بدنبال توسعه دانش بنیانها در استانها هستیم
بهزاد سلطانی در نشست خبری با اشاره به موج فناوری ایجاد شده در این دوره به ویژه در بخش خدمات و ای تی خاطرنشان کرد: 74 درصد از شرکت های دانش بنیان حداقل طی 4 سال گذشته از یکی از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده اند و این نشان دهنده ضریب نفوذ بالای صندوق نوآوری و شکوفایی در میان شرکتهای دانش بنیان و به ویژه شرکتهای دانش بنیان نوپا است.
وی با اشاره به اینکه به دنبال افزایش اقتصاد دانش بنیان در استان ها هستیم ، افزود: 95 درصد از سرمایه گذاری های انجام شده استانی در صنایع متوسط و پایین است که برخلاف روند دنیا است که به سمت صنایع های تک حرکت کرده و آن را در اولویت قرا داده اند. مانیز در تلاش هستیم تا در دور دوم ریاست جمهوری و در سفرهای استانی به دنبال تقویت موج دانش بنیان در استان ها باشیم و "هاب" توانمند سازی را در استان ها ایجاد کنیم.
سلطانی با بیان اینکه به دنبال راه اندازی صندوق های خطر پذیر در استان ها هستیم ،گفت: این صندوق ها باید در تمام استان ها ایجاد شوند و اکنون در 16 استان در حال فعالیت هستند اما تلاش می کنیم تا 3 سال آینده تعداد این صندوق ها را تا 50 صندوق افزایش دهیم .
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به یک خدمت جدید اشتغالزایی در این صندوق اشاره کرد وگفت: با رایزنی های فشرده با بانک قرض الحسنه مهر ایران به ازای استخدام هر نفر لیسانس به بالا، تسهیلات 20 میلیون تومانی با نرخ 4 درصد پرداخت می شود که برای استخدام 5 نفر در سال می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. این در حالی است که تا کنون با سرعت بسیار بالا معادل 3 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات برای این بخش تصویب شده است و برای 175 نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد سرمایه صندوق نو آوری و شکوفایی اظهار کرد: بر اساس اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق یک نهاد سرمایهای است و بنابراین یک سرمایه مشخص دارد که باید از آن برای فعالیت های خود به بهترین نحو استفاده کند زیرا هر سال بودجه جدیدی به صندوق تزریق نمی شود. از این رو ما وقتی طرحی را تصویب می کنیم باقیمانده تسهیلات مصوب طرح را در بانکها بلوکه کرده و از محل سود آن برای هزینههای خود صرف می کنیم.
سلطانی با اشاره به برخی انتقادات در خصوص آنکه باید از اصل پول صندوق اقدام به سرمایهگذاری شود، اضافه کرد: در این صورت اصل اعتبارات این صندوق پایان مییابد که در این صورت امکان اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان وجود نخواهد داشت ،اعتقاد ما بر این است که این صندوق باید همانند شرکتهای دانشبنیان اقتصادی فکر کند، چرا که اعتبارات هزینهای از سوی دولت به نهادهایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم پرداخت میشود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ شرکتی نیست که اعلام کند به دلیل آنکه صندوق پول نداشته تسهیلات دریافت نکرده است، یادآور شد: شرکتهایی اعلام کردهاند که نتوانستهاند اعتبارات صندوق را دریافت کنند و موفق نشدهاند از تسهیلات ما بهرهمند شوند که دلیل آن هم میزان بالای تسهیلات درخواستی بوده، چرا که بر اساس اساسنامه ، صندوق برای اعطای تسهیلات خود باید شرکتها را از نظر مالی، بازار و بدهی بانکی مورد ارزیابی قرار دهد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص نحوه هزینهکرد اعتبارات این صندوق توضیح داد: در مدت 2 سال گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی با بانکها چانهزنی کرده تا بتواند اعتبارات آنها را به سمت شرکتهای دانشبنیان سوق دهد.
وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده ، بالغ بر 3500 میلیارد تومان در سال 96 به 1250 شرکت از طریق اعتبارات بانکی ارائه شده این در حالی است که این صندوق در مدت 4 سال 2000 میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان اعطا کرده است.
سلطانی اضافه کرد: میزان اعتبارات بانکها در زمینه اعطای تسهیلات حدود 4 برابر بیشتر از صندوق نوآوری بوده است که این اقدام، حرکت خوبی است؛ ولی باید توجه کرد اعتبارات بانکهای سراسر کشور 560 برابر بیشتر از صندوق نوآوری و شکوفایی است، ولی همه ماموریتهای این بانکها شرکتهای دانشبنیان نیست ولی کل ماموریت ما بر شرکتهای دانشبنیان متمرکز شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 50 درصد شرکتهای دانشبنیان نوپا هستند، اضافه کرد: این شرکتها نمیتوانند از بانکها تسهیلات دریافت کنند. از این رو ما برنامه داریم که در شرکتهای نوپای دانشبنیان به جای اعطای تسهیلات به سمت سرمایهگذاری حرکت کنیم که در این زمینه این صندوق میتواند اقدامات اساسی را انجام دهد.
سلطانی با بیان اینکه نیمی از شرکتهای دانشبنیان نمیتوانند برای دریافت تسهیلات به سمت بانکها بروند، اضافه کرد: برخی از دستگاههای دولتی با شرکتهای دانشبنیان خصوصی قراردادی را امضا کردند و برای پرداخت اولیه این شرکتها به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی هدایت شدند تا تسهیلات خود را از طریق این صندوق دریافت کنند.
سلطانی اضافه کرد: این شرکتها نیز پروژهها را اجرایی و محصول مورد نظر را به دستگاههای اجرایی تحویل دادهاند که در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است؛ ولی در این رابطه از پرداخت تعهدات مالی خود از سوی دستگاهها خودداری شده است و این امر موجب شده است تا شرکتهای دانشبنیان به ورطه ورشکستگی نزدیک شوند.
به گفته سلطانی، 10 تا 20 درصد پولهای صندوق به چنین شرکتهایی اعطا شده است و از آنجایی که این شرکتها برای بازپرداخت چک دادهاند، ولی قادر به بازپرداخت این تسهیلات نیستند، لذا در حال حاضر ما به آنها یک فرصت 3 ماهه دادهایم که این امر از نظر بازرسان سازمان بازرسی مردود است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص علت چنین پدیدهای گفت: علت آن این است که دستگاههای دولتی اعتبارات مربوط به یک طرح را بلوکه نمیکنند و در نهایت پولی برای بازپرداخت طرحها برای ارائه به شرکتها ندارند، از این رو شرکتها ورشکست میشوند.وی با بیان اینکه در حال حاضر بدهی شرکت های دولتی به شرکتهای خصوصی حدود 92 هزار میلیارد تومان است ، ادامه داد: بر همین اساس ما برای آنکه به این ورطه نیفتیم، از ابتدا و زمانی که طرح مصوب میشود، کل پول طرحها را در بانکها بلوکه میکنیم و آن را خرج نمیکنیم که این مدل کسب و کار ما است.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.