اجرای بزرگ‌ترین پروژه انتقال آب در سریلانکا

کدخبر: ۳۱۰۷۱۸
گروه بنگاه‌ها : شرکت‌های ایرانی مهاب قدس و فراب، از بزرگ‌ترین پروژه مدیریت و انتقال آب در سریلانکا بهره‌برداری کردند.
اجرای بزرگ‌ترین پروژه انتقال آب در سریلانکا

ناصر ترکش‌دوز، مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، با اشاره به روند آغازین این پروژه گفت: یکی از درآمدهای بسیار مهم سریلانکا، در بخش کشاورزی است. این کشور با وجود بارش‌های فراوان در طول سال، طبیعت سختی دارد؛ زیرا زمین‌های پست در این کشور آب ندارد و زمین‌های مناطق مرتفع و کوهستانی آب فراوان دارد. بنابراین مدیریت و انتقال آب برای کشور سریلانکا از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در گفت‌وگو با «اقتصادنیوز» افزود: حدود هشت سال قبل بزرگ‌ترین پروژه انتقال آب در سریلانکا مطالعه اولیه شد. در ادامه و پس از بررسی‌های دقیق، اجرای این پروژه به شرکت فراب و طراحی و نظارت آن به شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس واگذار شد. در این طرح آب باید از حوضه‌ای به نام «اوما اویا» که دارای رودخانه‌ها و آب فراوانی است، به منطقه‌ای بسیار دور به نام حوضه «آلیکوتا» انتقال می‌یافت. از آنجا که این دو منطقه اختلاف ارتفاع بالایی دارند (۸۰۰ متر) موقعیت بسیار مناسبی برای احداث نیروگاه برق‌آبی و تولید برق پاک وجود داشت.مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس ادامه داد: احداث سد روی رودخانه «اوما اویا» به ارتفاع ۳۳ متر و انتقال آب این رودخانه به رودخانه «کریندکی اویا» از راه تونل و جمع‌آوری تمام ظرفیت این دو رود پشت یک سد ۵۰ متری از نوع RCC، همچنین انتقال آن به نیروگاه آبی از راه یک تونل ۱۵ کیلومتری به هزار متر زیر زمین و در نهایت انتقال از یک تونل چهار کیلومتری به زمین‌های کشاورزی، کلیات این پروژه بزرگ است.

ترکش‌دوز تصریح کرد: نکته‌ای که در اینجا لازم می‌دانم اشاره کنم، دشواری حفر این تونل به‌دلیل حجم و فشار بالای آب است. بسیاری از مردم محلی سریلانکا آب مصرفی خود را از چاه‌ها تامین می‌کنند و به همین دلیل حفر تونل با سرعت مناسب، با توجه به هجمه بسیار زیاد آب، بدون ایجاد اخلال در سیستم آب‌رسانی منطقه عملیاتی بود که حتی شرکت‌های سوئیسی و نروژی از انجام آن ناتوان بودند. در چنین وضعیتی شرکت ایرانی مهاب قدس با همکاری شرکت فراب، توانستند این پروژه را به سرانجام برسانند.وی با بیان اینکه بهره‌برداری موفق از این پروژه یک افتخار بزرگ برای کشور است، افزود: طراحی و نظارت بر نیروگاه تاجیکستان، به‌روزرسانی نیروگاه برق‌آبی در کنار بزرگ‌ترین سد کشور جمهوری آذربایجان، آبیاری و زهکشی زمین‌های کشاورزی آلبانی، احداث سد باجولی هولی در هندوستان، طراحی و نظارت روی هفت پروژه بزرگ سدسازی در عمان، از جمله اقدامات مهم این مجموعه بوده است.وی در مورد سایر طرح‌های شرکت مهاب قدس گفت: طراحی و نظارت بر پروژه آب رسانی به منطقه «ایلشو» در کشور نیجریه، همچنین طراحی و نظارت بر اجرای پروژه‌های آبیاری و زهکشی در اوگاندا، طرح بزرگ انتقال آب و احداث نیروگاه برق‌آبی در کشور نپال، کنترل طراحی و نظارت بر ساخت سد و نیروگاه موراکانگا، اصلاح و علاج‌بخشی سد کالوکانگا و تنظیم رودخانه‌های شهر کلمبو در سریلانکا، از سایر فعالیت‌های مهم بین‌المللی شرکت مهاب قدس در سال‌های اخیر است.

مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس با اشاره به اینکه حضور موفق یک برند ایرانی در کشورهای خارجی، می‌تواند شروع یک حرکت بزرگ برای توسعه بازار و حضور دیگر بنگاه‌ها در آن کشور باشد، گفت: درحال‌حاضر میانگین ماندگاری نیروهای متخصص در این شرکت ۱۸سال است و در یک دهه گذشته، همواره تلاش کرده‌ایم با جذب نیروهای نخبه و ماهر با مدارک عالیه از دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی، از حداقل ضریب خطا در فرآیندهای مشاوره‌ای برخوردار باشیم.ترکش‌دوز با بیان اینکه شرکت مهاب قدس با بهره‌مندی از خدمات بیش از دو هزار نیروی ماهر در ۵۱ رشته‌ تخصصی و بهره‌گیری از بهترین نخبگان و فارغ‌التحصیلان معتبرترین دانشگاه‌های جهان و با تاکید بر «حفظ و ارتقای کیفیت» در اجرای پروژه‌ها، «تعهد و مسوولیت‌پذیری»، «نخبه‌گرایی» و «جلب اعتماد» وظایف خود را با موفقیت به اتمام رسانده، گفت: با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی و تحریم‌ها علیه اقتصاد و مردم ایران، به‌عنوان نماینده‌ شایسته‌ ‌جامعه‌‌ مهندسی کشور با حضور قدرتمند خود در مناقصات بین‌المللی با جلب نظر و مجاب کردن به حمایت سازمان‌ها، نهادهای مالی و معتبر جهانی از جمله بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، بانک توسعه آفریقا و سایر مراجع مهم بین‌المللی، توانستیم با پیروزی بر رقبای جهانی خود در عرصه ‌صدور خدمات فنی و مهندسی نام خود را در میان ۵ شرکت برتر دنیا در این حوزه به ثبت برسانیم و در بیش از ۱۲۰ مناقصه جهانی در فهرست کوتاه قرار بگیریم و برنده‌ نهایی ۳۰ مناقصه از این ۱۲۰ مناقصه برگزار شده باشیم.

این کارشناس صنعت آب گفت: مهم‌تر از افتخارات ملی در جریان بهره‌برداری از پروژه بزرگ انتقال آب در سریلانکا و دیگر پروژه‌ها، تربیت نیروی انسانی ماهر بوده که خود عامل اجرای این پروژه‌هاست که در صورت رسیدگی و حفظ و نگهداری از آنها، می‌توانند افتخارات بهره‌برداری از این‌گونه طرح‌ها را برای کشورمان به ارمغان بیاورند.

 

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

تیتر یک
  • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

    اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

کارگزاری مفید