خبر نمکی از ورود واکسنهای جدید به کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سعید نمکی روز چهارشنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور و واکسن کرونا افزود: از شرکتهایی به دلیل نیاز بازار داخل، واکسن وارد میکنیم. همچنین از اسپوتنیک روسیه نیز قرار بود وارد کنیم و خیلیها صحبتهایی کردند. دیروز مقالهای در این زمینه در مجله لنست منتشر شد. سیاست ما این بود که واکسن ثبت شده اول باید در چند کشور موجه در دنیا ثبت و مصرف شده باشد و کارآزمایی بالینی در سه فاز را در بیرون مرزها گذرانده باشد.
وی ادامه داد: واکسن اسپوتنیک روسیه در کشورهای برزیل، ویتنام، نپال، مکزیک، آرژانتین، ونزوئلا، مالزی، بولیوی، صربستان، مجارستان، روسیه و بلاروس هم مصرف میشود و هم ثبت شده است. واکسن شرکت سینوفارم چین نیز در چین، امارات، بحرین، مصر، مجارستان، عراق، اردن، مراکش، پاکستان، پرو، اندونزی و بسیاری از کشورها ثبت و مصرف شده است. واکسن دو شرکت هندی نیز در جاهای مختلف دنیا ثبت شده است.
نمکی بیان کرد: امیدواریم در بهمن ماه با پیگیریهای رییس جمهوری و همراهی بانک مرکزی و وزارت راه برای حمل و نقل واکسنها، هرچه سریعتر این واکسنها را وارد کشور کرده و تزریق را به گروههای آسیب پذیر با رعایت اولویتها آغاز کنیم.
وضعیت کرونا در جهان و ایران
وی بیان کرد: متاسفانه جهان باز هم در التهاب بیماری کووید ۱۹ است. در ۲۴ ساعت گذشته، آمریکا ۳ هزار و ۶۳۲، انگلستان هزار و ۴۴۹، برزیل هزار و ۲۴۰، آلمان ۹۹۰، اسپانیا ۷۲۴، مکزیک ۵۶۴، آفریقای جنوبی ۵۴۷، روسیه ۵۳۹، ایتالیا ۴۳۹ و فرانسه ۴۸۵ مرگ داشتهاند. متاسفانه در ایران نیز در ۲۴ ساعت گذشته ۷۹ مرگ داشتهایم.
خیز ملایم در افزایش بیماران سرپایی
نمکی گفت: گرچه در شرایط بسیار سختی قرار داریم، اما باز هم در قالب طرح شهید سلیمانی با همه همراهان در حال پیشرفت هستیم. خوشبختانه توانستیم بیماری را در کشور مهار و کنترل کنیم. آنچه باعث نگرانی است این است که با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم پایبندی به موازین و مقررات فاصله گذاری، خیز ملایمی در بیماران سرپایی در برخی استانها مشاهده می شود.
وی ادامه داد: گزارشهایی که از تهران دریافت میکنم، آغاز خیز ملایم در بیماران سرپایی و بعد از آن در افراد مبتلای نیازمند بستری خواهد بود و خدای نکرده در هفتههای آینده ممکن است افزایش مرگ و میر را داشته باشیم. خواهش من این است که رعایت پروتکلهای بهداشتی فراموش نشود.
وزیر بهداشت افزود: نقشه آتشین روزهای قبل، امروز به نقشه بسیار امیدوارکنندهتر تبدیل شده است. امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی این اضطراب از جامعه درمانی کشور کمتر شود. رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتر از میزان قابل قبولی است که انتظار داریم.
مورد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته نداشتیم
نمکی گفت: درمورد ویروس جهش یافته کرونا در کشور به جز مواردی که گزارش شده بود، مورد جدیدی نداریم. همه تلاش ما این است که چشمهای خود را در مرزهای کشور باز کنیم و ورودیها بررسی شوند. نه در خیز استانهای داخلی و نه در ورودیهای کشور هنوز جهش جدیدی را دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: اقدامات سخت گیرانهتری را در مورد ترددها و گشتن خانه به خانه و پیدا کردن خوشههای آلودگی و شعلههای کوچک بیماری آغاز کردیم تا بیماری را زودتر تشخیص دهیم و از پیوستن این شعلهها و دامنگیر شدن بیماری جلوگیری کنیم.
وزارت بهداشت سیاست زده نیست
وزیر بهداشت اظهار کرد: سوالاتی چند روزی است در ذهن مردم توسط عدهای با خیراندیشی یا بداندیشی ایجاد شده است. مردم این را باور داشته باشند که وزارت بهداشت و وزیر بهداشت سیاست زده نیست. از روز اول اعلام کردم که خدمتگزار همه مردم و اقشار و دیدگاههای مردم سرزمین هستیم. برای اصولگراها، اصلاح طلبها، معتدلها، بدون خطها، شیعه، سنتی، کلیمی، مسیحی و حتی زندانیان محکوم به اعدام مکلف به خدمت و حمایت از سلامت هستیم. در نتیجه مواردی که دنبال میکنیم را سیاسی نکنید و واکسن نیز یکی از همین پدیدهها است. اگر کسانی برای برخی صندلیها در برخی نظامهای صنفی خوابهایی دیدهاند، اگر مردم آنها را پذیرفتند انشالله بر آن صندلی بنشینند، اما خواهش من این است که امروز مسائل سلامت را سیاسی نکنند.
وی بیان کرد: از روزهای نخست کمیتههای ملی برای واکسن تشکیل شد و بزرگترین هدف ما این بود که واکسن ایرانی را بسازیم. مطمئن بودیم در روزهای سخت با تقاضای بالای واکسن کرونا برای مردم جهان، ظرفیت واکسنسازهای دنیا به اندازه پوشش واکسیناسیون ۱۰ درصد مردم جهان هم نیست. در نتیجه با تکیه بر دانش داخلی تلاش کردیم شرکتهای داخلی را دور هم جمع کرده و جرات و جسارت تولید به آنها بدهیم. این حرکت با قدرت شروع شد و اولین گروه مجوز کارآزمایی بالینی را گرفتند و به خوبی در حال پیشرفت هستند. اوایل هفته آینده مجموعه انستیتو رازی که اجازه تست بالینی را گرفته، کار خود را آغاز میکند. مجموعه پاستور با انتقال دانش فنی نیز به خوبی کار خود را دنبال میکند و فاز سوم کارآزمایی بالینی را دنبال خواهد کرد.