واکسن کرونا هم به داد بازار نفت نمیرسد!
به گزارش اقتصادنیوز بر اساس گزارش سیانبیسی، این رقم تقریبی 9 درصد کمتر از ارقامی است که پیش از این در نظرسنجی Refinitiv Eikon ارائه شده بود.
بر اساس نظرسنجی 36 تحلیلگر بازار انرژی ، نفت برنت می تواند در سال آینده به حدود 49.35 دلار برسد. در میان پیشبینیهای موجود رقم 50 دلار مورد توجه بخش عمده تحلیلگران قرار داشته است. اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نیز انتظار دارد که معیار بین المللی قیمت نفت 46.59 دلار باشد.
دیمیتری مارینچنکو ، مدیر ارشد آژانس اعتباری فینچ، در این باره تاکید کرد: این آژانس اعتباری با احتیاط بیشتری بازار نفت را مورد بررسی قرار میدهد.
او روز جمعه به CNBC گفت: ما انتظار داریم قیمتها برای سال آینده به طور متوسط در حدود عدد 45 دلار نوسان داشته باشد. پیشبینی می شود که تقاضا حداقل تا نیمه دوم سال ضعیف خواهد ماند ، زیرا پیشبینی نمیشود که شاهد روند سریع در تولید انبوه واکسن کرونا باشیم.
این هفته ، انگلیس اولین کشوری بود که واکسن کرونا فایزر و بیوانتک را برای استفاده ضروری تصویب کرد. قرار است این واکسنها از هفته آینده در اختیار پزشکان قرار گیرد.
اما مراکز پزشکای هشدار داده اند که به احتمال زیادی دسترسی همگانی به این واکسن چند ماه به طول بیانجامد.
در هفتههای اخیر قیمت نفت هنگامی افزایش یافت که چند شرکت دارویی از جمله Pfizer-BioNTech و Moderna ماه گذشته از موفقیت حدود 90درصدی واکسن تولدی خود خبردادند.
با این حال ، مارینچنکو بر این باور است: واکسن ها « به طور احتمالی تا نیمه دوم سال 2021 تأثیر قابل توجهی بر روی تقاضای نفت نخواهند گذاشت.»
او پیشبینی میکند: « با تقاضای ضعیف ، و با تلاش اوپک برای مدیریت عرضه ... برای جلوگیری از مازاد زیاد یا کسری در بازار ، انتظار داریم قیمت ها در سال آینده در حدود 45 دلار نوسان داشته باشد.»
اوپک و متحدانش روز پنجشنبه برای افزایش تولید روزانه 500 هزار بشکه از ابتدای سال 2021 توافق کردند، این رقم بسیار کمتر از توافق اولیه در آوریل برای افزایش تولید 2 میلیون بشکه در روز بود.
امروزهر دو شاخص نفتی افزایش یافتند، نفت برنت با 2.01 درصد افزایش به 49 دلار و 69 سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت هم با 2.02 درصد افزایش معاملات 46.56 دلار معامله شد.
امیدهای اندک
بر اساس گزارش اویل پرایس، آژانس بین المللی انرژی (IEA) روز پنجشنبه در گزارش جدید خود اعلام کرد: انتظار می رود امسال رشد بهره وری انرژی کمترین رقم خود در یک دهه اخیر را به ثبت برساند وچالشهای تازهای را در مسیر دستیابی به اهداف بین المللی آب و هوا در جهان ایجاد کند.
IEA در گزارش خود برای بهرهوری انرژی 2020 اعلام کرد ، سقوط سرمایه گذاری ها و بحران اقتصادی به طور قابل توجهی پیشرفت در بهره وری انرژی را در سال اخیر را کاهش داده است، این رشد کمتر از یک دوم رشد این پارامتر در دو سال گذشته بوده است.
این آژانس تاکید کرد: سرمایه گذاری کمتر در ساختمانها با مصرف انرژی بهینه وپاک و کاهش آمار فروش خودروهای جدید در بحران اقتصادی ، بهره وری انرژی در این سال را با رکود جدی مواجه کرده است.
طبق این گزارش میزان سرمایه گذاری جهانی در بخش بهره وری انرژی در حال کاهش است، پیشبینی میشود، این رقم امسال 9 درصد کاهش داشته باشد.