زنگنه: حل مشکل سوخت را باید در خودروسازی دنبال کرد

کدخبر: ۳۱۶۶۲۰
اقتصادنیوز: وزیر نفت گفت: باید توجه داشت که حل مشکل سوخت کشور را نباید فقط در پالایشگاه ها جستجو کرد بلکه باید در تکنولوژی تولید خودرو دنبال کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، بیژن زنگنه، وزیر نفت در حاشیه نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اگر مخالف پالایشگاه سازی کسی است که تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر با افزایشی 2.2 برابری به 110 میلیون لیتر رسانده، اگر موافق پالایشگاه سازی بودم، چه می کردم؟

وی افزود: چه کسی در تاریخ ایران موفق شده این مقدار به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه کند؟

وزیر نفت با بیان اینکه "یک عده علاقه دارند چیزهایی را بگویند و ما توضیح می دهیم و برخی اوقات مثل بازار مسگرها، شنیده نمی شود"، گفت: واقعیت این است اقداماتی که در این دوران شده بسیار بزرگ است و در پالایشگاه های مختلفی جون تبریز، اصفهان، بندرعباس، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، آبادان  و ... کارهای خوبی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: هنوز نتایج اقدامات پالایشگاه آبادان بیرون نیامده چرا که طرح های آن هنوز در حال اجرا است.

زنگنه با بیان اینکه "طرح سیراف در حال اجرا است"، گفت: با بانک مرکزی تفاهم کرده ایم که 20 هزار میلیارد تومان بانک ها برای پالایشگاه سیراف تسهیلات دهند که تمامی کارهای لازم در این زمینه انجام شده است.

وی افزود: باید توجه داشت که حل مشکل سوخت کشور را نباید فقط در پالایشگاه ها جستجو کرد بلکه باید در تکنولوژی تولید خودرو دنبال کرد؛ بخشی در کارخانه ها و بخشی در نوع سوخت باید پیگیری شود و در این زمینه سوخت CNG را باید مورد حمایت قرار دهیم که در این صورت سوخت 50 سنتی بنزین تبدیل به سوخت 20 سنتی گاز می شود.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص سفر احتمالی وی به کشور ژاپن گفت: هنوز مشخص نیست که با رییس جمهوری به ژاپن بروم اما اگر چنانچه قرار باشد بحث تحریم ها برداشته شود، محدود به یک کشور نیست.

وی افزود: بانک مرکزی طلب نفتی ایران از کره جنوبی و سایرکشورها را دنبال می کند و یکی از دلایل تحریم نفتی ایران و ونزویلا از سوی آمریکا، به دست آوردن بازار برای تولیدات نفت غیر متعارف این کشور بوده تا آنجا که درسال های 2018 و 2019 هر سال 105 میلیون بشکه به تولیدات نفت آمریکا اضافه شده است.

زنگنه تصریح کرد: بر این اساس و با وجود بازار فروش ،سرمایه گذاران تشویق شدند تا روند تولید ادامه پیدا کند و این کار  با خارج کردن ایران و ونزویلا ازبازار نفت انجام شد.

وزیر نفت با بیان اینکه "باید بیش از آنکه نگران بازار باشیم، نسبت به عقب ماندن فناوری و پایین ماندن ضریب بازیافت در میادین نفت و گاز نگران باشیم"، گفت: پیش از این ثابت کردیم که بازار نفت را می شناسیم و می دانیم چگونه سهم ایران را از بازار احیا کنیم و چگونگی کسب بازار را نیز مطلعیم و باید تلاش شود تا تحریم ها را عزتمندانه برداریم، در آن صورت بازار نیز به دست می آید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید