوازن را تجربه نکرده و اکنون می‌شود گفت تهران باید به سمتی برود که جای برای زندگی شود اما هنوز خصوصیات یک شهر برای زندگی را به دست نیاورده و در خصوص اینکه چگونه در سده ۱۴۰۰ تهران باید شهری برای زندگی باشد، باید فکر اساسی کنیم و در این راه باید به چند نکته توجه کنیم.

رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: استفاده به این سبک از سوخت‌های فسیلی و ذرات معلقی که در تهران وجود دارد و نیز حمل و نقل خصوصی که موجب شده تهران هر چه بیشتر به سمت آلوده‌تر شدن پیش رود و در مجموع آلودگی هوا مهمترین موضوعی است که سبب شده تهران جای زندگی نباشد لذا باید با ایجاد حمل و نقل بدون آلودگی زمینه تاب آوری تهران در این زمینه را فراهم آوریم.

وی ادامه داد: موضوع دیگر تاب آوری در بحث زلزله و سیل است، تقریباً همه به انتظار یک زلزله مهیب در تهران هستند و اگر اقدامات گذشته را رصد کنیم شاید ما یک درصد از کارهایی را که باید انجام داده‌ایم به ویژه در بحث امداد رسانی عقب هستیم و لذا در این زمینه نیز باید کار عمیقی شود تا در صورت وقوع زلزله شاهد فوت انبوه جمعیت نباشیم.

هاشمی خاطرنشان کرد: در کنار تاب آوری تهران در موضوع زلزله و سیل باید به تاب آوری تهران در آسیب‌های اجتماعی هم فکر کنیم، امروز در بعد آسیب‌های اجتماعی از همه منظر دچار مشکل هستیم؛ معتادان متجاهر، کودکان کار و مسائلی از این قبیل سبب شده که برای زیست پذیرتر کردن تهران در سده ۱۴۰۰ مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در حوزه شهرسازی نیز خطاهای بسیار فاحشی در تهران رخ داده و همه شهردارانی که تعدادشان به ۵۰ نفر در طول ۱۰۰ سال گذشته می‌رسد در کنار خدماتی که داشتند اشتباهات فاحشی در این حوز داشته‌اند که سبب شده ما شهرسازی متوازنی نداشته باشیم لذا این امر نیز باید در سده ۱۴۰۰ برای زیست‌پذیرتر کردن تهران مورد توجه باشد.

وی با بیان اینکه حقوق شهروندی از دیگر نیازهای تهران آینده است که باید مورد توجه باشد، گفت: کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر برنامه‌های متنوع و اثرگذاری در این زمینه‌ها دارند و امیدواریم شهرداری تهران هرچه زودتر برنامه‌های خود را در قالب لایحه در خصوص تهران ۱۴۰۰ به شورا ارائه کند تا با تصویب شورا بتوانیم به شهری برسیم که برای زندگی همه شهروندان مناسب باشد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید