سفر با اتوبوس تمام می شود؟/ کاهش شدید ناوگان اتوبوس رانی در کشور
بازار حملونقل عمومی اتوبوس بینشهری با دو مساله مهم شامل رکود تقاضای سفر با اتوبوس و عدمتعادل در هزینههای رانندگان و مالکان اتوبوس با قیمت فروش خدمات (قیمت بلیت) مواجه است. این دو مساله باعث شده تا تعداد اتوبوسهای فعال در جادهها به میزان ۵۸درصد کاهش یابد. از سوی دیگر این عدمتعادل در درآمد و هزینهها به قدری به صنعت اتوبوسرانی آسیب زده که نزدیک به ۹۰درصد تعداد اتوبوسها توانایی پرداخت هزینههای بیمه بدنه را ندارند و سرمایهگذاران نیز دیگر رغبتی به سرمایهگذاری در این بخش ندارند.
اخیرا سخنگوی اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور از گرانی ۲۹ درصدی بلیت اتوبوس خبر داده است. این در حالی است که پیشتر، سازمان راهداری و حملونقل جادهای، خبر از افزایش قیمت ۶۰ درصدی بلیت اتوبوس داده بود که با آن موافقت نشد.
به گفته احمدرضا عامری، فروردین ماه امسال جلسهای در وزارت راه و شهرسازی برگزار شده بود و اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت اتوبوس را با توجه به افزایش شدید هزینهها ارائه کرده بود. به گفته وی در نهایت با افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت موافقت شد، در حالی که گرانی اقلام موردنیاز اتوبوس، عملکرد این صنف را تحتتاثیر قرار داده است.
سابقه افزایش قیمت بلیت اتوبوس بینشهری به افزایش قیمت ۲۵ درصدی در ایام نوروزی بازمیگردد که پس از اتمام سفرهای نوروزی قیمت بلیت به حالت سابق بازگشت و ۲۵درصد کاهش یافت.