بورس مذاکرات وین را جدی میگیرد؟
به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در حالی معاملات سه شنبه را تا چند ساعت دیگر آغاز می کند که روز قبل با فشار عرضه ها از سوی یک نماد بانکی، وارد کانال یک میلیون واحد شده بود. حالا تازه ترین ارزیابی ها حکایت از این دارد که شاخص ممکن است روند ریزشی را تا پایین تر از یک میلیون واحد دنبال کند اما بعد از آن میتواند مسیر بهبود را طی کند. البته تجربه یک سال و اندی اخیر این دست از تحلیل ها در بازار سهام نشان میدهد؛ رفتار بازیگران بسیار پیچیده تر از ان است که بشود آن را تنها در قالب تحلیل های نموداری یا تکنیکالی سنجید.
بازار از روز دوشنبه اگر چه همچنان شاهد تقویت سمت عرضه بود اما ارزش معاملات روزانه رشد 9 درصدی داشت و بیشترین حجم معاملات هم روزی نمادهای پالایشی و بانکی ها اتفاق افتاد. در روز دوشنبه سران قوا درباره بسته بازار سرمایه به بحث و بررسی نشستند و هر سه قوه روی ادامه حمایت ها از بازار سرمایه تاکید کردند. تازه ترین نظرسنجی اقتصادنیوز از روند معاملات سه شنبه (امروز) هم نشان میدهد نیمی از پاسخگویان تداوم روند ریزشی بازار را مورد تاکید قرار داده اند و نیمی دیگر، گفته اند بازار به تعادل میرسد.
با این وصف با توجه به عرضه اولیه روز چهارشنبه و انتظار پیگیری مذاکرات وین، احتمالا تا حدودی از شدت ریزش ها در بازار کاسته شود. هر چند که روند سه روز گذشته نیز نشان میدهد از شدت فشار سمت عرضه به صورت پله ای و تدریجی کاسته شده و در صورتی که این مسیر ادامه یابد، احتمالا بازار سناریوی تعادل را هم مدنظر قرار داد.
اگرچه نتایج غیررسمی از اعلام اسامی تایید صلاحیت کاندیداها و رد صلاحیت دو چهره شاخص علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری از امروز میتواند واکنش های متعددی را به دنبال داشته باشد اما باید در انتظار رفتار بورس بازان به اتفاقات ماه انتخابات بود. برآیند رفتارها نشان میدهد بازار در هر صورت نگاه جدی تری به کارزار انتخابات خواهد داشت، چرا که ریل گذاری جدید آینده اقتصاد مشخص خواهد شد.
بازار کی بر میگردد؟
امیرحسین واعظ | کارشناس بازار سرمایه
بازگشت به کانال یک میلیون واحدی شاخصکل نشان از افت یک میلیون واحدی نماگر بازار نسبت به قلهای است که مردادماه 99 به ثبت رسانده بود. اگرچه امروز از شدت افت شاخصکل کاسته شده بود و با افت چند هزار واحدی، دماسنج بازار روی مرز یک میلیون و 100 هزار واحد نوسان میکرد اما بازگشایی بانک ملت و حجم قابل توجه معامله بر روی این نماد، شاخص را تا مرز یک میلیون و 95 هزار واحد پایین کشید.
همچنان عرضه در بازار سنگین است و معدود نمادهای سبزپوش نیز در میانههای بازار به محدوده منفی پا میگذارند. هر چه تنور انتخابات ریاست جمهوری داغتر میشود، وضعیت بغرنج بورس نیز بیشتر نادیده گرفته میشود. با این حال برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند بازار سرمایه وارد آخرین موج نزولی خود شده است و در نهایت تا 100 هزار واحد پایینتر افت خواهد داشت و بعد از آن روند صعودی بازار آغاز خواهد شد. شاید این اتفاق در آینده نزدیک رخ دهد اما در معاملات این چند روز اخیر نمیتوان نشانههای مثبتی مبنی بر بازگشت بازار پیدا کرد.