بارتاب عرضه سنگین 125 تن طلا در بازار
به گزارش اقتصادنیوز ، رشد هفتگی طلا پس از سههفته متوالیِ تضعیف، معاملهگران را به نوسانگیری و به تبع آن، سودگیری از بازار تازه-تقویت-شده فلز زرد ترغیب کرد. هجوم برقآسای این معاملهگران در مجموع ۴۰ هزار قرارداد منعقد کرد و «شاخص قدرت نسبی» طلا را به کف استاندارد خود رساند.
زمانی که این شاخص مینیمم استاندارد (۳۰ واحدی) خود را تجربه کند، سیگنال آن برای بازار به معنای پر شدن پیمانه سقوط موقت قیمتها است. اونس طلا که با حمایت تنشهای بحرانزای عربستان و خاورمیانه و به تعویق افتادن زمان اجرای طرح کاهش مالیاتی ترامپ، تقویت شده بود، به علت تغییر رفتار ناگهانی معاملهگران به سمت فروش، عرضه را بیش از انتظار بازار بالا برد. افزایش عرضه طلای آتی بالطبع موجب افت فلز زرد شد.
دگرگونی در ۱۵ دقیقه!
قیمت اونس طلا با هجوم برقآسای سودگیران بازار آتی، جمعهشب، ظرف ۱۵دقیقه، ۱۰ دلار افت کرد. حدود ساعت ۱۹و۱۵ دقیقه شامگاه به وقت تهران، معاملهگران سودگیر به بازار آتی طلا یورش بردند. این هجوم سراسری به بازار جهانی فلز گرانبها، باعث شد ۴ میلیون اونس از فلز زرد در مدت یک ربع ساعت فروخته شود. این حجم از اونس فلز براق معادل حدود ۱۲۵ تن است. با توجه به قیمت ۱۲۸۳ دلاری هر اونس از فلز زرد تا ساعت ۱۹ عصر، ارزش معاملات کاغذی طلا به بیش از ۵ میلیارد دلار میرسد. «اینوستینگ» به نقل از رویترز تعداد قراردادهایی را که در این مدت بسته شدهاند بیش از ۴۰ هزار تخمین زده است. این افزایش چشمگیر معاملات در بازه ۱۵ دقیقهای به سودگیران بازار طلای آتی مربوط میشد.معاملهگرانی که خود را برای بهره بردن از صعود هفتگی طلا آماده کرده بودند، با رسیدن پایان هفته افزایشی این فلز، موقعیت فروش گرفتند. موقعیت فروش شدیدی که بازار آتی را احاطه کرده بود، کفه ترازوی بازار را به سمت عرضه سنگین کرد تا قیمت طلا افت ناگهانی را ثبت کند. بررسی رویدادهای سیاسی و اقتصادی، تحلیل رفتار برقآسای جمعهشب طلا را مقدور نمیسازد، اما توجه به رفتار معاملهگران بازار آتی، پاسخ مناسبی بهمنظور تحلیل این سقوط ۱۰ دلاری در بر دارد.
چوب خط منفی طلا پر شد!
فروش ۱۲۵ تن طلای کاغذی (قرارداد فروش آتی) در کسری از ساعت، شرایطی را در بازار فلز زرد پدید آورد که پیش از این کمتر تجربه شده بود. حجم بالای طلای فروخته شده در معاملات آتی نسبت به زمان انجام آنها به حدی زیاد است که در ۴۰ روز گذشته بیسابقه بوده است.در طول سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۳۱۳۵ تن طلا در سراسر دنیا تولید شده بود. رتبهبندی کشورها بر حسب تناژ تولیدی از صدرنشینی چین با ۴۶۳ تن و رتبه هشتم مکزیک با تولید ۱۲۵ تن طلا در این سال، حکایت دارد. حجم معاملات کاغذی ۱۵دقیقهای جمعهشب به اندازه میزان طلایی است که ظرف یک سال در مکزیک تولید میشود. این امر نشاندهنده شدت هجوم سودگیران به بازار طلا است. هجوم این معاملهگران تکنیکال که به انتظار آخر هفته طلا نشسته بودند، زمانی رخ داد که «شاخص قدرت نسبی» (RSI) طلا در میانه نمودار سیر میکرد.زمانی که این شاخص با فاصله از اعداد مینیمم استاندارد ۳۰ واحدی و ماکزیمم استاندارد ۷۰ واحدی، در بین این اعداد حرکت کند، بهآن معنا است که قیمتها هنوز قادر به ادامه روند خود هم در جهت صعودی و هم در جهت نزولی هستند. RSI در زمان واقعه ساعت ۱۹ و ۱۵ دقیقه، حدود ۵۰ واحد بود که از توان ادامه روند افزایشی این فلز گرانبها خبر میداد. رفتار غیرمعمول معاملهگران موجب شد شاخص قدرت نسبی قیمت فلز زرد در عرض یک ربع، به کف ۳۰ واحدی برخورد کند.در واقع میتوان گفت که فلز زرد نهایت افت ممکن جمعه خود را در عرض ۱۵دقیقه پر کرد. جیم وایکوف، تحلیلگر ارشد شرکت «Kitoc»، ضمن اشاره به موقعیتگیری معاملهگران در جبهه فروش، بازار طلا را بیحفاظ توصیف کرد.