تغییر سن بازنشستگی در فرانسه و بالا گرفتن دعوای تاریخی چپ و راست

کدخبر: ۲۷۶۰۵۹
اقتصادنیوز: روزنامه‌های فرانسوی امروز، جمعه پنجم آوریل/ شانزدهم فروردین به موضوعات مختلف داخلی و خارجی از جمله بحث بر سر تغییر سن بازنشستگی در این کشور، آزادسازی برخی از نیروهای داعش و همچنین سالگرد نسل‌کشی روآندا پرداخته‌اند.
تغییر سن بازنشستگی در فرانسه و بالا گرفتن دعوای تاریخی چپ و راست

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از خبرگزاری اروپا؛ موضوع تغییر سن بازنشستگی تیتر نخست روزنامه فیگارو را به خود اختصاص داده است. امری که به نوشته این روزنامه میان "دولت و اکثریت" جدایی افکنده است.

به نوشته این روزنامه بعد از مسائلی چون امنیت و مهاجران اکنون این امر در قوه مجریه ایجاد اختلاف کرده است. امری که دعوایی نه چندان تازه میان بال چپ و راست دولت افکنده است.

پیشنهاد رساندن سن بازنشستگی به ۶۲ سال سبب شده مخالفان آن موضوع تلاش دولت برای دریافت مالیات بیشتر از افراد شاغل را مطرح و از آن انتقاد کنند. امری که شاید به اعتراضات "جلیقه زردها" و درخواست‌های آنان برای پرداخت مالیات کمتر و داشتن درآمد یا حقوق بیشتر نیز بیربط نباشد.

باید دید دعوای تاریخی میان چپ و راست که اینبار بر سر افزایش سن بازنشستگی درگرفته به کجا می‌انجامد و کدام گروه برنده خواهد شد.

این روزنامه در موضوعات بین‌المللی نیز به سراغ سوریه و عراق پس از داعش رفته است.

در یکی از مطالب که به موضوع تبادل اسرای کرد با زندانیان داعش مربوط است، می‌خوانیم که تقریبا ۹۰۰ جهادگرا از کشورهای مختلف توسط نیروهای کرد و عرب دستگیر و زندانی شدند. در میان آنها فرانسوی‌های داعشی نیز وجود دارد. عده‌ای از آنها " خطرناک" شناخته شده و پرونده‌های‌شان تروریستی قلمداد می‌شود. عده‌ای دیگر که مشکلات کمتری دارند قرار است با نیروهای کرد زندانی‌شده توسط داعش مبادله شوند.

این روزنامه همچنین در مطلبی درباره وضعیت موصل پس از شکست داعش نوشته که تجدید حیات این شهر بسیار "شکننده" بوده و اکنون، یکسال و نیم پس از بازپس‌گیری این منطقه از نیروهای دولت اسلامی شام و عراق، هرچند پروژه‌ها و طرح‌های بازسازی آن آغاز شده اما همچنان دچار بحران‌ها و درگیری‌هایی است.

هر هفته "سلول‌های خفته" داعش در این منطقه کشف و نیروهای مخفی داعش بازداشت می‌شوند.

روزنامه لیبراسیون هم با اشاره به موضوع تبادل اسرای داعش با نیروهای کرد یادآوری کرده و هشدار داده که اینکار می‌تواند سبب بازگشت بخشی از نیروهای داعش به اروپا شود.

همچنین لیبراسیون یادآوری کرده که قضیه آزادسازی این نیروها خود سبب بحث و اختلاف میان دولت‌های درگیر در این مساله خواهد شد.

از سوی دیگر این روزنامه در گزارشی به موضوع درخواست کردها برای برگزاری دادگاهی بین‌المللی با هدف محاکمه نیروهای داعش اشاره کرده است.

روزنامه هومانیته امروز در یکی از صفحات میانی خود به ادامه اعتراضات جلیقه زردها در شهرهای مختلف فرانسه پرداخته است. اعتراضاتی که قرار است فردا شنبه بار دیگر با حضور عده‌ای از نمایندگان آنها برگزار شود.

نسل‌کشی روآندا نیز از دیگر مطالبی است که روزنامه لیبراسیون به آن پرداخته است. در بیست و پنجمین سالگرد این کشتار، همچنان محاکمه برخی افراد مقصر در آن ادامه دارد.

نسل کشی علیه اقلیت توتسی در روآندا هفتم آوریل سال ۱۹۹۴ شروع شد.

با آغاز این نسل‌کشی سازمان یافته که ۱۰۰ روز طول کشید بنا به آمار سازمان ملل ۸۰۰ هزار نفر از قوم توتسی و هوتوهای میانه رو کشته شدند.

در این نسل‌کشی فهرستی از مخالفان دولت تهیه شده بود و در اختیار گروه‌های شبه نظامی قرار گرفته بود که آن‌ها و خانواده های‌شان را می‌کشتند. بیشتر قربانیان مردان، زنان، کودکان و نوزادانی بودند که توسط همسایه‌ها، همکاران و دوستان سابق خود کشته می‌شدند، رادیو رواندا هم به طورهمزمان به‌طور مداوم هوتوها را تشویق به قتل‌عام توتسی‌ها می‌کرد.

در این نسل‌کشی به طور متوسط روزانه ۱۰ هزار نفر کشته شدند.

این نسل‌کشی حتی بر روابط میان فرانسه و این کشور آفریقائی نیز بسیار تاثیرگذار بوده است. سالهاست که علیرغم آشتی‌های ساختگی و اقدامات به ظاهر واقعی برای از سر گیری روابط عادی میان دوکشور، بار وقایع گذشته سنگینی می‌کند.

روزنامه لوموند که عصرها منتشر می‌شود که با یادآوری این کشتار نوشته که فرانسه همچنان گرفتار گذشته خود است.

سه سال پیش دادستان رواندا نوامبر ۲۲ نظامی فرانسوی را به نقش داشتن در نسل کشی این کشور متهم کرد.

به گفته او این افراد که همگی از نیروهای نظامی فرانسه هستند، متهم به دست داشتن در نسل کشی و کوتاهی در انجام وظیفه در قتل عام توتسی ها توسط اعضای قبیله هوتو در رواندا شده اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید