سقوط صادرات فرش کشور

کدخبر: ۲۱۵۵۹۲
گروه بنگاه ها – آزاده حسینی :به اعتقاد صادرکنندگان فرش ایران، قوانین ناپایدار و دست و پاگیر باعث شده این کالا که به عنوان هویت ایران در سراسر جهان شناخته می شود به جای توجه و رشد روز به روز در بخش صادرات، ضعیف تر شده تا جایی که امروز به گفته صادرکنندگان دچار خود تحریمی شده است.
سقوط صادرات فرش کشور

به گزارش دنیای اقتصاد،در نشستی که از سوی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران برگزارشد هوشنگ فاخر نایب رییس این اتحادیه میزان صادرات فرش را در شرایط فعلی در حدود 300 میلیون دلار عنوان کردو گفت: این میزان کاهش ارزش صادرات در حالیست که در گذشته و در شرایط بهبود اوضاع تجارت، این رقم در حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه قوانین این حوزه موانع صادراتی ایجاد میکنند تا تسهیل، گفت: متاسفانه  برخی قوانینی که وجود دارد به صورت کلی تدوین شده و موارد و جزییات که در این حوزه وجود دارد لحاظ نشده از این رو صادرکنندگان فرش برای صدوربا مشکل همراه هستند.

وی تصریح کرد:به دلیل پایین بودن میزان تبلیغ در این حوزه مصرف در بازار داخل نیز رو به کاهش بوده و با وجود تولید سالانه 6 میلیون متر مربع تنها 2 میلیون متر در بازار داخلی مصرف میشود .

وی همچنین از تدوین استاندارد در حوزه فرش خبر داد و گفت : با پیگیری هایی که انجام شده تدوین استاندارد فرش در دست اجراست که بر اساس نوع مواد اولیه شامل نخ و پشم و رنگی است که در فرش بکار می رود.

احد عظیم زاده تولید کننده و صادرکننده عمده فرش نیز با بیان اینکه از صادرات فرش در کشور حمایت نمی شود گفت: اغلب رقبای ما در بازار های جهانی که کیفیت بسیار کمتری نسبت به محصول ایرانی دارند به دلیل حمایت دولتشان در سالهای اخیر بسیار رشد کرده وتوانستند بسیاری از بازار های ما را  کسب کنند .

وی تصریح کرد: به دلیل مشکلات بسیاری که  صادرات دارد با وجود آنکه به عنوان بزرگترین صادرکننده فرش بودم دو سال است از این بخش خارج شدم.

این عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش ایران گفت:دست انداز هایی که به تازگی در این حوزه ایجاد شد در نهایت زندگی 2 میلیون و 55 هزار بافنده را که حداقل خانواده 4 نفری را تحت پوشش دارد تحت شعاع قرار داد.

وی تاکید کرد: شرایط بسیار سخت شده و دولت با رکود سعی در مهار تورم دارد در حالیکه این هنر نیست و در چنین شرایطی درخواست دولت مبنی بر تحویل ارز صادراتی با نرخ 4 هزار و 200 تومانی غیر منطقی است مگر ما با نرخ دلار دولتی مواد اولیه خود را تامین می کنیم.

عظیم زاده تصریح کرد: تاجران فرش جزو صادرکنندگانی هستند که کالای خود را به صورت اعتباری LC  صادر نکرده و وجه کالای صادراتی را اغلب به صورت ریالی دریافت می کنند.

وی همچنین ضمن انتقاد از فعالیت مرکز ملی فرش ایران گفت: این مرکز آن طور که انتظار می رود  تلاشی برای بهبود اوضاع در صنعت فرش و معرفی آن نمی کند.

کاهش حضور فرش ایران در مجامع بین المللی 

علی میرزاده ،صادرکننده  به آلمان نیزفرش را به عنوان سفیر ایران و نشانی از هویت ایرانی در بازار های بین المللی عنوان کرد و گفت:در بسیاری از کشور ها شاید ایران را نشناسند اما فرش ایرانی را می شناسند اما دولت حمایتی از این کالا و تاجران آن که سربازان  اقتصادی هستند ،نمی کند در حالیکه رقبا با حمایت دولت ها بازار ما را ربودند.

