در نشست مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با رئیس شورای مشترک بازرگانی ایران_ ترکیه مطرح شد:

توافقات اولیه برای احداث شهرک صنعتی مشترک با ترکیه در منطقه آزاد ماکو

کدخبر: ۲۴۳۴۷۲
اقتصادنیوز: نشست شورای اقتصادی روابط اقتصاد خارجی ترکیه و مسئولان منطقه آزاد ماکو با هدف افزایش مبادلات تجاری و مشارکت دو کشور در امر تولید با بهره‌مندی از ظرفیت‌های منطقه برگزار شد.
توافقات اولیه برای احداث شهرک صنعتی مشترک با ترکیه در منطقه آزاد ماکو

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، امیت کیلر،رییس شورای روابط بازرگانی ترکیه – ایران و هیات همراه با غلامرضا سلیمانی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو دیدار و پیرامون افزایش حجم مبادلات بین ایران و ترکیه با بهره‌مندی از ظرفیت‌های منطقه، افزایش همکاری‌های مشترک و حضور سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای در بخش‌های تجاری و اقتصادی این منطقه نشست و تبادل‌نظر پرداختند.

در این نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به تفاهم روسای جمهور دو کشور به‌منظور حصول مراودات ۳۰ میلیارد دلاری گفت: باور داریم که منطقه آزاد ماکو می‌تواند نقش مؤثر، اساسی و پیشران در تحقیق این هدف داشته باشد.

دکتر سلیمانی افزود: هزار هکتار زمین با امکانات جانبی برای ساخت شهرک تولید مشترک با ترکیه اختصاص‌یافته که مذاکرات اولیه با مقامات ترکیه در این خصوص انجام شده و امیدواریم در آینده‌ای نه‌چندان دور تبدیل به قطب تولید مشترک دو کشور شود.

111

سلیمانی با تأکید بر موقعیت ژئواستراتژیک منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: امکانات و ظرفیت‌ها درصورتی‌که با مزیت‌های شرکت‌های ترک ترکیب شود، می‌تواند منجر به تولید اقتصادی شده و در بسیاری از بازارها باقیمت پایین‌تر و کیفیت مناسب ارائه شود.وی  بابیان اینکه هدف منطقه آزاد ماکو توسعه روابط تجاری و عمران و آبادانی منطقه با مشارکت شرکت‌های ترک است اظهار داشت: منطقه آزاد ماکو با ایجاد ظرفیت‌های بسیار خوبی ازجمله پتانسیل‌ها و مزایای منطقه آزاد ماکو و معاف کردن ورود کالاهای خارجی گروه ۴ به مناطق آزاد، توافق دو کشور برای استفاده از پول ملی در مراودات، می‌تواند در کنار دانش فنی، تکنولوژی و مشهوریت شرکت‌های ترک در بازار بین‌المللی زمینه همکاری خوبی برای بخش خصوصی دو کشور در منطقه آزاد ماکو ایجاد کند. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه شراکت با ترک ها در تولید برای هردو طرف سودآور و توجیه پذیر است گفت: منطقه آزاد ماکو در زمینه‌های نساجی و پوشاک، مبل و صنایع مرتبط، فرآوری چرم، مواد آرایشی و بهداشتی، صنایع بسته‌بندی، صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، داروی انسانی و دامی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، فرآوری مواد معدنی و صنایع بزرگ ازجمله پتروشیمی و فولاد دارای اولویت سرمایه‌گذاری شرکای ترک است.

وی افزود: افزایش سرمایه‌گذار در توسعه صنعت سولار و انرژی خورشیدی و همچنین با توجه به اراضی مناسب و آب کافی، کشت و صنعت‌ها، کشت گلخانه‌ای، دام‌پروری صنعتی و شیلات در رودخانه ارس قابل‌توجه است. توسعه صنعت لجستیک نیز جزو امتیازهای منطقه آزاد ماکو است که دهکده لجستیکی ما در مساحت ۷۰۰ هکتار در حال طراحی است.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو در خصوص ترانزیت و خدمات آن در منطقه گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین ما و منطقه آزاد مرسین در حال نهایی شدن است تا از آن طریق همکاری‌های ترانزیتی در تأمین کالا و مایحتاج ایران و همسایگان انجام شود.

وی افزود: بر اساس توافق و مصوبه دولت منطقه آزاد ماکو تبدیل به قطب دیجیتال ایران خواهد شد، زیرا در عصر IT زیرساخت اصلی فیبر نوری و بسترهای اینترنت است، به همین منظور ما راه‌اندازی مرکز دیجیتال جاده ابریشم و صادرات محصولات ICT و کسب‌وکارهای الکترونیکی مرتبط و قطب دیتاسنتر ایران را در شمال غرب در این منطقه داریم. لذا فیبر نوری که بین ایران و ترکیه وجود دارد به‌عنوان بستر تجاری IT و اینترنت بین دو کشور محسوب می‌شود.

سلیمانی در ادامه در خصوص ظرفیت‌های گردشگری منطقه اظهار داشت: با توجه به زیرساخت‌های مناسب و وجه اشتراکات تاریخی و فرهنگی در منطقه گردشگری ترکیبی بین ایران و ترکیه می‌توان بسترهای مناسب را در منطقه ایجاد کرد. ما پیش‌ازاین پیگیر ایجاد شهرک تولید مشترک در مرز ایران و ترکیه برای مشارکت در تولید بودیم که توافقات روسای جمهور نیز به امضا رسیده است و در حال حاضر آماده همکاری در این زمینه با شرکای ترک هستیم.

وی تصریح کرد: هزار هکتار زمین با امکانات جانبی برای ساخت شهرک تولید مشترک با ترکیه اختصاص‌یافته که امیدواریم در آینده‌ای نه‌چندان دور تبدیل به قطب تولید مشترک دو کشور شود.

*منطقه آزاد ماکو تسهیل گر مراودات تجاری ایران و ترکیه است

درادامه این نشست امیت کیلر، رئیس شورای روابط بازرگانی ترکیه – ایران گفت: منطقه آزاد ماکو تسهیل گر مراودات تجاری ایران و ترکیه است و این منطقه برای افزایش مراودات تجاری دو کشور بسیار دارای اهمیت است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر شورای اقتصادی ترکیه با تأیید دولتمردان کشورش به ایران آمده تا در این وضع اقتصادی در کنار ایران باشد و پیوند دو کشور را گسترش دهد. بر این اساس وجود منطقه آزاد ماکو که منطقه پایه لجستیکی میان دو کشور است

امیت کیلر در خصوص افزایش مراودات دو کشور اظهار داشت: امیدواریم که هرچه زودتر پروژه‌های مشترک را به مرحله بهره‌وری برسانیم و به‌واسطه منطقه آزاد ماکو بخشی از مشکلات موجود در مراودات تجاری به‌خصوص درزمینه گمرکات و صدور مجوز تولیدات آرایشی و بهداشتی را کاهش دهیم. وی در ادامه گفت: کشور ترکیه مخالف تحریم‌های ناحق برای ایران است؛ اما در چنین بحران‌های می‌توان تهدید را به فرصت تبدیل کرد. امیدواریم که منطقه آزاد ماکو در تبدیل تحریم‌ها به فرصت‌ها عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید