یکهتازی بورس در برابر بازارهای رقیب
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، بهنام بهزادفر در مصاحبه با رادیو افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون سکه 80 درصد، مسکن 25 درصد، بورس 220 درصد، دلار 310 درصد، بانک و ابزارهای در آمد ثابت مثل اوراق مشارکت و انواع صکوک 4,5 در صد بازدهی داشته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بازار سرمایه دارای ریسک است، اظهارداشت: بورس روزهای صعودی، روزهای نزولی و به یک معنا دوره های رونق ورکود دارد.
مدیر آموزش سازمان بورس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بورس رشد مناسبی داشته اما این رشد مثل بانک تضمین شده نیست.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا می توان گفت الان ماه عسل بورس است، افزود: بهتر اینکه از کلمه ماه عسل استفاده نشود.
بهزادفر تصریح کرد: بورس از سال 1396 بر مدار رشد قرار گرفته و از دوره رکود خود عبور کرده است پس بهتر اینکه بجای ماه عسل گفته شود دوره رونق بورس.
وی ادامه داد: توصیه به همه سرمایه گذاران اینکه همیشه با مازاد سرمایه خود وارد بورس شوند نه اینکه خانه، ماشین و دارایی های زندگی خود را بفروشند و وارد بازار سرمایه شونددر غیر این صورت کیفیت زندگی آنان تغییر خواهد کرد.
مدیر آموزش سازمان بورس گفت: نگرانی همیشه در بازار سرمایه است هر رشدی ممکن است با رکود مواجه شود و هر رونقی ممکن است با استراحت رو به رو شود.
وی افزود: اینکه بازارهای مثل کار، کالا و پول حالت انقباضی به خود گرفته و بازار سرمایه منبسط شده دلائل دیگری دارد که این دلائل قابل بررسی است.
بهزاد فر اظهارداشت: کسی نمی تواند بگوید بازار سرمایه دارای حباب است امکان دارد بعضی از سهام ها حباب داشته باشد اما کلیت بازار این گونه نیست چرا که روند عرضه و تقاضای بازار سرمایه خیلی زیاد است.
وی تصریح کرد: چهارشنبه گذشته 31 هزار میلیارد تومان در این بازار معامله شده که این رقم معادل یک ماه معاملات مسکن کشور است.
مدیر آموزش سازمان بورس گفت: یک ماه معاملات مسکن در کشور برابر با یک روز معاملات بورس است وقتی این قدر عرضه و تقاضاست یعنی تقاضا برای سهام وجود داردبنابراین نمیتوان گفت بازار دارای حباب است اما تک سهمها و شرکتهای هستند که بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله میشوند در ضمن بازار سرمایه با این بازارها زیاد سرو کار ندارد.
وی افزود: بازارهای رقیب بورس شامل مسکن، طلا، سکه، دلار و خودرو است که این ها در حال رشد و به یک معنا بازارهای رقیب در حال تاخت و تاز هستند.
بهزاد فر همچنین در خصوص راههای افزایش عمق دهی به بازار بورس توضیح داد: این اتفاق به دو طریق حادث میشود یکی عرضه اولیه شرکتهای بزرگ که خوشبختانه این اتفاق در آخر هر هفته در حال رخ دادن است و دوم افزایش شناوری شرکتها ست.
وی گفت: سهامداران عمده بخشی از سهام شرکتهای تحت مدیریت خود را به مردم میفروشند و این افزایش شناوری یا شناوری آزاد عملاً باعث میشود عمق بخشی بیشتری در بازار سرمایه رخ دهد.
مدیر آموزش سازمان بورس افزود: خود این موضوع باعث میشود که سهامداران و سرمایه گذاران با حجم نقدینگی بالاتری وارد این بازار شوند و در عین حال قیمتها حباب به خود نگیرد.
وی یادآورشد: این اتفاق ( شناوری آزاد ) رخ داده به خصوص از ابتدای سال جاری تا الان یعنی با رشد بازار سرمایه این اتفاق هم سرعت گرفته است.