تندیس محصول برتر برای فولاد هرمزگان
به گزارش اقتصادنیوز، علیرضا کاظمی معاون تکنولوژی و توسعه فولاد هرمزگان در حاشیه سومین جشنواره ملی نوآوری محصول برتر ایرانی که با هدف معرفی شرکتهای نوآور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد ، گفت: محصول اسلب فولادی گرید ck50 فولاد هرمزگان با توجه به ارزیابی انجام شده و با در نظر گرفتن معیارهای مدل مد نظر این جشنواره، به عنوان محصول نوآور برتر ایرانی در این جشنواره انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت.
به گفته وی ،. گرید CK۵۰فولاد پرکربن عملیات حرارتی پذیر است که به دلیل مقاومت در برابر سایش در ساخت ابزارها و قطعات در صنایع مختلف از قبیل قطعات اتومبیل و موتور ، قطعاتی مانند بوش و میلنگ، شافتها و غلتکهای صنعتی کاربرد دارد.
معاون تکنولوژی و توسعه فولاد هرمزگان با تاکید بر اینکه محصول فوق پیش از این بصورت ریخته گری تک باری تولید می شده ، تصریح کرد: هم اکنون برای اولین بار در کشور بصورت صنعتی و در ابعاد اسلب تولید می شود.
وی در مورد وجه تمایز تولید صنعتی اسلب فولادی گرید ck50 خاطرنشان کرد: با این نوع از تولید، نه تنها ناخالصی این محصول کاملا تحت کنترل است ، همچنین یکنواختی ساختار و خواص مکانیکی آن متمایز از محصولی است که با روشهای دیگر تولید می شود.
کاظمی با اشاره به هدف از تولید محصول فوق در فولاد هرمزگان افزود: به علت تقاضای بازار برای این محصول و مطالعات صورت گرفته و بررسی توانمندی های تکنولوژی خطوط تولید شرکت، دستورالعمل ساخت آن طراحی شد.
به گفته وی، در ابتدا تولید اسلب فولادی گرید ck50 بصورت آزمایشی، انجام و به دست مصرف کننده نهایی رسید که کیفیت آن بسیار رضایت بخش بود ، و از این پس از امکان تولید تجاری آن در شرکت وجود دارد .
معاون تکنولوژی و توسعه فولادهرمزگان در باره امکان صادرات اسلب فولادی گرید ck50 خاطرنشان کرد: هم اکنون مجموعه فروش و بازاریابی فولاد هرمزگان با توجه به توان تولید موجود ، درصدد برنامه ریزی برای صادرات این محصول است.
به گفته وی، اغلب کشورهای صنعتی پیشرو در صنعت فولاد، توان تولید این محصول را دارند، اما فولاد هرمزگان با انجام بررسی های فنی و تکنولوژیکی به دانش فنی تولید این محصول در ابعاد اسلب دست یافته است.
کاظمی در باره تاثیر تولید محصول فوق بر روی بهای تمام شده کارخانه گفت: این محصول برای مصرف کننده نهایی با قیمت مناسبی عرضه خواهد شد و با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر می توان نسبت به تولید آن اقدام کرد و برای فولاد هرمزگان ارزش افزوده بالاتری ایجاد خواهد نمود.
رییس کمیته ارزیابی سومین جشنواره نوآوری محصول برتر ایرانی نیز در این مراسم، هدف اصلی جشنواره را معرفی نوآوری محصول به عنوان مصادیقی از توانمندی شرکتهای داخلی در ارائه نوآوریها به بازار دانست و گفت: اگر این باور در صنایع ما شکل بگیرد که میتوانند نوآور باشند قطعاً جریانی به راه خواهد افتاد که برای صنعت و اقتصاد کشور مفید است.
احمد اختیارزاده افزود: امسال 615 محصول در رصد اولیه بازار توسط کمیته اجرایی جشنواره شناسایی شد که براساس غربالگری اولیه تعداد 417 محصول امکان قرار گیری در فرآیند را به دست آوردند. در ادامه کار طبق روال جشنواره کاربرگی برای این تعداد محصول ارسال شد تا برخی از اطلاعات مربوط به فرآیند نوآورانه خود را در آن یادداشت کنند.
وی تصریح کرد : در مجموع 123 محصول به عنوان محصولاتی که کاربرگ قابل قبولی داشتند برای کسب اطلاعات تکمیلی مورد مذاکره قرار گرفتند و حدود 32 ارزیابی حضوری درون شرکتها انجام شد که از این تعداد 27 محصول حائز دریافت جایزه شدند.
رییس کمیته ارزیابی سومین جشنواره نوآوری محصول برتر ایرانی، توسعه روابط با شرکتها را از برنامه آتی این جشنواره عنوان و تصریح کرد: برقراری ارتباط بین دانشگاهها یا به عبارت دیگر مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری وابسته به دانشگاهها با شرکتهای بزرگ نشان داد که پتانسیل پذیرش ایدههای نوآورانه وجود دارد.
بنابراین این موضوع جشنواره که یک بار در سال رخ میدهد با رویکرد جدیدی که در مرکز نوآوری محصول در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف دنبال میشود تبدیل به یک جریان مستمر در طول سال خواهد شد که شرکتهای نوآوری که در جشنواره شناسایی می شوند از طریق مرکز نوآوری میتوانند با شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای نوپایی که درون دانشگاهها شکل گرفته ارتباط بگیرند.