پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با استفاده از ارز دیجیتال
آی ماینر در یک گزارش منتشر شده، به این نکته اشاره میکند که کشور چین برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر بیماری کرونا جدید، قرنطینه اسکناس را در دستور کار خود قرار داده است. همین موضوع باعث شد تا فعالان حوزه کریپتوکارنسی پیشنهاد استفاده از بیت کوین را به عنوان ابزاری برای پرداخت های بانکی، مطرح کنند.
کرونا ویروس در حال حاضر جهان را درگیر خودش کرده است. این نوع ویروس، جزو خانواده بزرگی است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود و اگرچه سالهاست که برای پزشکان ویروس شناخته شده ایاست، اما نوع جدید آن بدون آنکه راه حلی برای درمان داشته باشد، تاکنون جان انسان های بسیاری را گرفته است.
تاکنون ابتلای ده ها هزار نفر به این ویروس گزارش شده که اکثرا چینی و یا ساکن آسیای شرقی هستند ولی موارد اندکی در چند کشور جهان از جمله استرالیا، آمریکا و به تازگی در ایران هم دیده شده است. با اینکه درصد مرگ و میر مبتلایان به این بیماری ناچیز بوده (حدود 1 درصد)، اما سرعت بالای شیوع آن باعث نگرانی های بسیاری است.
افراد مبتلا به کرونای جدید با سرفه و عطسه میتوانند این بیماری را به دیگران منتقل کنند اما یکی از سریع ترین و البته غیرملموسترین راه های انتقال آن، تماس فیزیکی است.
استفاده از بیت کوین برای جلوگیری از شیوع کرونا
لمس و تماس فیزیکی شایعترین راه انتقال بیماری کرونا است. برای پیشگیری از شیوع این بیماری بسیار تاکید شده که به چیزهای آلوده دست نزنید و از قرار گرفتن در مکان های شلوغ که امکان تماس فیزیکی بیشتر است، دوری کنید. مکررا دست های خود را با آب و صابون بشویید و از اسپری یا ژلهای ضدعفونی کننده استفاده کنید. با این وجود و در شرایط فعلی، باید تماس های فیزیکی فرد برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر بیماری کرونای جدید، به حداقل ممکن برسد.
پول یکی از مهمترین عوامل در انتقال آلودگی هاست. این حواله کاغذی ارزشمند و دوست داشتنی، در واقع کلکسیونی از بیماری ها را در خود جای داده است.
این باور در همه افراد وجود دارد که اسکناس و سکه جزء آلوده ترین اشیا هستند، ولی مطالعات اخیر زیست شناسان دانشگاه نیویورک نشان می دهد که موضوع از این هم پیچیده تر است. پروتئین DNA بسیاری از میکروب های مقاوم در برابر دارو از جمله میکروب سیاه زخم و دیفتری، توسط پول منتقل می شوند.
در این گزارش آمده است که اسکناس، سکه و قبوضی که مدام بین افراد رد و بدل می شوند، حاوی 3000 نوع باکتری هستند که برخی از آنها میتوانند برای مدت زمان زیادی ناقل بیماری باشند. به عنوان مثال در مطالعاتی جدید مشخص شد که ویروس آنفلوآنزا (ویروس کرونا نیز از همین خانواده است) می تواند تا 17 روز روی اسکناس زنده بماند و قابلیت انتقال داشته باشد.
۷۰ نوع بیماری از طریق پول های کاغذی به انسان منتقل می شود. دست به دست شدن پول میان اشخاص با مشاغل گوناگون (بهداشتی و غیر بهداشتی) استفاده همگانی نیز دارد. از رفتگران شهرداری گرفته تا نیروی خدماتی در بیمارستان ها، صاحبان مشاغل آزاد و دولتی، بخصوص کسانی که در باجه های بانک و بلیت فروشی ها مشغول به کار هستند، همه و همه با پول های ریز و درشت سروکار دارند. انجام معاملات و پرداخت پول نقد توسط همه این افراد، باعث انتقال بسیاری از بیماری ها از یک فرد به نفر دیگر میشود.
با همه این تفاسیر مگر میتوان بدون استفاده از پول نقد و رد و بدل کردن آن با دیگران به زندگی ادامه داد؟ امروزه انتقال مالی و انجام دادوستد برای مردم، امری گریزناپذیر است. کافی است کارهای یک روز خود را از صبح تا شب مرور کنید تا ببینید که تقریبا استفاده نکردن از اسکناس غیر ممکن خواهد بود، اما قدرت بالای انتقال آلودگی و بیماری ها توسط این پول های کاغذی نیز بسیار ترسناک و نگران کننده است.
به نظر میرسد یکی از راههای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا استفاده از بیت کوین و پرداخت های مبتنی بر بستر بلاکچین است؛ فناوری پیچیده ای که باعث خلق رمزارزها شد.
در پشت نقل و انتقالات مالی بر بستر بلاکچین اگرچه ممکن است پیچیدگی های زیادی وجود داشته باشد، اما در ظاهر تقریبا همه چیز ساده و شفاف است. در حال حاضر، نرمافزاهایی به نام کیف پول (والت) بیت کوینی در شکلهای متفاوت وجود دارند که با ایجاد حساب کاربری بر روی آنها، میتوانید به راحتی با وارد کردن شناسه و یک رمز عبور بیت کوین های خود را انتقال داده و یا از شخص دیگری بیت کوین دریافت کنید.
از سوی دیگر برای انجام معاملات و انتقال رمزارزها میتوان از دستگاههای پوز فروشگاهی مخصوصی نیز استفاده کرد. این دستگاهها درست به مانند، دستگاه های پوز فعلی، قابلیت انتقال هر مقدار پول را دارند، اما انتقال پول در آنها بر اساس واحد بیت کوین انجام میشود.
جالب اینجاست که به دلیل سازوکار ارزهای دیجیتال، تمام تراکنشها به صورت عمومی به نمایش در میآیند، اما برخی کیفهای پول بیت کوینی بهمنظور جلوهی بهتر، برای تراکنش کاربران خود رسید نیز صادر میکنند.
در حال حاضر، استفاده از بیت کوین به عنوان جایگزینی برای پول نقد مورد بحث بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان این حوزه قرار گرفته است. آنها معتقدند که به دلیل ساختار خاص نقل و انتقال رمزارزها از یکسو و از سوی دیگر، سرعت بالای شیوع بیماری کرونا حتی از طریق لمس اشیا، میتوان با جدیت بیشتری به این موضوع پرداخت.
آنها بر این باورند که محدود کردن استفاده از اسکناس و دیگر اوراق بانکی، باعث جلوگیری از انتقال بسیاری از بیماری ها به یک فرد سالم خواهند شد.
در همین رابطه، آیا استفاده از بیت کوین برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا موثر است؟ آیا ارزهای دیجیتال میتوانند سرعت انتقال بیماری های واگیردار را کم کنند؟ باید دید که در آینده، تاثیرگذران بر صنعت مالی جهان چه تصمیمی اتخاذ خواهند کرد؟
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.