ارز دیجیتال ملی چه کاربردی دارد؟ / بلاک چین در آینده مانند اینترنت امروز فراگیر می‌شود!

کدخبر: ۲۱۰۶۹۷
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آماده شدن مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی خبر داد و گفت: در برابر ارز دیجیتال برگشت به عقب معنی ندارد و باید آن را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم. تکنولوژی آینده دنیا بر پایه شبکه بلاک چین بنا خواهد شد؛ بنابراین باید روبه جلو حرکت کرد و بسترهای لازم را ساخت. آیا ارز دیجیتال ملی کمکی خواهد کرد؟
ارز دیجیتال ملی چه کاربردی دارد؟ /  بلاک چین در آینده مانند اینترنت امروز فراگیر می‌شود!

ارز دیجیتال ملی آماده است

به گزارش اقتصاد نیوز، محمدجواد آذری جهرمی در مورد مصوبه اخیر بانک مرکزی پیرامون ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال گفت: مصوبه بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار اصلی پول و مالی کشور در مورد ارزهای رمزنگاری شده مثل بیت کوین که به بانک ها و صرافی ها اعلام کرده که استفاده از آنها ممنوع است، بدین منظور نیست که بکارگیری ارز دیجیتال در توسعه داخلی ممنوعیت یا محدودیت دارد. وی با اشاره به پروژه مشترکی که در این زمینه با حضور پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه پولی و مالی بانک مرکزی و پست بانک ایران در جریان است، افزود: در جلسه مشترک هفته گذشته که برای بررسی میزان پیشرفت این پروژه برگزار شده بود، اعلام کردند که مدل آزمایشی آماده شده است. آذری جهرمی با بیان اینکه نتیجه تحقیق باید به سوالاتی در بخش های مختلف تبدیل بشود تا در حالت های مختلف به مدل برسیم که بعد از آن پیاده سازی شود، اظهار کرد: در برابر ارز دیجیتال برگشت به عقب معنی ندارد چراکه پیکره آینده دنیا بر اساس تکنولوژی بلاک چین است و به همین دلیل باید آنرا پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم.

آیا ارز دیجیتال ملی راهگشا خواهد بود؟

خبرآنلاین: آن‌گونه که می‌دانیم از سال ۲۰۰۹ به بعد که اولین ارز دیجیتالی پایه، کارکرد خود را به رخ جهانیان نمایاند، ارزهای دیگری نیز پا به عرصه وجود گذاشتد و در تبادلات مالی بین‌المللی بخشی از تعامل‌ها را هر چند اندک به خود اختصاص دادند.

ارزهای دیجیتالی را می‌توان از منظرهای مختلفی مورد بررسی قرارداد و حتی از منظر حقوقی نیز می‌توان در چند لایه به آن پرداخت، مسائلی چون حقوق مالکیت، حقوق مالی، حقوق مالیه، حقوق تجارت الکترونیکی، حقوق جزائی، حریم خصوصی و دیگر مسائل مرتبط حقوقی، نمونه‌هایی از این برخوردهاست، اما آنچه امروز از جانب وزیر محترم وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان شد می‌تواند از جنبه‌های جدیدی نیز مورد بررسی قرار گیرد.

آن‌گونه که می‌دانیم تا سال ۲۰۱۲ با پول‌ها و ارزهای دیجیتالی حتی در اتحادیه اروپا به صورت غیر قانونی برخورد می‌شد اما در نوامبر ۲۰۱۵ بر اساس نظر بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی این نوع از ارزها نیز مورد تأیید و توجه قرار گرفت.

لذا می‌توان این‌گونه ارزها را در جامعه بین‌المللی با عناوین ارزهای مجازی و دیجیتالی ملی و بین‌المللی یافت نمود که می‌تواند در توسعه حقوق اقتصادی و مالی نقش‌های فراوانی را بازی نماید.

هرچند که ایران عضو بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی نیست اما می‌تواند با استفاده از اسناد و توصیه‌نامه‌های بین‌المللی اقدام به راه‌اندازی ارزهای دیجیتالی ملی نماید و این امر می‌تواند راهگشای بسیاری از عملکردهای مالی ملی باشد.

محدودسازی این‌گونه ارزها برای استفاده در شبکه ملی اطلاعات و یا استفاده از خدماتِ لحظه‌ای، که نیازمند پرداخت در لحظه باشند می‌تواند موجبات چابکی سیستم مالی را پدیدار نماید.

استفاده از ارزهای دیجیتالی در معاملات بازار سرمایه و یا استفاده در بازی‌های آنلاین و مانند آن تنها بخش‌هایی است که می‌تواند استفاده از این‌گونه از ارزها را در لایه‌های مختلف اجتماع رونق داده و موجب کارآفرینی و توسعه کسب‌وکارهای مبتنی بر نظام فین‌تک گردد.

البته آن‌گونه که بانک مرکزی اروپا قائل است ارزهای مجازی با ارزهای دیجیتالی فرق دارند،‌ در واقع ارزهای مجازی توسط مؤسسات مالی و اعتباری و یا بانک‌ها صادر نمی‌شوند بلکه توسط نظام غیر متمرکز بانکی ایجاد می‌گردند اما ارزهای دیجیتالی را بانک‌ها ایجاد و از آن حمایت‌های مالی لازم را به عمل می‌آورند.

در حال حاضر بیش از ۵۰ نوع ارز دیجیتالی در جامعه بین‌المللی وجود دارد به گونه‌ای که کشورهای کانادا، چین، دانمارک، اکوادور، آلمان، هلند، روسیه، کره جنوبی، سوئد، سوئیس، انگلستان و اکراین در این خصوص تدابیری را اخذ، قوانینی را ایجاد و یا راه‌حل‌هایی را پیشنهاد کرده‌اند که مطالعه این موارد می‌تواند ما را در خصوص استفاده و ایجاد چنین ارزی در کشور یاری رساند.

آنچه مسلم است این است که بی‌تردید نظام متمرکز مالی و بانکداری که توسط دولت‌ها و حاکمیت‌ها اداره می‌شوند در حال افول است و بی‌شک دولت‌ها برای مبارزه با این حرکت ملت‌ها اقداماتی را فارغ از نوع اثر آن به انجام خواهند رساند، از دیگر سو پتانسیل موجود در نظام‌های مختلف مانند امت اسلامی و یا تابعین کشورهای عدم تعهد می‌تواند زمینه‌های بسیار خوبی را برای رشد چنین ارزهایی به وجود آورد که این خود مستلزم بررسی‌های عمیق، سیاسی، حقوقی، مالی و اقتصادی است که امید می‌رود با همکاری متخصصین امر به نتیجه مطلوبی منجر شود، هرچند این نتیجه مستلزم سپری شدن زمانی خواهد بود که لزوماً کوتاه هم نیست.

بلاک‌چین چیست؟

عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: نگرانی بانک مرکزی ناشی از خروج ارز و آسیب دیدن مردم و موضوعات اینچنینی است که بر همین اساس تصمیم گرفتند تا خرید و فروش بیت کوین را ممنوع کنند، چراکه بیت کوین همه ارز دیجیتال نیست و آینده چهارچوب و پیکره اینترنت دنیا مبتنی بر بلاک چین خواهد بود.

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور همچنین مهارت آموزی در عرصه ICT را یکی از شاخص های رتبه بندی کشورهای دنیا دانست و خاطرنشان کرد: در کشور ما سواد آکادمیک دانشجویان خوب است اما سواد عملی فارغ التحصیلان و کسانی که وارد بازار کار می شوند، خوب نیست لذا

طرحی در این مورد در ذیل برنامه های خود داریم که رییس دانشکده پست و مخابرات مجری آن است برای توسعه آموزش عملیاتی و استفاده از فناوری ها تفاهمنامه هایی را با ادارات کل کار استان ها، استانداری ها و ادارات کل ICT استان های سراسر کشور امضا شده و بودجه خوبی نیز به آن اختصاص دادیم.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید