تحلیل هفتگی بازار سهام هفته پایانی شهریور 1400

بازدهی منفی شاخص/بورس به نقطه آغاز برگشت!

کدخبر: ۴۴۲۵۵۶
اقتصادنیوز: شاخص کل بورس در یک وضعیت رفت و برگشتی در شهریور با بازدهی منفی روبه رو شد. نزدیک 75 درصد بازدهی منفی شهریور در هفته پایانی شهریور رقم خورد که باعث شد شاخص به کانال 1.3 میلیون واحد برگردد.
بازدهی منفی شاخص/بورس به نقطه آغاز برگشت!

به گزارش اقتصادنیوز، شاخص بورس در هفته پایانی شهریور با بازدهی منفی 6.8 درصد روبه رو شد. شاخص بورس در روز 6 شهریور با رسیدن به نقطه 1.575 میلیون واحد به اوج خود در سال 1400 رسید. البته بعد از آن نقطه، شاخص کم کم به صورت تدریجی و نوسانی تا عدد 1.386 میلیون واحد (31 شهریور) افت کرد.

شاخص کل در شهریور در روزهای ابتدایی به اوج رسید اما بعد از آن، به صورت چند بار با نوسان روبه رو شد و در مسیر برگشتی به کانال 1.3 میلیون برگشت. شاخص در شهریور در میانه نوسانات با بازدهی منفی 8.5 درصد روبه رو شد و این درحالی بود که تنها در هفته پایانی شاخص با بازدهی منفی 6.8 درصد مواجه شد.

شاخص اکنون در کانال 1.3 میلیون واحد قرار دارد و خریداران آنچه را که نباید میدیدند، دیدند. فروشندگان زهر خود را ریختند و مرزهای مقاومت را همه در هم شکستند و شاخص را به پایین ترین نقطه رساندند. خریداران در شرایط انتظار و تردید فعلا تسلیم فشار فروشندگان شدند اما بورس بازان امیدوارند این مسیر کنونی از هفته اول مهر به تدریج قطع شود و شاخص دوباره روی سکوی رشد قرار گیرد. در صورت پذیرش منطق دوره اصلاح شاخص در شرایط فعلی، اکنون پایان این منطق هم تخمین و برآورد شده است و شکل گیری یک مسیر صعودی پیش بینی شده است.

شاخص های عملکردی بازار سهام در یک هفته گذشته نشان میدهد که فروشندگان در سمت عرضه با توان بالایی خریداران را به عقب راندند و از این ناحیه شاخص کل بورس را به نقطه ای آغازین روی کارآمدن دولت ابراهیم رییسی (13 و 12 مرداد) رساند. در شرایطی در روز پایانی ارزش معاملات خُرد به بالای 8 هزار میلیارد تومان رسید اما سرانه خرید و فروش حقیقی ها به نفع فروشندگان دنبال شد. با این وصف جریان ورودی پول به سهام مثبت و به صندوق های با درآمد ثابت منفی شد. تعداد نمادهای دارای صف فروش هم بیش از تعداد نمادهای دارای صف خرید

در یک هفته گذشته شاخص در وضعیت نزولی با بیشترین فشار فروش همراه بود؛ تقاضا در این مختصات و در این موقعیت بیشتر با تردید و انتظار روبه روست. تغییرات نرخ ارز، افزایش نرخ سود بانکی و باقی ماندن ریسک های سیستماتیک همچون تحولات جدید از آغاز مذاکرات برجامی وین، تحولات کامودیتی ها به عنوان اهرم های بیرونی بازار سهام و تسویه اعتبارات کارگزاری ها و برخی شائبه ها و ظن دستکاری در روند کنونی شاخص همسو با قوانین و مصوبه های غیرکارشناسی محدودکننده در فرآیند عرضه و تقاضا به عنوان اهرم های درونی بازار سهام از جمله مهمترین مولفه هایی است که بر تردید و انتظار بخشی از خریداران افزوده و البته به همان سان و میزان بر تقویت و اطمینان فروشندگان نیز افزوده است.

  • تابلوی بورس
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید