8 جوانب مثبت و منفی خوردن گوشت قرمز که باید درباره آنها بدانید
محققان میگویند گوشت قرمز حاوی مواد مغذی مهمی از جمله پروتئین، ویتامین B-12 و آهن است. با این وجود شواهدی وجود دارد که نشان میدهد خوردن گوشت قرمز زیاد میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها، بیماریهای قلبی و مشکلات دیگر را در فرد ایجاد کند. توصیههای معتبری از پزشکان رژیم غذایی و اینکه چه مقدار گوشت قرمز برای بدن سالم و چه مقدار از آن برای بدن مضر است، وجود دارد.
4 جنبه مثبت گوشت قرمز بر سلامت بدن
متخصصان معمولاً گوشت قرمز را بر اساس گوشت ماهیچه، گوشت گاو، گوشت گوساله، بز یا سایر پستانداران زمینی طبقهبندی میکنند.
1. منبع خوبی از مواد مغذی
گوشت قرمز منبع خوبی از مواد مغذی خاص، بهویژه ویتامین B-12 است. بدن انسان برای تولید گلبولهای قرمز جدید به این مواد مغذی احتیاج دارد. همچنین گوشت قرمز دارای پروتئین بالایی است که برای ساختن ماهیچهها، استخوانها، سایر بافتها و آنزیمها ضروری است. به همین دلیل به بچهها و نوجوانان گفته میشود خوردن گوشت باعث رشد زودتر و قوی شدن آنها میشود. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از آهن است که برای ساخت هموگلوبین، پروتئین حامل اکسیژن موجود در گلبولهای قرمز خون مورد نیاز است. بدون آهن کافی روند خونرسانی بدن کند میشود. این بدان معنی است که آهن در حفظ سطح انرژی فرد نقش اساسی دارد. طبق گفته راهنمای سلامت، فرد مبتلا به کمبود آهن معمولا از کمبود انرژی، تنگی نفس و سردرد رنج میبرد.
2. تقویت سیستم ایمنی بدن
یک سیستم ایمنی مناسب برای یک سبک زندگی سالم خصوصاً در فصل سرما و آنفولانزا ضروری است. یک راه برای اطمینان از کار کردن هر سیستم ایمنی بدن این است که اطمینان حاصل کنید که بدن شما به مقدار کافی روی دارد. براساس گزارشهای یک وعده 3.5 گرم گوشت گاو 34 درصد از مقدار روزانه توصیه شده روی را تامین میکند. با اینکه روی را میتوان از غذاها و مواد مغذی دیگر مانند دانهها دریافت کرد، اما روی از گوشت بهتر جذب بدن میشود.
3. تاثیر در متابولیسم بدن
تقریبا همهی افراد نسبت به سوخت و ساز بدن خود توجه دارند؛ اما برای بسیاری، این امر با گذشت سالها یا با بیتحرکی و تغذیه نامناسب به شدت کاهش پیدا میکند. این بدان معناست که داشتن غذاهایی که سرشار از ویتامین B12 هستند و به تقویت سوخت و ساز بدن کمک میکنند چقدر اهمیت دارد. گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو منبع خوبی از این ویتامین است و سوخت و ساز بدن را بیشتر میکند.
4. تقویت ذهن
یکی از راههای افزایش تمرکز بالا بردن مقدار مصرف روزانه اسیدهای چرب امگا 3 است. طبق گزارشهای و تحقیقاتی که بر گوشتهای ارگانیک و غیر ارگانیک، از جمله گوشت گاو، مرغ، گوشت خوک، بره و بز شده است. در حال حاضر، همه میدانیم که استفاده از مواد غذایی ارگانیک به ویژه گوشت، برای سلامت مغز ضروری است. همچنین این تحقیق نشان داد که گوشتهای ارگانیک 47 درصد امگا 3 بیشتر از گوشتهای غیر ارگانیک دارند. بنابراین بهتر است تهیه گوشت گاو یا گوساله ارگانیک و همچنین گوسفندی را در لیست خریدهای خود قرار دهید.
4 جنبه منفی خوردن گوشت قرمز بر سلامت بدن
1. احتمال بروز بعضی بیماریها
سالهاست که محققان و پزشکان تحقیق کردهاند که مصرف زیاد گوشت قرمز خطرات جدی به دنبال دارد. گوشت قرمز یکی از عوامل احتمالی سرطان محسوب میشود. به ویژه اینکه تحقیقات زیادی نشان داده که بین مصرف زیاد گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ ارتباط نزدیکی وجود دارد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را 20٪ تا 30٪ افزایش میدهد. جالب است بدانید که نیمی از سرطان روده بزرگ در کشورهای توسعهیافته رخ میدهد، جایی که گوشت قرمز بزرگترین تمایل افراد در وعدههای غذایی است.
همچنین مصرف بالای گوشت قرمز ممکن است باعث ابتلا به سرطانهای لوزالمعده، سینه و پروستات شود.
2. ابتلا به دیابت
مصرف بیاندازه گوشت قرمز عوارض ناسالمی روی بدن شما میگذارد. به طوری که حتی خوردن بیش از حد آن ممکن است منجر به دیابت نوع 2 شود (در اینجا میتوانید با این نوع دیابت بیشتر آشنا شوید). براساس تحقیقات دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، افرادی که مصرف گوشت قرمز آنها 3.5 وعده در هفته افزایش پیدا کرده بود، خطر ابتلا به بیماری دیابت هم در آنها بیشتر شده است.
3. احتمال حمله قلبی یا بروز مشکلات قلبی
هیچ جای تعجب ندارد که گوشت قرمز زیاد برای سلامتی قلب مفید نیست. گوشت قرمز کلسترول و چربیهای اشباع بدن را زیاد میکند. این نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد، بلکه میتواند منجر به افزایش وزن شود و در نهایت فرد مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی شود. به همین دلیل توصیه میشود مصرف گوشت قرمز را پایین آورده و ترجیحا آن را در کنار انواع برنج ایرانی و پاکستانی سرو کنید، زیرا مصرف برنج باعث کاهش تریگلیسیرید خون و فشار خون خواهد شد.
4. مرگ زودرس
طیف گستردهای از عوامل میتواند در مرگ زودرس نقش داشته باشند؛ اما یک مطالعه بزرگ توسط تیمی از محققان دانشگاه هاروارد انجام شده است که ارتباطی بین گوشت قرمز و مرگ زودرس را نشان میدهد. طبق این تحقیقات افرادی که گوشت قرمز زیادی مصرف میکردند بیشتر در اثر بیماریهای قلبی عروقی و سرطان از دنیا رفتند. در حالی که این مطالعه ارتباطی بین مصرف گوشت و مرگ را نشان میدهد، عوامل دیگری نیز در این تحقیق وجود داشت. به عنوان مثال، این افراد وزن بیشتری داشتند، کمتر ورزش میکردند، سیگار میکشیدند و تحرک کمی داشتند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.