این دو استان هم قرمز می شوند

کدخبر: ۳۸۳۵۷۰
اقتصادنیوز : یک اپیدمیولوژیست، نسبت به قرمز شدن تعداد بیشتری از استان های کشور در هفته آینده هشدار داد.
این دو استان هم  قرمز می شوند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  مهر، احسان مصطفوی، در گفتگو با شبکه خبر، با بیان اینکه تا امروز بیش از ۸۲ میلیون تست پی سی آر قطعی در دنیا گزارش شده و روزانه حدود ۶۰۰ هزار مورد ابتلای جدید گزارش می‌شود، گفت: بر اساس گزارش‌ها روند ابتلای موارد جدید در جهان هنوز افزایشی است.

وی افزود: روند مرگ و میر بر اثر این ویروس در جهان نیز متأسفانه افزایشی است و تاکنون جان باختگان در سراسر جهان به بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است.

مصطفوی ادامه داد: از ابتدای پیدایش ویروس کرونا در جهان، ما هم درگیر سه موج شیوع این ویروس در کشور بودیم.

وی افزود: موج نخست که از اواخر اسفند ۹۸ و اوایل فروردین ۹۹ آغاز شد، موج دوم که در تابستان آغاز شد و زمان بیشتری نسبت به موج اول ادامه داشت و موج سوم که از اوایل آبان ۹۹ آغاز شد شدت ابتلاء و همه گیری بیشتری داشت به طوری که موارد بستری در بیمارستان‌ها به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر و تعداد فوتی‌ها هم به حدود ۵۰۰ نفر در روز افزایش یافت.

مصطفوی گفت: خوشبختانه با اعمال محدودیت‌ها در کشور از نیمه دوم آبان ماه روند بستری‌ها کاهشی شد و امروز به حدود ۵۰۰ بستری و ۱۰۰ مورد فوتی در کشور رسیده‌ایم.

وی، سخت گیری‌های بیشتر، اعمال محدودیت‌های تردد روزانه بین استانی و شبانه در همه مناطق کشور، کاهش ساعت کاری و حضور کارکنان در ادارات و اصناف و همراهی مردم با ستاد مقابله با کرونا را از عوامل اصلی این اتفاق عنوان کرد.

مدیر روابط عمومی انستیتو پاستور ایران، افزود: رعایت پروتکل‌ها و اعمال محدودیت‌ها در کاهش زنجیره انتقال ویروس بین افراد مؤثر است، اما در قطع آن مؤثر نیست.

مصطفوی درباره اوضاع انتشار ویروس کرونا در ۳ استان شمالی کشور، گفت: روند ابتلاء در استان مازندران مخصوصاً شهرهای ساری، رامسر، بابل و سوادکوه شمالی در موج سوم نزولی نشده و کماکان در روند افزایشی است که متأسفانه با افزایش موارد ابتلاء و بستری، تعداد مرگ و میر هم افزایش یافته است و این شهرها در وضعیت قرمز قرار دارند.

وی ادامه داد: در استان‌های گیلان و گلستان هم بر خلاف دیگر استان‌ها کاهش موج سوم کرونا خیلی مطلوب نبوده و احتمالاً در هفته‌های آینده شاهد قرمز شدن برخی شهرستان‌های این استان‌ها باشیم.

این اپیدمیولوژیست افزود: با عادی انگاری شرایط ممکن است خیلی زود به شرایط قبلی و افزایش سرعت ابتلاء بازگردیم.

مصطفوی ادامه داد: استفاده از ماسک، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به خاطر ویروس کرونا باعث شد امسال بر خلاف سال‌های قبل موارد محدودی از ابتلاء به آنفلوانزا گزارش شده است.

وی درباره ویروس انگلیسی، گفت: این ویروس که نوع جهش یافته ویروس کرونا است و بنا به گفته مقامات بهداشتی انگلستان حدود ۴ ماه در این کشور در حال گردش بوده است ممکن است با تماس با افراد سرعت انتشار این ویروس را افزایش دهد همانطور که در هفته‌های اخیر در انگلستان شاهد افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میرها هستیم.

مصطفوی افزود: خوشبختانه هنوز موردی از ابتلاء به ویروس انگلیسی کرونا در کشور گزارش نشده است، اما این لزوماً به معنی نبود این ویروس در ایران نیست و با توجه به اینکه زمان اعلام وجود این ویروس جدید چند ماه دیرتر اعلام شده است احتمال وجود این ویروس در کشور کم نیست.

وی درباره نقش آلودگی هوا در انتشار ویروس کرونا، گفت: بر اساس مقالات منتشر شده مختلف، آلودگی هوا می‌تواند تشدید کننده فرم‌های شدید بیماری و مرگ باشد. آلودگی هوا و کرونا محل امن برای آلودگی هوا و ویروس کرونا ریه‌ها هستند که با حمله به این عضو حیاتی بدن و درگیر کردن آن باعث ابتلای بیشتر و خطرات ناشی از آن شوند.

مصطفوی، بهترین و مؤثرترین راه دوری از آلودگی هوا و کرونا را در خانه ماندن و پرهیز از حضور در اماکن آلوده و محیط‌های ناسالم عنوان کرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید