تحلیل بازار سهام در هفته دوم مهر 1400
به گزارش اقتصادنیوز، در پایان معاملات روز چهارشنبه خریداران توانستند در همان دامنه محدود، شاخص را به پیش ببرند. حالا شاخص در ناحیه مقاومت 1.480 میلیون واحد به سمت کانال 1.5 میلیون واحد در حرکت است، هر چند که فعلا در نقطه 1.488 میلیون واحد ایستاده است.
بازدهی یک هفته اخیر بورس (از پایان معاملات چهارشنبه 7 مهر تا پایان معاملات چهارشنبه 14 مهر) 3.6 درصد مثبت بوده است تا در دومین هفته مهر، شاخص با بازدهی مثبت دنبال شود. به نظر میرسد شاخص میل دارد در هفته آینده با تداوم این مسیر به زودی و به راحتی وارد کانال 1.5 میلیون واحد شود.
البته شاخصه های عملکردی بازار سهام در روز آخر هم مثبت ارزیابی شد؛ ارزش معاملات خُرد هم در همان کانال 6 هزار میلیارد تومان دنبال شد. این در حالی بود که جریان نقدینگی به بازار سهام و صندوق های با درآمد ثابت منفی بود. سرانه خرید و فروش حقیقی ها به نفع خریداران در جریان است. اگرچه این نسبت و شکاف فاصله چندانی ندارد اما نسبت به روزهای قبل تر بهتر شد. تعداد نمادهای دارای صف خرید هم 2.2 برابر تعداد نمادهای دارای صف فروش بود.
همچنان پالایشی ها متاثر از تعدیل احتمالی پالایشی ها ناشی از اعلام نرخ خوراک آنان و اعلام انتشار صورت های مالی، میزبان بیشترین پول حقیقی ها بود. نمادهای کامودیتی ها محور برخلاف روزهای قبل تر، در روز چهارشنبه با فشار سمت عرضه روبه رو شد. هر چند که برخی از تک سهم ها توسط حقوقی ها در لیست خرید قرار گرفت. نگاهی به جریان نقدینگی گروه ها نشان می دهد که پولی که قبلا وارد گروه فلزات اساسی شده بود، طی روزهای اخیر، در حال خروج است. همچنین در حال حاضر، گروه پالایشی میزبان پول حقیقی شده است (جدول زیر برگرفته از کانال خلاصه بازار است).
البته بازار متاثر از اخبار و رویدادهای مهم در روز پایانی هم بود. علاوه بر اثرات مربوط به اعلام نرخ های خوراک و نرخ های بین الملل، با اعلام و تایید علی صالح آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی از سوی هیات دولت نیز با خوش بینی بورس بازان همراه شد. در این روزها خریداران خرسند از این اتفاق، رویداد مزبور را دلیلی بر اهمیت دولت برای برجسته شدن نقش بازار سرمایه در تامین مالی ها تلقی میکنند و از این زاویه دید معتقدند، بازار سرمایه با اطمینان بیشتری از ناحیه دولت روبه رو شد.
البته این ها بخشی از مختصات کنونی بازار است و رفتار بازار نشان داده فعلا بخشی از خریداران همچنان در تردید و انتظارند. هر چند که رفتار بورس در دو هفته مهر با شرایط رشدی روبه رو شده و موقعیت های خرید پرنگ تر ظاهر شده اند، اما همچنان در این وضعیت رشدی، میتوان رگه های از ناپداری و شکنندگی را در رفتار بورس مشاهده کرد.