هشدار؛ کرونا در این 9 شهر بیداد می کند؛ به این شهرها سفر نکنید
به گزارش اقتصادنیوز از مهر، آخرین به روزرسانی رنگ بندی کرونایی نشان از افزایش مناطق قرمز کرونایی در استان دارد و شهرهای ساری، نکا، قائمشهر، سوادکوه، بابل، فریدونکنار، آمل، تنکابن و رامسر در وضعیت قرمز و کرونایی به سر میبرند.
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رنگ بندی ها تصمیم گیری ستاد ملی است، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مناطق کشور وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده از رنگ بندی آبی ایجاد شده است که مردم احساس نکنند در وضعیت خوبی قرار دارند و براساس آن محدودیتهایی باقی میماند.
وی با اظهار اینکه محدودیتهای تردد خودروها باید در مبادی خروجی استانهای مبدا با جدیت اعمال شود، افزود: فقط یک عامل در شیوع کرونا تأثیر ندارد، لذا برای کنترل این بیماری هر چقدر بتوانیم کارهایی را انجام بدهیم که آسیب جدی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کمتری به جامعه وارد شود بسیار خوب است، ولی کار بسیار سختی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: حتی در کشورهایی که وضعیت اقتصادی و کنترلی بهتری از کشور ما دارند محدودیتها را با جدیت اعمال میکنند زیرا میزان سرایت این بیماری بسیار بالا است لذا شما نمیتوانید فقط با انجام کارهای معمول جلوی مبتلا شدن و انتشار بیماری را بگیرید بلکه باید درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در تمامی سطوح جامعه بسیار زیاد باشد.
موسوی ادامه داد: اصناف و همه مجموعهها تلاش کردند تا اصول فاصله گذاری اجتماعی اعمال شود ولی یک عدهای که در بازگشاییها اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند تلاش ۷۰ درصد دیگر جامعه که به این اصول پایبند هستند، بی اثر میکند و آمارهای مرتبط با شیوع و ابتلاء افزایش پیدا میکند و به اجبار به سمت تعطیلی کامل میرویم.
وی تاکید کرد: نمیتوان برخی مشاغل که مستقیم با تأمین مایحتاج و معیشت مردم مرتبط هستند را تعطیل کرد، البته همه باید اصول بهداشتی را به درستی رعایت کنند لذا نیاز به اجرای برخی محدودیتها است.
روند خوبی برای کنترل بیماری انجام شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با عنوان اینکه به جز مازندران همه مناطق کشور وارد پیک سوم شدند و ورود و خروج از پیک در اکثر استانها تقریباً سه ماه طول کشید، افزود: درحالی که مازندران ۲۳ هفته است که وارد پیک نشده است و اگر استان وارد این موج نشود میتوان گفت روند بسیار خوبی برای کنترل بیماری انجام شد.
وی با تاکید بر پرهیز از حضور در محیطهای مشکوک به آلودگی کرونا، افزود: دورهمی ها، تجمعات و وسایل نقلیه عمومی از مهمترین عوامل ابتلای افراد به این بیماری است و براساس تحقیقات انجام شده اگر فردی ۱۵ دقیقه با فرد مبتلا در تماس باشد به این بیماری مبتلا میشود بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اظهار اینکه کنار گذاشتن برخی از عادتها برای مقابله با دشمن نامرئی ضروری است، گفت: کادر بهداشتی ودرمانی در شرایط فعلی بیشتر از سایر افراد جامعه خسته شدند و ماهها هست که به مرخصی نرفتند و بارها بیمار شدند و برخی از این عزیزان هم جانشان را از دست دادند.
وی افزود: مردم باید توجه کنند که در حال حاضر با یک دشمن نامرئی مواجهیم که باید با همدلی و همیاری آن را شکست دهیم و در این مسیر لازم است برخی از عادتهای گذشته را کنار بگذاریم.