برای افرادی که می خواهند انتخابات را تحریم کنند
عصر ایران - رحیم فرضی پور : این روزها که نزدیک انتخابات هستیم باز هم مثل سالهای گذشته دوستانی را می بینیم که در حال تبلیغ برای مشارکت نکردن در انتخابات هستند بدون آنکه گزینه جایگزینی معرفی کنند که برای اثر گذاری در سرنوشت خود و آینده گان اگر رای ندهیم چه آلترناتیو دیگری وجود دارد!؟
و دلایلی را بیان می کنند برای توجیه رای ندادن که به برخی از آنها اشاره میکنم:
١- اینکه ما سیاسی نیستیم و با سیاست کاری نداریم!
که البته رای ندادن بیشتر از اینکه کاری سیاسی باشد، مدیریتی است. اینکه ما فکر کنیم با محیط عمومی اطرافمان کاری نداریم قطعا به این معنی نیست که محیط هم با ما کاری نخواهد داشت!
همه حال و آینده ما تحت تاثیر اتفاقاتی است که در محیط اطرافمان می افتد چه ما روی آن اثر بگذاریم چه نگذاریم.
چه به ساختن آن اقدام کنیم و یا دیگران آن رابسازند.
نهایتا ما اثرش را در تمام بخش های زندگیمان خواهیم دید.
٢- اینکه دموکراسی در ایران کامل نیست و برای همین رای نمی دهیم!
مگر جایی در جهان سراغ داریم که صبح از خواب بیدار شده اند و دیده اند همه جا پر از دموکراسی است! آن هم از نوع کاملش! و یا نه هر جایی که دموکراسی است سالها و یا حتی قرن ها برای ساختنش مبارزه کردند - که قطعا می دانیم هر راه و روش خوب ساختنی است و کسی آن را به ما نخواهد داد - و همچنان مبارزه می کنند.
در همین امریکایی که امروز دموکراسی نسبتا پایداری دارد تا چند دهه قبل تمام آرزوی سیاهپوستان این بود که بتوانند فرزندانشان را همراه سفید پوستان به مدرسه بفرستند و برایشان شغل خوبی درست کنند و بعد چند دهه تلاش و مبارزه میبینیم که چه قدر از خواست اولیه شان فراتر می روند و برای کشورشان رئیس جمهور معرفی می کنند!
٣- اینکه همه چیز از قبل تعیین شده و ما کاره ای نیستیم و رای مان تاثیری ندارد!
این نگاه ناشی از نگرش مرکز کنترل بیرونی است که این باور را به افراد می دهد که ما مسئول سرنوشت خویش نیستیم و اراده ای برای ساختنش نداریم و این دیگران و محیط هست که این کار را برای ما انجام می دهد!
این دولتمردان هستند که از قبل نقشه ها را کشیده اند و ما صرفا داریم طبق نقشه آنها پیش می رویم و بعضا فراتر می روند و می گویند که این کار انگلستان است و برای آینده همه کشورها و ملت ها سالهاست که برنامه ریزی کرده! که اگر هم چنین باشد به نظر می آید باید این تقدیر از قبل نوشته شده را تغییر داد نه اینکه تسلیمش شد!
به نظر من اگر توطئه ای در کار باشد، آن نیست که همه چیز را از قبل تعیین کرده اند؛ بلکه توطئه این است که به ما بقبولانند ما تاثیر زیادی نمی توانیم بگذاریم.
تا نا امید شویم و مشارکت نکنیم تا آنها به راحتی به خواسته هایشان برسند.
٤- اینکه همه کاندیداها مثل هم هستند و با هم تفاوتی ندارند!
می دانیم این مفهوم که -همه آدمها مثل هم هستند- یک خطای ذهنی است
حتی شبیه ترین آدمها هم مثل هم نیستند
حتی اشخاصی که در یک حزب و جناح هستند هم مثل هم نیستند
ما در آدم های نزدیک خودمان این را به راحتی می فهمیم مثلا فرق دو همکار یا دو مدیرمان را براحتی می فهمیم اما در مورد اشخاصی که از نزدیک نمی شناسیمشان دچار این خطا می شویم که همه مثل هم اند و فرقی بینشان نیست!
مگر می شود ندید تفاوت دولتمردی که با صحبت های منطقی و سنجیده اش، مخالفینش را هم وادار می کند به او ،به نمایندگی از مردمش احترام بگذارند و دولتمردی که آنقدر بی منطق و دیوانه وار صحبت می کند که آبرویی برای خویش و و کشورش نمی گذارد!
باور دارم شکوفایی کشورمان زمانی فرا خواهد رسید که ما به جای اینکه منتظر باشیم همه چیز خود به خود درست شود و یا کسانی پیدا شوند و درستش کنند، مثل همه ملت ها و کشورهای پیشرو ما با اراده و جسارت خویش شروع به ساختنش کنیم.
پ ن 1: چیزی به اسم رای ندادن وجود ندارد .آنهایی که رای نمی دهند در واقع به نفع اقلیت هایی که منافعشان در عدم مشارکت اکثریت هست رای خواهند داد.