با تکمیل طرح شهید خرازی نورد گرم ٢انجام می شود:

بی‌نیازی کشور از واردات ورق‌های فولادی

کدخبر: ۳۱۳۸۳۷
گروه بنگاه ها: تکمیل طرح شهید خرازی نورد گرم ٢ باعث بی‌نیازی کشور از واردات ورق‌های فولادی بخش خودرو،لوازم خانگی و نفت و گاز خواهد شد.
بی‌نیازی کشور از واردات ورق‌های فولادی

به گزارش دنیای اقتصاد، حمیدرضا عظیمیان مدیر عامل فولاد مبارکه در گفت‌وگوی زنده در برنامه "پایش" با بیان اینکه تنها ورق‌های خاصی وارد می‌شود، گفت: تولید ورق‌های استحکام بالا با وزن کمتر برای تولید خودروهایی سبک وزن با مصرف سوخت پایین‌تر و ایمنی بالاتر، تولید ورق‌های فولادی ویژه شاسی خودروها و ماشین‌های سنگین، تولید ورق‌های فولادی با ضخامت کمتر و استحکام بیشتر برای مصارف ساختمانی و صنایع لوله و پروفیل را از مزایای این طرح است.

وی تصریح کرد: پس از ۱۲ سال بدعهدی طرف‌های اروپایی و چالش‌های پیش‌رو برای تکمیل طرح شهید خرازی نورد گرم ٢، پس از برجام نیز تلاش‌هایی برای انجام این پروژه انجام شد که با کارشکنی‌های آمریکا و تحریم‌های جدید همه آنها مُلغی شد اما هم اکنون  قرارداد نورد گرم ۲ در راستای تکمیل طرح شهید خرازی در فولاد مبارکه، با کشور چین منعقد شده که یکی از دستاوردهای ارزنده ملی در دوران پساتحریم خواهد بود  و بزودی اجرایی می شود.

عظیمیان تصریح کرد : با توجه به افزایش نیاز بازار داخلی و خارجی به ورق‌های فولادی، خط نورد گرم فعلی فولاد مبارکه جوابگوی نیاز صنایع پایین‌دستی نیست، چرا که ظرفیت تولید کوره‌ها در ( واحد اصلی ) فولاد مبارکه 7 میلیون تن و ظرفیت نورد گرم با تمام ظرفیت‌های بهبود یافته در سال‌های اخیر حداکثر 5 میلیون تن در سال است، که نسبت به ظرفیت نهایی فولادسازی 2 میلیون تن کسری دارد و برای نورد این 2 میلیون تن اضافه، باید فکری می‌شد. خط جدید نورد گرم 2 فولاد مبارکه در راستای تکمیل طرح شهید خرازی، تدبیری بود که برای حل این مشکل اندیشیده شد.

مدیر عامل فولاد مبارکه افزود: با توجه به نفت‌خیز بودن ایران و نیاز بسیار زیاد صنعت نفت به لوله‌های انتقال نفت و گاز که عمدتا از نوع ترش (همراه با گوگرد بالا) است امکان تولید رول ورق برای ساخت لوله‌های با اقطار بزرگ و ضخامت زیاد وجود نداشت، نیاز صنایع نفت به تولید گریدهای جدید فولادی از قبیل API X70 است که صرفا با راه‌اندازی این خط جدید مقدور خواهد بود.

به گفته وی، همچنین ضخامت تولیدی نورد فعلی از 5/1 تا 16 میلی‌متر است که پاسخگوی نیاز کشور به کلافِ ورق، جهت استفاده در حوزه نفت، گاز و آب به محصولات با ضخامت بالاتر نیست و خط جدید، کلاف فولادی با ضخامت 2/1 تا 4/25 میلی‌متر و عرض تا 2 هزار میلی‌متر را تولید می‌کند و این نیاز را پوشش خواهد داد.

عظیمیان تصریح کرد: نیاز گسترده صنعت خودرو به ورق‌های خاص با استحکام بالای سبک DP1180، برای استفاده در بدنه خودروها، باعث سبک‌سازی و استحکام بخشیدن به بدنه خودرو و در نتیجه کاهش آلودگی، ایمنی بالا و صرفه‌جویی هزینه‌های سوخت آن می‌شود که با راه‌اندازی این خط مرتفع خواهد شد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: اکنون بیشترین نیاز صنایع لوله و پروفیل به‌صورت عمومی ضخامت‌های زیر 2 میلی‌متر است که به‌دلیل فرسودگی خط موجود امکان پوشش کامل این نیاز در این ضخامت وجود ندارد و با احداث خط جدید می‌توان ضخامت‌های تا 2/1 میلی‌متر را با استحکام بالا و به‌صورت سبک تولید کرد که در هزینه‌های تمام شده مشتریان ساختمانی نیز موثر خواهد بود.

مدیر عامل فولاد مبارکه تاکید کرد: همچنین در حال حاضر امکان تولید گرید پراستحکام QSD700 برای  تولید شاسی خودرو سنگین وجود نداشته و تولیدات خط جدید نورد گرم 2 می‌تواند این امکان را برای کشور برای اولین بار فراهم کند. همچنین خط فعلی بیشتر پاسخگوی نیاز بخش تجاری و ساختمانی است. در صورتی که نیاز صنایع کشور به محصولات مستحکم و سبک روز به روز با راه‌اندازی خط نورد گرم 2 بیشتر می‌شود.

به گفته وی،  از سوی دیگر با توجه به وجود ظرفیت تولید ورق برای صنایع لوازم خانگی با عرض بالا در واحد نورد سرد فولاد مبارکه، این ظرفیت در خط نورد گرم ایجاد نشده است که خط نورد گرم 2 برای صنایع لوزام خانگی نیز بسیار مصرف خواهد داشت.

عظیمیان   با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۸ هزار میلیارد تومان هزینه شده، گفت: عملیات اجرایی این طرح با مشارکت ۵۴ درصدی تأمین‌کنندگان داخلی و مابقی با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی در بخش‌هایی که توان داخلی برای تأمین آن وجود ندارد انجام خواهد شد.

مدیر عامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه تمامی هزینه‌های این طرح از منابع داخلی شرکت فولاد مبارکه خواهد بود، افزود: در این قرارداد عنوان شده برخی هزینه‌ها به‌صورت تحویل کالا به طرف خارجی باشد. در حال حاضر از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده شده و برای اجرای آن نیز وزارت‌صمت حمایت خود را اعلام کرده است. ما از نمایندگان مجلس می‌خواهیم در اجرای این طرح همراهی کنند.

وی  با بیان اینکه تمامی مسئولان بر اصل اجرای این قرارداد مهم تاکید دارند، خاطرنشان کرد طرف چینی مجوزها را از دولت خود دریافت کرده و ما نیز امیدوار به دریافت این مجوزها هستیم.

عظیمیان است، گفت: همزمان با انقلاب اسلامی، ساخت شرکت فولاد مبارکه آغاز شد. این شرکت هم‌اکنون ۱۰.۵ میلیون تن در سال تولید می‌کند که این میزان معادل ۵۰ درصد از تولید فولاد کشور است.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها شرایط را برای صادرات سخت کرده، افزود: شرکت فولاد مبارکه از ابتدای راه‌اندازی ۸ میلیارد دلار صادرات داشته که تمامی این محصولات طبق استاندارهای جهانی بوده است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به رشد تولید فولاد در ایران تصریح کرد: سال ۵۷ ایران با تولید یک‌میلیون تن فولاد و واردات ۴ میلیون تن در جایگاه ۳۵ دنیا بود، این در حالی است که ایران با تولید ۲۵ میلیون تن به رتبه ۱۰ ارتقا یافته و ۸ میلیون تن در سال نیز فولاد صادر می‌شود.

عظیمیان با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه تمامی استانداردهای محیط زیستی را رعایت می‌کند، خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود آب، هزینه‌های زیادی برای بازچرخانی و کاهش مصرف آب انجام شده طوری‌که با وجود ۲.۵ برابر شدن تولید،‌ مصرف آب در سال ۹۸ نسبت به ابتدای بهره‌برداری تغییر نکرده است. همچنین مسائل زیست‌محیطی به‌طور آنلاین توسط سازمان محیط زیست پایش می‌شود.

وی تاکید کرد: شرکت فولاد مبارکه یک شرکت فرایند محور است و شبانه‌روزی فعالیت می‌کند. در هر لحظه ۳ هزارتن  مواد مذاب در حال حرکت است. شرکت فولاد مبارکه تنها شرکتی است که زیر یک سقف ۸ کوره قوس کار می‌کند و ۲۵ هزار نیرو به‌طور مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند.

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید