مقاومت معامله گران «فردایی» در برابر کاهش قیمت دلار

پایان نوسان قیمت دلار در انتظار رفع یک ابهام

کدخبر: ۱۵۹۰۰۳
قیمت دلار در حالی روز چهارشنبه در محدوده 3800 تومان نوسان کرد که در اوایل دی ماه قیمت های بالاتر از 4100 تومان را نیز به خود دیده بود. نوسان قیمت دلار در محدود 3800 تومان، دیروز به گونه ای بود که نشانه های پایداری دلار در این بازه قیمتی مشاهده شد. حضور قدرتمند بازارساز زمینه کاهش فعالیت های سفته بازی را فراهم آورد که در روزهای آینده می تواند به ثبات قیمت دلار منجر شود.
پایان نوسان قیمت دلار در انتظار رفع یک ابهام

به گزارش اقتصادنیوز ، قیمت دلار که روز سه‌شنبه با 45 تومان افت به قیمت 3890 تومان رسیده بود، روز چهارشنبه 40 تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3850 تومان رسید. در این شرایط، دو دیدگاه در بازار ارز شکل گرفت.

برخی معامله‌گران اعتقاد دارند روند کاهشی همراه با ثبات نسبی ادامه پیدا خواهد کرد، حال آنکه گروه دیگری در انتظار بازگشت قیمت به سطوح بالاتر هستند. در این میان دسته اول در بازار دست بالاتر را دارند. این عده معتقدند که از روند قیمت در هفته جاری می‌توان علائم پایداری در بازار ارز را مشاهده کرد. در آخرین هفته دی ماه، قیمت دلار نه‌تنها از نزدیکی کانال 4 هزار تومانی فاصله گرفت، بلکه از کانال 3900 تومان نیز پایین آمد.

به گفته این دسته، روند کاهشی نرخ حواله درهم، پایین آمدن ارزش دلار در کشورهای همسایه، کاهش تقاضا پس از پایان ژانویه، افزایش عرضه شرکت‌های تجاری در انتهای سال و عرضه متناسب بازارساز در روزهای گذشته از جمله عواملی هستند که انتظارات افزایشی بازار را کمرنگ کرده و دیدگاه کاهشی را که به ثبات قیمت خواهد انجامید، تقویت کرده است.

در مقابل گروهی قرار دارند که تفکر افزایشی در خصوص قیمت دلار در روزهای آینده دارند. عبور از تقاضای فصلی ماه ژانویه و عرضه مناسب در روزهای اخیر عوامل بنیادی و اقتصادی را تقریبا برطرف کرده است. باقی می ماند یک ریسک سیاسی که هنوز تکلیف آن مشخص نشده است. ادای سوگند دونالد ترامپ و آغاز به کارش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا می تواند تا حد زیادی این ریسک را تشدید کرده یا برطرف سازد. دیدگاه های افزایشی در بازار ارز به طور کلی حول محور ترامپ و واکنش های او در قبال برنامه هسته ای ایران و برجام دور می زند.

در این میان، دسته‌ای از معامله‌گران که همیشه سعی کرده‌اند با استفاده از جوسازی پیرامون اخبار سیاسی نوسان‌گیری کنند، امیدوارند بتوانند پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ و صحبت‌های آینده او بازار را دچار نوسان کنند. در این شرایط، اگر این ریسک در دو هفته آینده مدیریت شود، دیدگاه اول که معتقد به روند کاهشی همراه با افت نوسان است، در بازار غالب خواهد شد.

دسته اول در هفته جاری بر اساس نشانه‌های کاهشی موجود اقدام به فروش ارز کرده‌اند، حال آنکه دسته دوم به امید جوسازی پیرامون صحبت‌های ترامپ در کمین نوسانگیری‌اند. در این میان، کاهشی‌های بازار به دو دلیل به ریسک ترامپ توجه ندارند: اول، عبور بازار ارز از ژانویه پرتقاضا و کاهش سنتی تقاضا در انتهای سال؛ دوم، تفاوت عقیده کاهشی‌های بازار نسبت به اقدامات ترامپ در مقایسه با افزایشی‌های بازار.

به گفته فعالان، دسته اول اعتقاد دارند ترامپ پس از آغاز به کار، عمل خاصی در برابر برجام انجام نخواهد داد و یکی از نشانه‌های آن را به تغییر نسبی موضع او در روزهای گذشته نسبت دادند. از سوی دیگر این عده به دلایل یاد شده باور دارند قیمت دلار در صورت تغییر مسیر افزایش زیادی را تجربه نخواهد کرد. به گفته آنها، یک‌ماه پیش در بازار ارز تعدادی از معامله‌گران در انتظار قیمت‌های بالای 4 هزار و 200 تومان بودند؛ ولی در دو هفته اخیر شرایط انتظاری بازار تغییر کرده است.

با وجود تقویت انتظارات کاهشی، همچنان گروهی از معامله‌گران بازار اعتقاد دارند که بازار داخلی نسبت به ورود ترامپ به کاخ سفید واکسینه نشده و ممکن است پس از مراسم تحلیف وی، قیمت تغییر مسیر بدهد. این عده ماندن شاخص دلار بالای مرز 100 واحد را دیگر عاملی می‌دانند که می‌تواند به مقاومت دلار در بازار داخلی کمک کند.

این در حالی است که معامله‌گران کاهشی دلایل کاهشی بیشتری برای ادامه افت قیمت دارند. در این میان، برخی از آنها اعتقاد دارند پس از پایان تقاضای فصلی ژانویه، تقاضا در بازار کاهش بیشتری خواهد داشت و تحت‌تاثیر این موضوع در انتظار افت دلار به سطوح پایین‌تری هستند. همسو با افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 183 هزار تومان رسید. البته بخش زیادی از این افت ناشی از توقف روند افزایشی اونس در بازارهای جهانی تا ساعت 3 بعدازظهر بود. سکه تمام بهار آزادی روز سه‌شنبه با وجود افزایش جزئی اونس دلیل افت دلار کاهش قیمت را تجربه کرده بود.

در مقاطعی از روز چهارشنبه، قیمت دلار در معاملات فردایی بالاتر از نرخ فروش معاملات نقدی قرار گرفت؛ در‌حالی‌که برخی فعالان این موضوع را نشان‌دهنده تغییر انتظار معامله‌گران دانستند، عده‌ای دیگر آن را تنها مقاومتی کوتاه در مسیر کاهشی بازار در نظر گرفتند. به گفته فعالان دسته دوم، معامله‌گران فردایی از آنجا که انتظار افت بیشتر دلار را نداشتند، سعی می‌کردند

با بالا نگه داشتن قیمت از ضرر بیشتر خود جلوگیری کنند. قیمت دلار روز چهارشنبه در شرایطی افت بیشتری را تجربه کرد که صرافی‌های بانکی این ارز را در سطح قیمتی پایین‌تری به فروش رساندند. در پنجمین روز هفته، قیمت شماری از صرافی‌های بانکی تا ساعت 3 بعدازظهر تا محدوده 3 هزار و 760 تومان نیز پایین‌تر رفت و یک سیگنال کاهشی دیگر به معامله‌گران غیررسمی داده شد. با این شرایط، برخی فعالان اعتقاد دارند، شاخص ارزی افت بیشتری را تجربه خواهد کرد، ولی این افت به آسانی صورت نخواهد گرفت.

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید