مصالح ساختمانی گران نشده است / افزایش قیمت مربوط به آهن است
اسماعیل کاظمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طی ماههای گذشته به طور عمومی مصالح ساختمان نه تنها با افزایش قیمت مواجه نبودهاند بلکه در بخشهایی مانند کاشی و سرامیک حتی ما با افت قیمت هم مواجه بودهایم.
وی ادامه داد: البته در این مدت در ارتباط با ماسه مشکلاتی ایجاد شد که مورد تایید خود ما هم نبود چرا که در این حوزه هلدینگی راهاندازی شده که در ارتباط با فعالیتهای آن و اینکه احتمالا تخلفی در آن انجام میشود یا خیر باید سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان نظر بدهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان گچ، آهک و مصالح ساختمانی همچنین عنوان کرد: در حوزه شیرآلات نیز طی این مدت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت وجود داشته است اما به طور کلی در حوزه مصالح غیرفلزی افزایش قابل توجه قیمت را نداشتهایم و مواردی مانند انواع آجر، گچ و ... قیمتی تقریبا ثابت داشتهاند.
کاظمی در ادامه با اشاره به رکود بازار مسکن درباره تاثیر گرانی آهن و میلگرد در صنعت ساختمانسازی تاکید کرد: در این باره بهتر آن است که مسئولان اتحادیه مربوطه نظرات خود را اعلام کنند اما در نهایت گرانی هر کالایی علاوه بر بعد مادی از نظر روانی نیز تاثیراتی را بر جای میگذارد و لازم است که بستری فراهم شود تا اگر به عنوان مثال یک جنس مانند بنزین گران میشود، میزان اثرگذاری آن بر روی سایر بخشها مشخص باشد تا افزایش قیمت سایر اجناس رقمی منطقی داشته باشد.
وی در پایان افزود: در مورد تاثیر افزایش قیمت آهن بر بحث ساخت و ساز نیز هنوز آنقدر از این موضوع زمان نگذشته که بتوان در این خصوص صحبتی کارشناسی و قطعی مطرح کرد.
به گزارش ایسنا، پیش از این رییس اتحادیه فروشندگان آهن در گفتگو با ایسنا از گرانی یکباره شمش آهن خبر داده و گفته بود: خرداد ماه سال جاری قیمت هر کیلوگرم شمش آهن یکباره از ۱۳۵۰ تومان به ۲۰۵۰ تومان رسیده است.
محمد آزاد همچنین بر تاثیر این موضوع بر قیمت کالاهای دیگر اشاره کرده و گفته بود: ۵۰ درصد مواد اولیه صنایع مختلفی مانند خودروسازی یا لوازم خانگی از تولیدات آهن ما تامین میشود که در صورت افزایش قیمت تمام شده برای محصولات ما قطعا قیمت تمام شده این بخش نیز بیتاثیر نخواهد بود. میزان این تاثیر نیز به درصد بهرهگیری آنها از فلزات مختلف مربوط میشود.