معامله عجیب دولت با کشاورزان سمنانی

کدخبر: ۲۵۱۳۳۸
اقتصادنیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در برخی مواقع کارخانه داران به علت نداشتن نقدینگی پرداخت مبلغ چغندرقند به کشاورزان را به تأخیر می‌اندازد و یا به بهره بردار پیشنهاد تحویل شکر به جای پول را می‌دهد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، سید حسن میرعماد با اشاره به برخی از گلایه‌های کشاورزان مبنی بر اینکه کارخانه داران گاه به جای پول به آنان شکر تحویل می‌دهند و در واقع می‌خواهند مبادله کالا به کالا باشد، افزود: در برخی مواقع کارخانه داران به علت نداشتن نقدینگی پرداخت مبلغ چغندرقند به کشاورزان را به تأخیر می‌اندازد و یا به بهره بردار پیشنهاد تحویل شکر به جای پول را می‌دهد.

وی با اشاره به برخی از گلایه‌های کشاورزان مبنی بر اینکه کارخانه داران گاه به جای پول به آنان شکر تحویل می‌دهند و در واقع می‌خواهند مبادله کالا به کالا باشد، افزود: سال گذشته تمهیداتی برای رفع مشکل پرداخت پول چغندرکاران اندیشیده شد که امیدواریم امسال نیز این روند ادامه یابد؛ تلاش شد سرمایه در گردش برای کارخانه چغندر قند شاهرود تأمین شود تا کشاورزان برای دریافت پول خود کمتر دچار چالش شوند.

میرعماد با بیان اینکه بخش عمده ای از پول چغندرکاران در سال گذشته تسویه شده است گفت: امسال نیز جلسات متعددی برای رفع این مشکل برگزار شده و امیدواریم کارخانه به تعهدات خود عمل کند و بتواند پول چغندر قند کشاورزان را پرداخت کند.

وی درباره خرید محصول چغندرقند از کشاورزان گفت: چغندرقند از طریق کارخانه‌های بخش خصوصی خریداری می‌شود و در استان سمنان نیز یک کارخانه در شهرستان شاهرود چغندر کشاورزان استان را خریداری می‌کند که این کارخانه ظرفیت خرید 100 هزار تن محصول چغندرقند را داشته و مابقی توسط دو کارخانه شیروان و جوین خریداری می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده در مسیر خرید چغندرقند از کشاورزان در سال گذشته گفت: چون تنها یک کارخانه مسئول خرید محصول چغندرقند استان سمنان است طبیعی است در روند تحویل این محصول به علت تراکم، مشکلاتی به وجود بیاید که این مهم نیازمند برنامه ریزی صحیح است. دولت ابتدای امسال نرخ هر کیلو چغندرقند را 312 تومان و 2 ریال مشخص کرده است که از سوی کارخانه داران در قبال تحویل چغندرقند پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، حیات و ادامه کار چغندرکاران و همچنین کارخانجات فعال در آن حوزه را منوط به تعامل و همکاری این 2 بخش با یکدیگر عنوان کرد و گفت: هر کدام از این 2 بخش نباشد بخش دیگر قطعاً دچار مشکل می‌شود.

وی استان سمنان از نظر کشت محصول چغندرقند در کشور جایگاه مطلوبی دارد، به خرید تضمینی چغندر از سوی تنها کارخانه قند این استان اشاره کرد و اظهار کرد: میزان تولید چغندر قند 165 هزار تن است و این محصول عمدتا در شرق استان و در شهرستانهای شاهرود و میامی تولید می‌شود. برداشت چغندرقند در استان سمنان از 25 مهرماه آغاز و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید