تکمیل زنجیره فولاد درشرکت مجتمع ذوب آهن بیستون
شرکت مجتمع ذوب آهن بیستون شامل سه کارخانه اصلی تولید شمش فولادی (در حال بهره برداری)، تولید آهن اسفنجی (پروژه در حال احداث) و نیروگاه تولید برق (پروژه در حال احداث) و تأسیسات و تجهیزات وابسته میباشد. این مجتمع با استفاده از دو دستگاه کوره القایی دو بوتهای 30 تنی و یک دستگاه ماشین ریختهگری پیوسته، ظرفیت تولید اسمی 200 هزار تن شمش فولادی در سال را دارد.
کارخانه فولادسازی این مجتمع شامل دو دستگاه کوره القایی دو بوتهای هر کدام با ظرفیت 30 تن تولید مذاب با توان ترانس برق 12 مگاوات، یک دستگاه کوره پاتیلی 30 تنی با توان ترانس برق 7 مگاوات جهت تولید فولاد آلیاژی، یک دستگاه ماشین ریختهگری پیوسته (CCM) دو خطه با قابلیت تولید اسمی 200 هزار تن شمش فولادی در سال با مقاطع 100 الی 200 میلیمتر تا طول 12 متر و سیستم جمع آوری غبار و دود کورههای فولادسازی جهت جلوگیری از انتشار دود و غبار در محیط است.
کارخانه تولید آهن اسفنجی شامل یک دستگاه کوره دوار تولید آهن اسفنجی و کلیه تجهیزات و تأسیسات وابسته شامل آسیابهای مخصوص ذغال سنگ و سنگ آهن، سیستم نقاله انتقال مواد اولیه، سیستم غبارگیر و ... که از طریق احیاء مستقیم سنگ آهن با استفاده از ذغال سنگ به روش SL/RN و بر اساس مصرف بهینه انرژیهای برق، آب و ذغال سنگ قادر به تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 150 هزار تن در سال است که ضمن مصرف بهینه منابع، امکان استفاده از انرژی گرمایی خروجی فرآیند تولید آهن اسفنجی در تولید انرژی برق را دارد، میباشد.
نیروگاه برق این مجتمع نیز به صورت نیروگاه سیکل ترکیبی برق با توان تولید اسمی 12 مگاوات برق قادر به تبدیل آلایندهها و گازهای خروجی کوره احیاء مستقیم تولید آهن اسفنجی با دمای تقریبی 1000 درجه سانتیگراد به انرژی برق میباشد که علاوه بر جلوگیری از هدر رفت انرژی گرمایی حاصل از تولید آهن اسفنجی و تبدیل آن به انرژی پاک برق، از انتشار آلایندهها خودداری و در حفظ محیط زیست نقش مهمی دارد.
تاکنون بیش از 15000 میلیارد ریال در این مجتمع سرمایه گذاری شده است و فاز اول آن (کارخانه ذوب آهن و تولید شمش فولادی) با سرمایه گذاری 10000 میلیارد ریال در تاریخ 11/02/98 توسط ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر حسن روحانی، افتتاح شد.
این مجتمع به عنوان اولین شرکت فولادی قبل از شروع تولید و از ابتدای ساخت کارخانه، تدابیر و تجهیزات لازم برای حفظ محیط زیست را تهیه، پیاده سازی و راه اندازی کرده است. سیستم غبارگیر و جمع آوری دود و غبار کورههای مجتمع ذوب آهن بیستون با صرف هزینههای بالا نصب و راه اندازی شده تا به عنوان یکی از بروزترین روشهای کنترل و کاهش آلودگیهای زیست محیطی در صنعت فولادسازی از همان ابتدای راهاندازی و شروع به کار کارخانه و همزمان با فرآیند تولید، دود و غبار ناشی از تولید مذاب را جمع آوری و از انتشار آلودگی در محیط جلوگیری کند.
این سیستم طراحی کشور انگلیس بوده که به همت مهندسین ایرانی و با مشاوره از متخصصین خارجی ساخت، نصب و راه اندازی شده است. دودههای حاصل از سیستم غبارگیر در صنایع دیگر قابل استفاده میباشد که این موضوع ضمن بازیافت و جلوگیری از انبارش پسماند و انتشار دوده در محیط، باعث ایجاد ارزش افزوده و درآمد برای استان نیز میشود. سیستم با مکش قدرتمند، دود و غبار را از طریق نازل های خود (هود) که در دهانه کورهها نصب شده است، به بخش فیلترها منتقل کرده و در قسمت فیلترها ذرات و غبار از هوا جدا و از طریق جریان هوای معکوس تخلیه و جمع آوری میشود. پس از آن هوای غیر آلوده از طریق اگزوز وارد محیط میشود.
حوزههای پسماند و بازیافت و مدیریت آب از حوزههای با اولویت اول این مجتمع بوده است. بر این اساس در بخش مدیریت آب و پساب اقدامات موثری از قبیل بازچرخانی و تصفیه و استفاده مجدد از پسابها با استفاده از سیستمها و تجهیزات و مدیریت فرآیندها و نوآوری در طراحی صورت گرفته که منتج به کاهش مصرف آب به میزان چشمگیری شده است؛ به صورتی که قسمت اعظمی از نیاز آب از طریق بازچرخانی تامین میشود و نیاز به برداشت از منابع آب را کاهش میدهد. در این راستا گروه صنعتی شکری اقدام به ایجاد سیستم مدرن تصفیه فاضلاب با ظرفیت روزانه یکصد متر مکعب مشتمل بر واحدهای بیهوازی از نوع FBBR، واحد هوازی از نوع RBC، واحد ته نشینی، واحد هاضم لجن از نوع بیهوازی، واحد تزریق کلر و ایستگاه پمپاژ و استخر آب تصفیه است و همچنین دارای شبکه انتقال فاضلاب به طول 4 هزار متر که سرمایهگذاری معادل یکصد و پنجاه میلیارد ریال به خود اختصاص داده است.
لازم به توضیح است که مراحل مهندسی، طراحی، مونتاژ، نصب و راهاندازی و ساخت پکیجهای تصفیه با حضور مشاورین و کارشناسان خبره توسط شرکت دانش بنیان جهان صنعت کرمانشاه، از شرکتهای گروه صنعتی شکری، انجام شده و اقدامات بخش سیویل توسط خود مجتمع صورت پذیرفته است. آب خروجی این سیستم تصفیه در بخش تولید و کشاورزی قابل استفاده است و فاکتورهای زیست محیطی را پوشش میدهد. این سیستم به گونهای طراحی شده که امکان پرورش انواع آبزیان در استخر خروجی آب فراهم میباشد و امکان پمپاژ به شبکه انتقال آبیاری قطرهای بخش کشاورزی وجود دارد.
در کنار این فعالیتها برای حفظ و نگهداری از محیط زیست، این بار به منظور توسعه فضای سبز شرکت مجتمع ذوبآهن بیستون اقدام به تهیه و کاشت 13000 نهال کرده است.
از مهمترین نتایج حاصل از تاسیس و راه اندازی شرکت مجتمع ذوب آهن بیستون، در بخش خصوصی، تامین بخشی از شمش مورد نیاز کارخانه های نورد، توسعه اشتغالزایی و محرومیت زدایی در منطقه و کارخانه های تولیدی در صنایع زیردستی و سایر بخشها از جمله حمل و نقل، خدمات و . . . است.
تاسیس این شرکت در راستای اهداف و برنامه های ملی و استانی بوده و توسط کارشناسان خبره و نخبه داخلی نظارت شده است. در حال حاضر حدود 1200 نفر در گروه صنعتی شکری و حدود590 نیروی کار در شرکت مجتمع ذوب آهن بیستون جهت تولید و تکمیل پروژه مشغول به فعالیت هستند. محصول این مجتمع به عنوان ماده اولیه واحد نورد مورد استفاده قرار گرفته و از خروج سالیانه میلیون ها ارز از کشور جلوگیری میکند.
بنیانگذاران و سهامداران گروه صنعتی- بازرگانی شکری با ایمان راسخ و توکل به خداوند متعال و در راستای اجرایی نمودن سیاستهای اقتصاد مقاومتی از هیچ اقدامی جهت توسعه اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور فروگذار نبوده و با تمام توان در پی گسترش هر چه بیشتر فعالیتهای اقتصادی خود به منظور ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری خواهند بود.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.