وی افزود: در بدو تاسیس اتحادیه صادرکنندگان هامبورگ آلمان 360 عضو داشتیم اما در حال حاضر 20 عضو داریم و میزان حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی نیز بسیار کمتر از قبل شده است.

 وی تصریح کرد: من معتقدم نفس های صادرات فرش به شمارش افتاده و این کالا به عنوان هویت ایران باید توجه ویژه شود ،چرا که ارتزاق 10 میلیون نفر از این صنعت  است.

این عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش ایران گفت: بار ها و بار ها به دولت پیشنهاد دادیم که در مراسم های رسمی از فرش ایرانی استفاده کند حتی ما حاضر هستیم فرش آن را تامین کنیم اما متاسفانه می بینیم که در بسیاری از مراسم ایرانی مثل رونمایی از لباس تیم ملی از فرش دست بافت ایرانی استفاده نمی شود. 

استفاده از تشکل ها در تصمیم گیری ها 

علی بادام برجا مشاور رییس این اتحادیه نیز گفت: برای تولید فرش ،کارگاه متمرکزی وجود ندارد از همین رو امکان تطبیق ما با ذائقه جهانی بسیار کند تر از رقبا است.

وی ادامه داد:مدتهاست که پیگیر مطالبات خود از نهاد ها و سازمانهای زیربط مانند  مجلس و اتاق بازرگانی و سازمان امور مالیاتی هستیم اما با وجود تمایل بسیار برای حل مشکلات صنعت فرش و وعده های مساعد اما همچنان مشکلات به قوت خود باقیست.

وی همچنین با اشاره به بازگشت نرخ ارز صادراتی در سامانه نیما گفت: این اقدام تیر خلاصی به صادرات فرش خواهد بود و صادرکنندگان امکان ندارد بتوانند با دلار 4 هزار و 200 تومانی  از پس تامین هزینه های مواد اولیه بر ایند.

وی تاکید کرد: از دولت درخواست داریم در فرایند تصمیم گیری ، نظارت و اجرا ، نقش اتحادیه ها را جدی بگیرد و ما را در تصمیم گیری ها مشارکت دهد.

وی همچنین یکی دیگر از معضلات فرش را "کهنه شور" کردن فرش با مواد نامرغوب عنوان کرد و گفت : دولت باید مانع صادرات فرش هایی که به عمد و با دست کهنه شور می شوند شود چرا که آنها با مواد بدین شکل در میایند و بعد از مدتی بو گرفته و از بین می روند و با صادرات چنین فرش هایی آبرو اعتبار فرش ایرانی آسیب می بیند.

در این جلسه همچنین علی "وقف چی" رییس فراکسیون فرش وصنایع دستی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت فرش ایرانی موارد بسیاری در این فراکسیون برای حل معضلات صنعت فرش ایران در دستور کار قرار گفته است.

وی تصریح کرد: برای ارتقا صنعت فرش و همچنین صنایع دستی ایران پیشنهاد تشکیل وزارت خانه ای با این نام در مجلس مطرح شد که با تمام فراز و فرود ها مورد موافقت قرار گرفت.

 وی تصریح کرد:در همین راستا تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه کسب و کار های روستایی در حوزه فرش و صنایع دستی مبلغ 12 هزار میلیارد ریال مصوب شده که ده درصد این اعتبار به صنعت فرش و ده درصد به صنایع دستی با نرخ کارمزد 6 درصدی و بازپرداخت 6 ساله اختصاص یافته است.

وقف چی همچنین حل مشکل مالیاتی صادرکنندگان فرش را منوط به مطرح شدن بحث مالیات بر ارزش افزوده در مجلس عنوان کرد و گفت :نباید تمام قصور در این حوزه را به گردن دولت بیندازیم بلکه باید برای ارتقای صنعت فرش خود هم تلاشی کنیم. 

 

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید