تقلای دلار برای فرار از مرز روانی
به گزارش اقتصادنیوز ، روز گذشته، دلار پس از ۴ افزایش متوالی، سرانجام تن به کاهش قیمت داد؛ روز چهارشنبه، دلار بالای مرز روانی ۴ هزار و ۱۰۰ تومان آغاز به کار کرد، ولی در نهایت با پایین رفتن از این مرز با قیمت ۴هزار و ۹۷ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۲۴ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز سهشنبه بود، موجب شد بیشترین میزان کاهش دلار از ۲۲ مهر سالجاری به ثبت برسد.
به گفته فعالان، مهمترین عاملی که در تغییر مسیر این ارز نقش داشت، افت نرخ حواله درهم بود، همان عاملی که در روزهای ابتدایی هفته چند بار زمینهساز جابهجایی سقف دلار در سال ۹۶ شده بود. به گفته بخشی از بازیگران با تجربه بازار، بازارساز از همان ابتدای روز عرضه حواله درهم و دلار را به شکل جدی دنبال کرد؛ موضوعی که موجب عقبنشینی دلالان ارزی شد.
روز گذشته حواله درهم معاملات خود را با قیمت هزار و ۱۲۳ تومان آغاز کرد که ۴ تومان کمتر از روز سهشنبه بود. افت ابتدای روز درهم علامت کاهشی را به بازار داخلی مخابره کرد تا معاملهگران پاساژ افشار نیز موقعیت فروش ارز را دنبال کنند. همزمان با این اتفاقات، یک صرافی بانکی نیز در ابتدای بازار (حدود ساعت ۱۱ ظهر) قیمت دلار را ۴ هزار و ۸۲ تومان اعلام کرد؛ این قیمتگذاری سیگنال دیگری بود که زمینهساز افزایش فروشها در بازار شد. صرافی یاد شده نرخ حواله درهم را نیز حدود ساعت ۳۰: ۱۰، زیر هزار و ۱۲۰ تومان اعلام کرده بود.
با وجود افزایش عرضه ارز در بازار، عدهای از معاملهگران انتظار داشتند که قیمت در روزهای آینده به بالای سطح روانی بازگردد. به گفته آنها، بهطور سنتی تقاضا در سومین ماه پاییز بالا میرود و با ورود تقاضای بیشتر زمینه برای رشد دوباره فراهم خواهد شد. این در حالی است که عدهای از معاملهگران اعتقاد دارند بازارساز در سال ۹۶ به خوبی قیمتها را مدیریت کرده است و با توجه به بهبود وضعیت عرضه، احتمال نوسان شدید قیمتها دور از ذهن خواهد بود. آنها پیشبینی میکنند، قیمت دلار تحتتاثیر افزایش تقاضا یک رشد مدیریت شده را تجربه کند، بهگونهایکه وضعیت بازار ملتهب نشود.
روز گذشته، برخلاف افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی در مسیر افزایشی قرار گرفت و با هزار تومان افزایش به بهای یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسید. این بهای سکه در حجم عمده بود و قیمت آن در حجم خرد بر تابلوی صرافیها تا نزدیکی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نیز ثبت شده بود.
به گفته فعالان، عامل اصلی که موجب شد فلز گرانبهای داخلی همسو با دلار حرکت نکند، به نوسانات افزایشی اونس جهانی مربوط بود. طلای جهانی روز چهارشنبه وارد محدوده هزار و ۲۸۰ دلار شده و تا نقطه هزار و ۲۹۰دلار بالا رفت هرچند عصر دیروز دوباره رو به کاهش گذاشت و تا ساعت ۲۰ به ۱۲۷۷ دلار رسید. افزایش اونس که ضربهگیر اثر کاهشی دلار در بازار سکه شده بود، در صورت افزایش دوباره و بیشتر حتی میتواند زمینهساز ورود این فلز گرانبها به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شود.
سکه تمام بهار آزادی در روزهای گذشته پس از شکست مرز یکمیلیون و ۳۲۰ هزار تومان با سرعت زیادی در مسیر افزایشی قرار گرفت. روند افزایشی این فلز گرانبها توجه بسیاری از معاملهگران بازارهای دیگر را به سوی خود جلب کرده است، عاملی که موجب شد، برخی از معاملهگران بازارهای دیگر به بازار سکه کوچ کنند.