واکنش بازار جهانی سهام به جنگ تجاری ترامپ علیه اروپا

کدخبر: ۲۱۷۸۸۰
اقتصادنیوز: سهام شرکت‌هایی که در خط مقدم جبهه جنگ تجاری آمریکا علیه مهمترین شرکای اقتصادی این کشور قرار دارند، روز جمعه رشد محدودی داشتند؛ اما تقویت روز جمعه نیز منجر به جبران افت 3 روز اخیر آنها نشد. کاخ سفید، صبح پنجشنبه اعلام کرد که تعرفه واردات بر فولاد و آلومینیوم علیه اروپا، مکزیک و کانادا اعمال خواهد شد.
واکنش بازار جهانی سهام به جنگ تجاری ترامپ علیه اروپا

به گزارش اقتصادنیوز پس از انتشار این خبر، ارزش سهام فولاد و آلومینیوم آمریکا رشد قابل توجهی کرد؛ بطوریکه، ارزش سهام فولاد آمریکا ضمن رشد 7/3 درصدی به 57/37 دلار رسید. البته انتشار واکنش‌های تلافی‌جویانه اروپا، مکزیک و کانادا در ادامه منجر به تضعیف ارزش سهام شرکت‌های فعال در حوزه خوراکی‌ها و کشاورزی شد؛ زیرشاخه صنعت وابسته به خوراکی‌های شاخص S&P500 نزدیک به 2 درصد از ارزش خود را از دست داد تا جنبه تاریک جنگ تجاری در وال‌استریت نمایان شود. برآیند اخبار مرتبط با جنگ تجاری که در ابتدای روز پنجشنبه شرکت‌های فعال در حوزه فولاد و آلومینیوم را تقویت کرده بود، در پایان این روز، افت 7دهم درصدی (با توجه به شاخص S&P500) را برای آنها به ثبت رساند. علاوه بر این، بازدهی شرکت‌های خوراکی، فرآورده‌های گوشتی و محصولات کشاورزی در کنار ابرکمپانی‌هایی مانند کاترپیلار، بوئینگ و شرکت تولیدکننده ماشین‌آلات کشاورزی Deere & Co وارد محدوده منفی شد.

بهبود وضعیت اشتغال به داد وال‌استریت رسید

وال‌استریت بازدهی بهتری را در روز جمعه تجربه کرد که مدیون انتشار گزارش اشتغال مثبت از سوی وزارت کار ایالات متحده بود. ثبت رکورد 18 ساله نرخ بیکاری آمریکا باعث شد شاخص S&P500 ظرف این روز نزدیک به 1/1 درصد تقویت شود. نرخ بیکاری با اینکه براساس پیش‌بینی‌های رسمی 9/3 درصد برآورد شده بود، به نرخ 8/3 درصدی بهبود یافت که از آوریل سال 2000 میلادی بی‌سابقه محسوب می‌شود. تعداد فرصت‌های شغلی ایجادشده در طول ماه مه میلادی نیز با سبقت از پیش‌بینی‌ها عدد 223 هزار را به ثبت رساند.

بیش از آنکه گزارش اشتغال بر بازارهای جهانی اثر بگذارد، توییت جنجالی ترامپ که 69 دقیقه قبل از انتشار گزارش، سیگنال زودهنگامی به بازارها مخابره کرد، جریان‌ساز شد. تاثیر روانی که ترامپ به بازارها منتقل کرد، معادلات وال‌استریت را از شیب نزولی ناشی از تشدید تنش‌های تجاری تعییر داد.

پاسخ‌های تلافی‌جویانه به واشنگتن

اروپا، مکزیک و کانادا با اینکه در حال مذاکره با واشنگتن برای پیشگیری از اعمال تعرفه بر صادرات‌شان بودند، از لیست کاخ سفید خارج نشدند. به این ترتیب، واکنش مقامات این کشورها به شکست مذاکرات، جز اقدام مشابه علیه آمریکا نبود. کانادا از اعمال تعرفه بر 8/12 میلیارد دلار واردات آمریکایی خبر داد که شامل فولاد، آلومینیوم و کالاهای مصرفی معمول مانند ماشین‌های ظرف‌شویی است. مکزیک نیز واردات فولاد آمریکا، فرآورده‌های گوشتی و اقلام خوراکی‌کشاورزی را هدف آتی خود اعلام کرد. اتحادیه اروپا که پیش از این نیز تهدید‌های جدی خود را به واشنگتن مخابره کرده بود، بار دیگر وعده اقدام تلافی‌جویانه قدرتمند از سوی یورو را اعلام کرد. علاوه بر این، اتحادیه اروپا از تشکیل پرونده در سازمان تجارت جهانی برای پیشبرد اقدامات خود علیه آمریکا نیز خبر داد.

بازار سهام

آینده مبهم تجارت با آمریکا

جنگ تجاری آمریکا با چین، کانادا، مکزیک، کانادا و اتحادیه اروپا، با توجه به حجم گسترده تجارت میان این کشورها، نقش اساسی در آینده تجارت بین‌الملل خواهد داشت. ارزش کل تجارت کشورهای ناحیه یورو و ایالات متحده در سال گذشته میلادی نزدیک به 720 میلیارد دلار ثبت شده است. از طرفی حجم تجارت آمریکا با چین در مدت مشابه حدود 636 میلیارد دلار بود. همچنین تجارت با شرکای تجاری «نفتا» یعنی کانادا و مکزیک، که به مرور در بطن زنجیره تامین بسیاری از شرکت‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند، بالغ بر 1100 میلیارد دلار است. به این ترتیب، تجارت 2456 میلیارد دلاری میان آمریکا و این کشورها، تحت تاثیر تعرفه‌گذاری دوجانبه تغییر خواهد کرد و این تغییر منجر به تحولات گسترده‌ای در بازارهای جهانی خواهد شد. به عنوان مثال، زمانی‌که خبر اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از مکزیک اعلام شد، «پزو» مکزیک بیش از 6/1 درصد تضعیف شد. البته نزول ارزش پول ملی این کشور پس از اعلام موضع تلافی‌جویانه از سوی دولت توانست 2/1 درصد از افت خود را جبران کند.

بازار سهام

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید