چین مشتری نفت سعودی ها شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد که واردات نفت چین در ژوئن برای نخستین بار به مرز ۱۳ میلیون بشکه در روز رسید.
عربستان سعودی در ژوئن ۲.۱۷ میلیون بشکه در روز نفت به چین صادر کرد که ۰.۲ درصد از رکورد بالای قبلی ثبت شده در ماه مه افزایش داشت. واردات چین از روسیه به ۱.۹۵ میلیون بشکه در روز رسید و به مرز دو میلیون بشکه در روز نزدیک شد و از رکورد قبلی ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز در ماه مه بالاتر رفت.
برزیل که چهارمین صادرکننده بزرگ بود، در ژوئن ۱.۲۲ میلیون بشکه در روز نفت به چین صادر کرد که ۲۰.۹ درصد در مقایسه با رکورد قبلی ۱.۰۱ میلیون بشکه در روز در نوامبر رشد نشان داد.
واردات نفت چین از آمریکا در ژوئن به ۱۴۳ هزار و ۴۵۲ بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در هشت ماه گذشته بود اما ۲۳.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.
چین در ژوئن از ایران واردات نفت نداشت.
مجموع واردات نفت چین در ژوئن بر مبنای سالانه ۳۴.۴ درصد رشد کرد و به رکورد ۱۲.۹۹ میلیون بشکه در روز معادل ۵۳.۱۸ مییلیون تن رسید زیرا خریداران چینی که در اواخر مارس از ارزانی قیمتها برای خرید استفاده کرده بودند، محموله هایشان را در ماه میلادی گذشته تحویل گرفتند.
در فاصله ژانویه تا ژوئن واردات نفت چین از صادرکنندگان عضو اوپک پلاس بر مبنای سالانه ۷.۵ درصد رشد کرد و به ۸.۷۱ میلیون بشکه در روز رسید زیرا تولیدکنندگان این گروه در بحبوحه شیوع ویروس کرونا برای کسب سهمی از بازار چین به رقابت پرداختند. با این حال سهم این گروه در بازار چین در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به ۸۰.۵ درصد در مقایسه با ۸۲.۳ درصد در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرد.
سهم اوپک به دلیل عرضه کمتر از سوی ایران و ونزوئلا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به ۵۲.۱ درصد کاهش پیدا کرد در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۵۶.۶ درصد بود.
بر اساس گزارش پلاتس، آمار اداره کل گمرک چین واردات نفت از ونزوئلا در فاصله ژانویه تا ژوئن را نشان نداد. چین در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به میزان ۳۵۰ هزار و ۷۱۱ بشکه در روز نفت از ونزوئلا وارد کرده بود. واردات نفت چین از ایران هم در فاصله ژانویه تا ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۴.۷ درصد افت کرد و به ۶۸ هزار و ۴۵۳ بشکه در روز رسید.