چه خبر از الکترونیکی شدن پرداخت عوارض عبور از آزادراهها؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم، 12 اسفندماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی از پرداخت الکترونیکی عوارض در دو آزاده راه تهران ـ ساوه و قزوین ـ رشت تا پایان سال (97) خبر داده و گفته بود: پس از باز خوردگیری از اجرای این طرح، پرداخت الکترونیکی عوارض در تمام آزاده راهها اجرایی و عملیاتی میشود.
دو هفته بعد از اظهارات محمد اسلامی، معاون وقت ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور از دریافت عوارض یکپارچه الکترونیکی در چهار آزادراه تهران-قم، تهران-ساوه، قزوین-زنجان و کرج-قزوین از بامداد 28 اسفند 97 خبر داده بود.
سید حسین میرشفیع افزود: مردم در صورت عبور از این چهار آزادراه دیگر نیازی به توقف برای پرداخت عوارضی ندارند، بلکه میتوانند از طریق سامانههای الکترونیکی تعبیه شده در طول مسیر و از طریق اپلیکیشن تلفن همراه اقدام به پرداخت عوارض الکترونیک آزادراهی خود کنند.
وی با معرفی یک سایت برای کسب اطلاعات بیشتر مردم برای پرداخت الکترونیکی عوارض، تصریح کرد:کاهش زمان سفر، کاهش مصرف سوخت، صرفه جویی در استهلاک خودرو، پرداخت آسان عوارض، کاهش خرابیهای روسازی آسفالتی در محل توقف دروازههای عوارض ناشی از ترمز در زمان توقف و شروع به حرکت وسیله نقلیه از جمله فواید این سامانه است.
وی همچنین از جایگاههای دریافت عوارض در مجتمعهای خدمات رفاهی و گردشگری در طول آزادراه خبر داد و گفت: در طول مسیر آزادراه نیز امکان پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی از طریق این دستگاهها با ثبت شماره خودرو مسیر خواهد بود.
به گزارش تسنیم، بر خلاف وعده و وعید وزیر راه و شهرسازی و سایر مسئولان و مدیران بخش حملونقل جادهای نه تنها در ایام تعطیلات نوروز پرداخت عوارض در آزادراه تهران-ساوه عملیاتی نشد که با گذشت حدود 6 ماه از سال 98 نیز هنوز این برنامه محقق نشده است.
اواسط خردادماه امسال با وجود اعلام عضو سابق هیئت مدیره شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور مبنی بر اخذ عوارض الکترونیکی در آزادراه ساوه-سلفچگان، تعدادی از مخاطبان تسنیم در تماس تلفنی نسبت به دریافت عوارض به صورت سنتی در این آزادراه اعتراض و گلایه کردند. به گفته یکی از این مخاطبان، بر اساس اعلام قبلی وزارت راه و شهرسازی اپلیکیشن پرداخت عوارض را بر روی تلفن همراه نصب و از این طریق عوارض را پرداخت کرده است. اما دیروز علاوه بر این مبلغ، به صورت سنتی باز هم از آنها مبلغ 3500 تومان عوارض آزادراهی دریافت شده است.
وی یادآور شد: از مدتها قبل با نصب تابلوهای بزرگ به مردم اعلام شده بود که در این آزادراه دیگر عوارض بهصورت نقدی دریافت نمیشود و اپلیکیشن آنی رو را نصب و از این طرق عوارض را پرداخت کنید. اما روز گذشته افرادی را در عوارضی مستقر کرده و از هر خودرو سواری 3500 تومان نقدا دریافت میکردند. اقدامی که اعتراض مردم را به همراه داشت.
در آزادراه تهران-ساوه نیز عوارض همچنان به صورت نقدی دریافت میشود و فعلا خبری از زیرساختهای مربوط به دریافت عوارض به صورت الکترونیکی نیست. یکی از کابران گیت عوارضی آزادراه تهران-ساوه در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: طی سالهای اخیر مسئولان بارها اعلام کردهاند که عوارضی به صورت الکترونیکی دریافت میشود اما تا کنون اتفاقی در اینباره روی نداده است.
وی بیان کرد: شنیدهایم که قرار است تا پایان امسال زیرساخت دریافت عوراض به صورت الکترونیکی در این آزادراه فراهم شود.