بازار خودرو از تب و تاب افتاد؟

کدخبر: ۲۴۸۲۹۸
اقتصادنیوز: بازار خودرو این روزها از تب و تاب افتاده و دیگر از هیجانات یکی دو ماه پیش خبری نیست. به نظر می‌رسد التهابات بازار همراه با تثبیت نسبی نرخ ارز، اجرای طرح‌های پیش‌فروش و همچنین روند نزولی تقاضا تا حدودی کاهش یافته حال آنکه برخی از دست‌اندرکاران بازار معتقدند این وضعیت چندان دوامی نخواهد داشت. همزمان با خروج یکجانبه ایالات‌متحده آمریکا از برجام و همچنین بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ایران، بسیاری از بازار‌ها متحول شد. در همین راستا نرخ ارز نیز تحت تاثیر تحریم‌ها روند صعودی به خود گرفت که همین مساله هزینه تولید را چند برابر کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، با این حال اما عرضه خودرو نیز متاثر از روند جاری، از سوی خودروسازان کند شد این در شرایطی است که در فضای مسموم اطلاعاتی که از سوی برخی سایت‌های فروش خودرو، کانال‌های پرمخاطب و شبکه‌های ماهواره‌ای شکل گرفته بود، سرمایه‌های سرگردان طبقه متوسط جامعه و همچنین سرمایه‌های کلان سوداگران به سوی خرید خودرو روانه شد. به‌طوری‌که هر کسی به اندازه توانش می‌خواست که از این بازار پرسود سهمی بردارد؛ به این ترتیب با ادامه روند جاری سوداگر از خریدار واقعی دیگر قابل شناسایی نبود و هر متقاضی واقعی نیز به دلیل احتکار خودرو توسط دلالان باید هزینه‌ای چند برابری پرداخت می‌کرد تا خودروی مورد نظر خود را تهیه کند. هر چند نرخ ارز سرمایه‌های سرگردان را به بازارهای مختلف هدایت می‌کرد اما خودرو با توجه به روند کند عرضه از سوی خودروسازان و همچنین تقاضای بالا، به نوعی بهشت دلالان شد.

اما در کنار سیل سرمایه‌های سرگردان به بازار خودرو، ورود متقاضیانی که فکر می‌کردند قیمت خودرو در آینده افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد نیز به التهابات بازار افزود. در این شرایط اما خودروسازان نیز در خفا از تحولات بازار اظهار خشنودی می‌کردند چرا که افزایش قیمت در بازار، تجدیدنظر بر قیمت‌های جاری تولید‌کنندگان را الزامی می‌کرد. در هر صورت آنچه به‌عنوان کم‌کاری خودروسازان و همچنین ورود سرمایه‌های سرگردان به بازار خودرو خوانده می‌شود منجر به بروز التهابات شد حال آنکه دست‌اندرکاران بازار معتقدند که این روزها بازار خودرو دیگر مورد توجه دلالان نیست و از تب و تاب ماه‌های گذشته به‌طور چشمگیری کاسته شده است. در این زمینه حتی بررسی‌های میدانی بازار خودرو نشان داده که در سه هفته گذشته قیمت برخی خودروهای خارجی تا ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است. این میزان، در خودروهای داخلی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان از ۵/ ۲ تا ۱۰ میلیون تومان در نوسان است. اما آیا این روند ادامه‌دار خواهد بود؟ در این زمینه برخی از دست‌اندرکاران بازار و کارشناسان به دو واقعه پیش‌رو اشاره می‌کنند که ممکن است باز هم در روند قیمتی خودرو تاثیرگذار باشد. اولین اتفاق می‌تواند تحریم‌های نفتی ایران باشد که قرار است ۱۳ آبان از سوی ایالات‌متحده آمریکا اعمال شود و دومین اتفاق نیز اعلام قیمت‌های جدید خودرو از سوی ستاد تنظیم بازار است که افزایش چشمگیری را به همراه خواهد داشت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید