آخرین اطلاعات از واردات واکسن کرونای خارجی به ایران

کدخبر: ۳۸۱۶۹۴
نایب رئیس انجمن داروسازان درباره آخرین اطلاعات از واردات واکسن کرونای خارجی به ایران گفت: هنوز وزارت بهداشت درباره اینکه از کجا و چه واکسنی و برای چند نفر واکسن خریداری خواهد شد اطلاعات شفافی ارائه نداده است.
آخرین اطلاعات از واردات واکسن کرونای خارجی به ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، علی فاطمی عضو انجمن داروسازان ایران، در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران با اظهار تاسف از اینکه هنوز آماری شفاف از واکسن های درخواست شده ایران توسط وزارت بهداشت ارائه نشده است گفت: مشکلات انتقال 224 میلیون دلار حل شده و با احتساب این مبلغ حدود 6 تا 20 میلیون دوز واکسن می تواند وارد کشور شود. با توجه به متغیر بودن قیمت واکسن ها به واسطه تکنولوژی ساخت مشخص نیست دقیقا چه تعداد واکسن را دریافت خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی از واکسن ها تقریبا چهار برابر دیگر واکسن ها قیمت دارند گفت: اگر واکسن های گرانتر خریداری شود حدود 6 میلیون نفر واکسینه می شوند و اگر واکسن های ارزانتر خریداری شوند حدود 20 میلیون نفر می توانند در ایران واکسینه شوند.صحبت درباره تعداد دوز وارداتی صرفا گمانه زنی است.

نایب رئیس انجمن داروسازان با تاکید بر اینکه ارزانتر بودن واکسن های کرونا دلیلی برای کیفیت پایینتر آنها است نیست گفت:  واکسن های بر پایه MRNA  معمولا ارزانتر و ایمن تر هستند و واکسن هایی که بر پایه روش های قدیمی ویروس غیر فعال ساخته شده اند 120 دلار قیمت دارند و واکسن های مدرنا و فایزر هم به مبلغ 30 تا 50 دلار به فروش رسیده اند.

وی با تایید اظهارات رئیس بانک مرکزی مبنی بر دریافت 8 میلیون دوز واکسن کرونا برای هموطنان اظهار داشت: این ارز تخصیصی حداقل برای 6 میلیون ایرانی کفایت می کند. کشورهای برزیل، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس واکسیناسیون را آغاز کرده اند  ولی هنوز درباره اینکه از کجا و چه واکسنی و برای چند نفر واکسن خریداری خواهد شد اطلاعات شفافی نداریم. ما نگران هستیم آنچه درباره واکسن آنفلوآنزا رخ داد درباره واکسن کرونا هم رخ دهد و ما نتوانیم به موقع این واکسن را دریافت کنیم.

نایب رئیس انجمن داروسازان با اشاره به اینکه کشورهایی که امروز با فایزر قرارداد می بندند در سه ماهه سوم سال 2021 واکسن خود را دریافت می کنند گفت: کشور ترکیه با خرید واکسن از چین، مطالعلات بالینی خود را از شهریورماه سال جاری آغاز کرد و با تایید آن 50 میلیون دوز واکسن را از چین دریافت می کند. نتایج مطالعات این واکسن در ترکیه خیلی خوب بوده ولی قیمت آن کمی بالا است. ظاهرا مسئولان وزارت بهداشت مقدمات کار را به موقع انجام نداده اند.

وی تاکید کرد: به محض دریافت واکسن، اولویت با کادر درمان و سپس گروه های در معرض خطر مثل بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای و سالمندان است. این افراد سه هفته پس از دریافت دوز اول واکسن، دوز دوم آن را دریافت می کنند و یک هفته پس از دریافت دوز دوم ایمنی کافی در بدن آنها ایجاد می شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان با اظهار امیدواری از ساخت واکسن داخلی در آینده نزدیک گفت: خوشبختانه چند شرکت در ایران هستند که بر روی واکسن کرونا مطالعه دارند. برخی از این واکسن ها کاملا ایرانی هستند و برخی دیگر هم مثل نمونه های انستیتیو پاستور و شفا فارمر از گونه ای هستند که با مطالعه مشترک با کشورهای دیگر در حال تولید است. این شرکت ها به ما قول داده اند تا هفته های آینده وارد فاز دوم بالینی شوند. اگر پاسخ تست مرحله دوم بالینی مثبت باشد امیدواریم واکسیناسیون را از اواخر بهمن ماه با استفاده از واکسن ایرانی آغاز کنیم.

فاطمی با اشاره به گرانتر شدن برخی داروها طی هفته گذشته گفت: برخی از اقلام دارویی مثل پلاویکس ایرانی گرانتر از داروهای مشابه خارجی خود به فروش می رسند. برخی داروهای دیگر هم به لحاظ قیمت تمام شده افزایش قیمت داشته اند. البته ممکن است دارویی از قبل وارد کشور شده باشد که ارزانتر از داروی مشابه خارجی خود باشد. ارز دارو بر اساس آخرین اطلاعات همچنان 4200 تومانی باقی خواهد ماند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید