برای ورود به شغل حسابداری از کجا شروع کنید؟
با اتفاقاتی که در این دو سه ساله رخ داده، شغل حسابداری یکی از مشاغل پر درآمد محسوب شده و خیلی از علاقمندان در دیگر رشتهها مسیر شغلی خود را به سمت این رشته تغییر دادهاند. تا چند سال پیش شغل وکالت با فاصلهی زیادی نسبت به شغل خدمات حسابداری بهعنوان یکی از مشاغل پر درآمد قرار گرفته بود ولی بعد از پیادهسازی اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم و الزام معرفی حسابدار بهعنوان مجری خدمات حسابداری، نیاز کارفرمایان به واگذاری کارهای حسابداری بیشتر از گذشته شد و در ادامه باعث شد این شغل کمی بالاتر از شغل وکالت بهعنوان یکی از مشاغل پر درآمد لحاظ گردد.
به همین منظور ما در پرشین حساب تصمیم گرفتیم معرفی کاملی از فضای کار شغل حسابداری ارایه کنیم تا اگر میخواهید وارد این شغل شوید، بهطور دقیق بدانید چگونه آموزش حسابداری را پشت سر بگذارید تا خیلی خوب بتوانید در این بازار پر نیاز کسب درآمد نمایید.
در حالت کلی حسابداری یعنی ثبت رویدادهای مربوط به امورات مالی و پولی در قالب یک استاندارد خاص که منجر به گزارشات مالی جهت تصمیمگیری مدیریت مجموعه شود. این استاندارد خاص صرفا نرمافزار حسابداری نیست بلکه نوعی تخصص است که فقط در توان یک حسابدار قرار دارد. حسابدار با جایگذاری هر رویداد در حساب مشخص خود، سعی میکند گزارشات مالی مجموعه را آماده و صادر نماید و برای سرعت بخشیدن به این گزارشها میتواند از نرمافزار حسابداری استفاده نماید.
برای ورود به این حوزه به جز شروطی همانند انگیزه، علاقه، کارآموزی و اعتماد به نفس باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید و آن هم وقت گذاشتن مستمر است؛ منظور همان ماندگاری است. شغل حسابداری با همه مزیتها و ویژگیها یک عیب دارد و آن هم شرط ماندگاری است. اگر تصمیم دارید از حسابداری پول خوبی کسب کنید نباید به شغل دیگری فکر کنید یعنی تمرکز کامل برای کار! قطعا منظور از درآمد خوب استخدام شدن و حقوق بگیری نیست! بلکه کسب درآمد از اجرای خدمات حسابداری انواع مشاغل و شرکتهاست.
دستهبندی شغل حسابداری
شغل حسابداری در بازار کار به دستههای زیر طبقهبندی میگردد که علاقمندان بر اساس میزان رشد و مهارت در هر یکی از این دستهها میتوانند کسب درآمد کنند.
• کمک حسابدار
• حسابدار تمام وقت
• حسابدار پاره وقت
• سرپرست حسابداری
• مدیرمالی
• حسابدار مستقل
• شرکت خدمات حسابداری
• مشاوره مالیاتی
• خدمات مالیاتی
• کنترل داخلی واحد حسابداری
• وکیل مالیاتی
• مدرس حسابداری
نحوه کسب درآمد از حسابداری به چه صورت است؟
منظور از کسب درآمد، راهاندازی کسب و کار مستقل در شغل حسابداری است. چون شما در حالت استخدامی یک حقوق کم یا زیاد بهطور ثابت کسب میکنید، در صورتیکه شما با رشد اطلاعات و تجربیات خود در قالب آموزش حسابداری، دوره کارآموزی و استخدام موقت جهت کسب مهارت در چندین حوزه مختلف، میتوانید با تشکیل تیمهای اجرایی از خدمات حسابداری هر روز و هر ساعت درآمدزایی کنید و پول خوبی را از این راه کسب کنید.
وضعیت استخدام حسابدار
برای استخدام شدن در شغل حسابداری باید همه تلاش خود را بهکار بگیرید چون تنها شرط کسب مهارت بهطور حرفهای، استخدام شدن در یک حوزه و یا فعالیت میباشد. مثلا فرض کنید شما پس از مصاحبه در حوزه پخش مواد غذایی استخدام میشوید. تلاش شما وقتی نتیجه میدهد که پس از ۲ سال استخدام در این کار بتوانید به تنهایی و به کمک تیم و مشارکت، کار چندین شرکت و فروشگاه پخش مواد غذایی را انجام دهید. ادامه حضور شما بیش از ۳ الی ۴ سال فرسایشی بوده و مانند دیگر کارمندان باید منتظر گذر عمر و حقوق بازنشستگی باشید.
نحوه پیشرفت در شغل حسابداری
پیشرفت در شغل حسابداری فقط از طریق مطالعه به روز اطلاعات، بخشنامه و قوانین مالیاتی همراه با ماندگاری و استمرار رقم میخورد. شما نباید در هیچروزی از هفته این بهروزرسانی را تعطیل کنید چون درآمد خوب در این رشته در گرو اطلاعات خوب، حرفهای و بهروز است.
یک دوره آموزشی اجرایی حسابداری چه ویژگیهایی دارد؟
یک دوره آموزشی که قرار است تمام موارد مرتبط با حسابداری را به شما بیاموزد و مهمتر از آن شما را به درآمد خوبی برساند بایستی شامل تمامی مباحث از جمله آموزش حسابداری پایه و عمومی، آموزش اکسل، آموزش حسابداری حرفهای و تخصصی، آموزش مالیات (قوانین و تکالیف مالیاتی نه فقط اشاره به بخشنامهها) و آموزش قوانین کار و تامین اجتماعی باشد. اگر هدف شما این است که بعد از گذراندن دوره بهصورت مستقل فعالیت کنید و دیگر کارمند نباشید بهتر است در پایان این دوره نحوه کسب درآمد و جذب پروژه نیز به شما آموزش داده شود.
با توجه به حجم و گستردگی مطالب معمولا زمان برگزاری چنین دورهای کوتاه نیست و تعداد موسساتی که این دورههای باکیفیت را برگزار میکنند کم و اغلب در شهرهای بزرگ مستقر هستند. حالا اگر شما ساکن این شهرهای بزرگ نباشید یا فرصت نداشته باشید هر روز و هر هفته برای گذراندن دوره به محل موسسه مراجعه کنید تکلیف چیست؟ به نظر میرسد برای دورههایی با این گستردگی به گزینهی غیرحضوری بودن دوره نیز توجه کرد. مخصوصا اینکه آن دوره صرفا تئوری نبوده و بهصورت اجرایی برگزار شود یعنی شرکتکننده بعد از هر جلسه تمرین یا تمرینهایی حل کند تا کاملا درگیر بحث شود.
شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که در دورههای حضوری امکان رفع اشکال، پرسش از استاد و... وجود دارد اما در دورههای غیرحضوری خیر. اما جالب است بدانید در بررسیهایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم آندسته از دورههای غیرحضوری که سیستم پشتیبانی دارند و متخصصان آن حوزه مسئولیت پاسخ و رفع اشکالات شرکت کنندگان را دارند بازدهی به مراتب بیشتری دارند، زیرا دانشپذیر با خیال راحت و هر زمان که اراده کند میتواند سوال خود را با پشتیبان مطرح کند.
ما در پرشین حساب تمام این موارد بهعلاوهی پشتیبانی بی قید و شرط یکساله را در دوره حسابداران ثروت آفرین گردهم آوردهایم. برای اطلاعات بیشتر درباره این دوره میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۷۲۴۵۶۴ تماس بگیرید و یا کلمه «ثروت آفرین» را به شماره ۵۰۰۰۵۰۰۰۳۰۲۵۳۸ پیامک کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.