فرصت شماری تلآویو برای رساندن پیام به بایدن درباره ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در حالی که خبرهایی در خصوص نگرانی رژیم صهیونیستی از بازگشت دولت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا به توافق هستهای برجام به گوش میرسد، چند تن از مقامهای رژیم صهیونیستی به پایگاه خبری «آکسیوس» گفتهاند که این رژیم از سفر اخیر «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به تلآویو برای رساندن پیام به دولت بایدن درباره ایران بهره برده است.
پایگاه خبری آکسیوس در توضیح اهمیت این خبر نوشت: تلآویو درباره سیاستهای بایدن در قبال ایران و همچنین درمورد بازگشت وی به برجام نگران است، اما هنوز به طور مستقیم با وی تماس نگرفته است.
بنابراین میلی میتواند رابطی میان تلآویو و دولت بایدن شود زیرا انتظار میرود که او حتی بعد از انتقال قدرت در بیستم ژانویه ۲۰۲۱ (یکم بهمن ماه) در این سمت باقی بماند.
این در حالی است که یکی از مقامهای رژیم صهیونیستی در این خصوص گفته: «ما میخواستیم از طریق کسی که قرار است در دولت بایدن در قدرت بماند و نقشی اساسی در هر بازنگری سیاسی ایفا میکند، اقدام مد نظرمان درباره ایران را در دولت جدید [آمریکا] انجام دهیم.»
مارک میلی پنجشنبه هفته گذشته پس از سفر به چندین کشور عربی وارد سرزمینهای اشغالی شد و با مقامهای رژیم صهیونیستی از جمله «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم و «بنی گانتز»، وزیر جنگ دیدار کرد.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داده که هدف سفر مارک میلی رایزنی درباره تهدیدهای ایران برای اسرائیل بوده است.
رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با کمکهای آمریکا از هر گونه نظارت بینالمللی بر برنامه تسلیحاتی خود طفره رفته است. این رژیم در سالهای گذشته ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاحهای هستهای متهم کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلحآمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا با تحریک رژیم صهیونیستی در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.