نظر وزیر ارتباطات درباره سرعت اینترنت موبایل/ پنج ماهواره آماده پرتاب به فضا داریم

کدخبر: ۳۲۵۴۳۵
اقتصادنیوز: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بررسی سرعت اینترنت توسط نت‌سنج‌ نشان می‌دهد که متوسط سرعت اینترنت موبایل 45 مگابیت بر ثانیه است که عدد مناسبی بوده اما سرعت اینترنت خطوط ثابت به طور متوسط 8.5 مگابیت بر ثانیه است که از استانداردهای ما فاصله داشته و قابل قبول نیست.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم اختتامیه تاریخ شفاهی ارتباطات که در محل این وزارتخانه برگزار شد با بیان اینکه همه تلاش ما از گذشتگان تا امروز برای پیشرفت ارتباطات بوده است اظهار کرد: من هیچ وقت تلاش نکردم که مانند بسیاری دیگر زحمات افرادی که در گذشته مسئولیت وزارت ارتباطات را بر عهده گرفته‌اند زیر سوال برده و آنها را تخریب کنم.

وی ادامه داد: من بر این باورم که آنها تلاش‌های خود را کرده‌اند تا به پیشرفت‌ها و موفقیت‌های امروز برسیم و چه بسا تلاش‌های آنها سخت‌تر بوده است.

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه با بزرگداشت گذشتگان ما خودمان را بزرگ می‌کنیم افزود: ما تلاش کرده‌ایم که دو موضوع را پیگیری کنیم ابتدا نتایجی که نظام انقلاب اسلامی در این مدت به دست آورده و تلاش بزرگان ما که منجر به موفقیت‌های کنونی شده است.

وی اضافه کرد: اگر به گذشتگان خود حمله کنیم در حقیقت سرمایه‌سوزی کرده‌ایم و نسل آینده را از بهره‌مندی از دانسته‌های نسل گذشته محروم کردیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به آغاز گام دوم انقلاب اظهار کرد: ما در حال واگذاری امور به نسل چهارم هستیم نسلی که اگر ما به آنها نگوییم، نمی‌داند که در گذشته چه سختی‌هایی بوده و چه اتفاقاتی افتاده است.

آذری جهرمی ادامه داد: در دوران جنگ برقراری ارتباط در عملیات‌های جنگی و امروز برقراری ارتباط در شرایط سخت جوی بر عهده کسانی است که از گذشته تا امروز ایثارهای زیادی کرده‌اند. ایثارگری‌هایی که باید قدردان آنها باشیم.

وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال این هستند که این موضوع را القا کنند که در 40 سال انقلاب اقدامی نشده افزود: بسیاری از تکنولوژی‌ها در کشور در حوزه ارتباطات، فناوری و فضایی قبل از انقلاب وجود نداشته اما اکنون شاهد رشد و بالندگی آنها هستیم.

آذری جهرمی یادآور شد: امروز پنج ماهواره آماده پرتاب به فضا داریم که ماهواره‌ بر آنها نیز نتیجه توان داخلی و اعتماد به دانشمندان جوان این سرزمین است.

وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای فضایی ما صرفه‌جویی‌های اقتصادی به همراه داشته اظهار داشت: به طور مثال با کمک داده‌های فضایی در خسارت سیل سال گذشته 2300 میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌ها داشته باشیم.

وزیر ارتباطات  در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروزه 70 درصد از تجهیزات مورد نیاز توسعه شبکه‌های ثابت در داخل تولید می‌شود اظهار کرد: این به معنی ظرفیت بسیار بالا برای رسیدن به خوداتکایی در بخش مخابرات و ارتباطات فناوری اطلاعات است.

آذری جهرمی راه‌اندازی سامانه نت سنج را یکی از دستاوردهای جوانان در داخل کشور دانست که برای اولین بار در جهان در ایران اجرا شده است.

وی این اقدام را الگویی دانست برای سایر کشورها که می‌تواند تحولات قابل توجهی را در حوزه رگلاتوری ایجاد کند.

آذری جهرمی درباره نتایج راه‌اندازی این سامانه اظهار کرد: گزارش 145 هزار نفر از کاربران نشان می‌دهد که سرعت متوسط اینترنت اپراتورهای موبایلی با 24 مگابیت در ثانیه بوده که سرعت مناسبی ارزیابی می‌شود.

وی متوسط سرعت اینترنت خطوط ثابت را که توسط این سامانه سنجیده شده است را 8.5 مگابیت بر ثانیه عنوان کرد که سرعت مناسبی نیست و با استانداردهای موجود در کشور مطابقت ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جهان به سمت هوش مصنوعی پیش می‌رود اظهار کرد: در آینده‌ای نه چندان دور کشورهای فقیر و غنی را بر اساس میزان برخورداری آنها از هوش مصنوعی طبقه‌بندی می‌کنند و در این میان ایران باید جایگاه خود را پیدا کند.

آذری جهرمی اضافه کرد: آینده اقتصادی ایران وابسته به حوزه هوش مصنوعی است و نمی‌توان اقتصاد را بدون هوش مصنوعی متصور شد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در پیچ تاریخی کشور در حوزه دیجیتال هستیم گفت: در این زمان اصل این است که از تحول دنیا در حوزه هوش مصنوعی و فضای مجازی با تکیه به گذشته و نگاه به آینده جا نمانیم.

آذری جهرمی تصریح کرد: اکنون وقت آن است که تلاش مضاعفی را داشته باشیم تا به رغم اینکه در تحریم هستیم از هوش مصنوعی که آینده اقتصاد دنیا است عقب نمانیم.

وی با اشاره به زمان باقیمانده تا پایان دولت یک سال و نیم وقت داریم تا تمام تمرکز خود را برای پروژه‌های مهمی که اکنون در دست داریم به کار گیریم و سعی کنیم تا پایان دولت آنها را به نیتجه برسانیم.

آذری جهرمی در پایان سخنان خود گفت: تدوین تاریخ شفاهی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند ما را در مسیری که پیش رو داریم کمک کند و از همه بزرگان می‌خواهیم که تجربیات خود را در اختیار جوانان برای رسیدن به اهداف بزرگ انقلاب در این حوزه قرار دهند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید