دفاع وزارت اقتصاد از عملکرد بانکها در فروش سهام عدالت/ مردم فریب دلالان را نخورند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد اعلام کرد: در طراحی ساز و کار فروش سهام عدالت به دلیل عدم دسترسی همه اقشار مردم به بازار سرمایه، از درگاههای حضوری و غیرحضوری بانکها به منظور سهولت دسترسی اکثریت مردم استفاده شده است و بانکها در این ساز و کار فقط عاملیت دریافت تقاضای مردم و اشخاصی که به بازار سرمایه دسترسی ندارند را بر عهده دارند.
به این ترتیب که از درگاه بانکها تقاضای فروش سهام اخذ و به کارگزاری ها داده می شود. کارگزاری ها نیز با هماهنگی سازمان بورس اوراق بهادار و با توجه به شرایط بازار به قیمت تابلو اقدام به فروش نموده و وجه را حساب افراد کارسازی می نمایند.
بنابراین بانکها نقشی درتعیین قیمت سهام عدالت ندارند و صرفا تسهیل کننده فرآیند دریافت تقاضا و واریز وجه هستند. قیمت بر اساس شرایط بازار سهام، چگونگی عرضه و تقاضا در بازار بورس، نوع سهام تشکیل دهنده سبد سهام عدالت و وضعیت مالی و سودآوری شرکتهای تشکیل دهنده سهام تعیین می شود.
همچنین معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد ضمن تکذیب خبرهای منتشر شده در خصوص خرید سهام عدالت به قیمت ارزان توسط بانکها به عموم مردم توصیه کرده است فریب خبرهای جعلی و کذب در رابطه با قیمت ناچیز سهام عدالت که توسط عده ای از دلالان به منظور سوءاستفاده از سهام متعلق به مردم منتشر میشود را نخورند و مراقب سهام ارزشمند خود باشند و جز در موارد ضروری نسبت به فروش سهام عدالت اقدام ننمایند.
گفتنی است بر اساس تصمیمات ستاد آزادسازی سهام عدالت، مشمولان میتوانند از درگاههای مختلف مانند سایت بانک، اپلیکیشنها یا بهطور مستقیم درخواست فروش 30 درصد از سهام خود را از طریق بانکها ثبت کنند.
در این میان اما نکته جالب و تامل برانگیز قرارداد یک طرفه بانکها با دارندگان سهام عدالت است که بر اساس آن مشمولان نه میدانند چه سهمی از آنها فروخته میشود؛ نه میدانند که این سهام چه زمانی فروخته میشود و نه میدانند که به چه قیمتی سهامشان فروخته میشود!!