قیمت خودرو ارزان خواهد شد یا گران؟
در این شرایط، قیمت خودرو یکی از بحث برانگیز و داغترین مباحثی است که موضوع اغلب محافل رسمی و غیررسمی از جلسات هیئت دولت و رسانههای خبری گرفته تا مهمانیهای خانوادگی و صحبتهای روزمره افراد میباشد. سوالاتی از این دست که چرا بازار خودرو به این وضعیت دچار شد و سرانجام داستان قیمت خودرو چه میشود؟ افزایش مییابد و یا کاهش؟ و ... .
در این مقاله سعی داریم با تحلیل کارشناسانه به سوالات فوق پاسخ داده، به صورت منطقی روند افزایش یا کاهش قیمت خودرو در آینده را تحلیل نموده و در انتها تنها مرجع رسمی و صلاحیتدار تعیین قیمت خودرو صفر و دست دوم را معرفی نماییم.
قیمت خودرو چرا به این روز افتاد؟
فرایند جهش قیمت خودرو که از سال 97 آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد را میتوان در قالب زیر شرح داد:
- محدودیت نقل و انتقال ارز از امارات، شروع بحران ارزی: در ابتدا و قبل از خروج امریکا از برجام، محدودیت نقل و انتقال ارز از امارات، منجر به کمبود ارز و افزایش نرخ ارز در کشور شد. افزایش نرخ ارز و محدودیت واردات، به صنعت قطعه سازی نیز سرایت کرد و باعث افزایش قیمت تمام شده تولید خودرو در کشور شد.
- برجام شوک اقتصادی، تلاطم خودروسازان: نقض برجام و موج جدید تحریمها که از نیمه مرداد ماه شروع شد، تمامی جوانب اقتصاد داخلی را تحت الشعاع قرار داد. از آنجا صنعت خودروسازی در صدر تحریمها قرار داشت، فشار سنگینی بر این قسمت از اقتصاد کشور وارد شد. از عدم واردات خودرو خارجی و خروج خودروسازان خارجی از کشور گرفته تا محدودیت واردات قطعات و مواد اولیه تولید خصوصا قطعات حساس ایمنی خودرو، مواردی بودند که به محدودیت عرضه خودرو در کشور و افزایش قیمت خودرو منجر شدند.
- افزایش قیمت خودرو، حضور گسترده دلالان: افزایش قیمت خودرو و تفاوت قیمت کارخانه و قیمت بازار در کنار اشباع سایر بازارهای مالی مانند سکه و ارز، سرمایه افراد را به بازار خودرو روانه کرده و بساط دلال بازی را در این بازار فراهم کرد که در نهایت منجر به اوج گرفتن قیمت خودرو شد.
- داخلیسازی تولید قطعات، افزایش عرضه خودروهای موجود در انبار: آمار و اطلاعات حکایت از کاهش 47 درصدی تولید و عرضه خودرو در سه ماهه اول سال 98 نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. در این شرایط، شرکتهای خودروسازی برای رفع مشکلات عرضه خودرو، با بهرهگیری از دانش تخصصی شرکتهای دانشبنیان، اقدام به تولید داخلی قطعات مورد نیاز کرده و از این طریق 23 هزار خودروهای دپو شده که با کمبود قطعات مواجه بودند را به بازار عرضه کردند و پیشبینی میشود این رقم به 100 هزار خودرو برسد. این موضع میتواند سرآغازی برای نزول قیمت خودرو باشد.
- کاهش قدرت خرید مردم، کاهش تقاضا و کاهش قیمت: در بازار فعلی خودرو کشورمان به دلیل تورم بالا و کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای خرید خودرو کاهش یافته است. در این شرایط اغلب افراد فروشنده هستند و خریدار در بازار کم است. به این ترتیب دلالان از بازار خودرو رخت بربسته و قیمت خودرو در سراشیبی نزول قیمت قرار میگیرد.
به این ترتیب، با روند رو به رشد تولید و عرضه خودرو که با داخلیسازی تولید قطعات و ورود خودروهای دپو شده به بازار همراه بوده، در کنار کاهش سطح تقاضا که در نتیجه کاهش قدرت خرید مردم رخ داده است، میتوان انتظار داشت که تعادل به بازار خودرو بازگردد. نکتهای که در این بین وجود دارد زمان تحقق تعادل در بازار خودرو و میزان ثبات آن است که به عوامل متعددی همچون سطح تعامل با سایر کشورها، نرخ ارز، تورم و ... بستگی دارد که چندان قابل پیشبینی نیست.
مرجع قابل اعتماد تعیین قیمت خودرو کجاست؟ چطور میتوان خودرو را قیمت گذاری کرد؟
در شرایط فعلی بازار خودرو کشورمان، آگاهی از قیمت دقیق و به روز خودرو، خصوصا برای افرادی که قصد خرید و فروش خودرو را دارند، دغدغهای بسیار مهم و اساسی است. سوالی که برای این افراد وجود دارد این است که مرجع رسمی و قابل اعتماد تعیین قیمت خودرو کجاست؟ چطور میتوان به طور دقیق و با آگاهی از تمامی ویژگیها و کارکرد خودرو به قیمتگذاری صحیح آن پرداخت؟
در حال حاضر تنها مجموعهای که به صورت تخصصی و بر اساس آخرین معاملات روز خودرو، اقدام به ارائه قیمت کارشناسی شده خودروها میکند، همراه مکانیک است.
برای آگاهی از قیمت روز خودرو بر اساس ویژگیهای کارکرد و بدنه برای خودروهای نو و دست دوم کافیست به آدرس hamrah-mechanic.com/carprice/ مراجعه کنید. خودروی مدنظر خود را جستجو کنید و از قیمت تمامی تیپهای خودروی مدنظر خود بر اساس سال ساخت، میزان کارکرد بر حسب کیلومتر و نیز میزان رنگ خوردگی بدنه و قطعات تعویضشده مطلع شوید.
همچنین نسخه اندروید این ابزار از لینک مستقیمhamrah-mechanic.com/hm.apk یا کافه بازار قابل دانلود و نصب است.
منبع : ویرلن
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.