رمزگشایی از ماموریت چند سطحی جهانگیری در مناظره ها

کدخبر: ۱۶۶۷۱۰
«دقایق سازنده» پشت سر گذاشته می شود و تعیین کنندگی «پیش آمد ها» به بالاترین سطح خود رسیده است . هر کس کاراکتری برای خود برگزیده و برندینگ منحصر به فردی خلق کرده است . هم حسن روحانی شبیه سال ۹۲ نیست و هم محمد باقر قالیباف برای خود طرحی تازه ریخته است . هم اسحاق جهانگیری پدیده روز مناظره شده و هم کاراکتر انتخاباتی سید ابراهیم رییسی تحلیل ها و پیش بینی های اهل سیاست را بر هم زده است. این وسط حتی حرف های مصطفی هاشمی طبا هم که کاملا ذات تکنوکرات بودنش را به نمایش گذاشته بود شنیده شده است.
رمزگشایی از ماموریت چند سطحی جهانگیری در مناظره ها
انتخاب - مصطفی صادقی: حالا که نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسیده؛ بهتر می توان آنچه بر این رقابت می گذرد را آنالیز کرد .
 
 
«دقایق سازنده» پشت سر گذاشته می شود و تعیین کنندگی «پیش آمد ها» به بالاترین سطح خود رسیده است . هر کس کاراکتری برای خود برگزیده و برندینگ منحصر به فردی خلق کرده است . هم حسن روحانی شبیه سال ۹۲ نیست و هم محمد باقر قالیباف برای خود طرحی تازه ریخته است . هم اسحاق جهانگیری پدیده روز مناظره شده و هم کاراکتر انتخاباتی سید ابراهیم رییسی تحلیل ها و پیش بینی های اهل سیاست را بر هم زده است. این وسط حتی حرف های مصطفی هاشمی طبا هم که کاملا ذات تکنوکرات بودنش را به نمایش گذاشته بود شنیده شده است . مناظره اول تمام شده؛ حالا وقت تحلیل است . 
 
روحانی و جهانگیری چه استراتژی برای مناظره ها ریخته اند؟ / چرا قالیباف انتحاری آمده و پل های پشت سرش را یک به یک نابود می کند؟ / چرا رئیسی با آقای شهردار همراه نشد؟+نمودار
 
سید ابراهیم رییسی؛ غیر منتظره، متفاوت
 
روحانی و جهانگیری چه استراتژی برای مناظره ها ریخته اند؟ / چرا قالیباف انتحاری آمده و پل های پشت سرش را یک به یک نابود می کند؟ / چرا رئیسی با آقای شهردار همراه نشد؟+نمودار
 
او برای اولین مناظره خلاف تصور اهل تحلیل ظاهر شد. شاید انتظار بود که او از همین مناظره اول به عنوان نخستین ظهور رسانه ای این چنینی اش تلاش کند تا قطب این انتخابات شود . تصور این بود که او در کنار محمد باقر قالیباف با رقابت هیجانی دوقطب این انتخابات شوند و انتخابات با ضلع دیگرش یعنی حسن روحانی به صورت سه قطبی دنبال شود. او اما نخواست وارد چنین میدانی از رقابت با این شمایل اش شود . او به گونه ای دیگر به این ماجرا نگاه می کند . آنالیز رفتار انتخاباتی او می تواند این گزاره ها را در اختیار ما قرار دهد :
 
۱-او رای خود را از کنار این مناظره ها دنبال نمی کند . بیشتر از هر چیزی به کمپینی که فراهم کرده امیدوار است و تلاش می کند تا با تداوم سفرهای استانی ، استفاده از بدنه ایدئولوژیک اصولگرایان و یاری جستن از برخی وزرای احمدی نژاد برای جذب رای بدنه این بخش از جامعه برای خود رای جمع کند .
 
۲-او تلاش می کند از خود وجهه یک کاراکتر آرام ، منطقی و بدون حاشیه را به نمایش بگذارد . 
 
۳-بنا ندارد تا با حضور در مجادله های دو به دو و انجام «تک» های سنگین، هزینه  «پاتک» را بپردازد . 
 
۴-او حمایت جامعه مدرسین را کسب کرده و این خبر خوبی برای او بود آن هم درست زمانی که سوار بر خودروی خود سازمان صدا وسیما را ترک می کرد . 
 
۵-در مناظره بار دیگر شعارش در مورد سه برابر کردن یارانه ها را تکرار کرد و تلاش کرد تا از تلویزیون هم برای رسانه ای کردن این ایده خود استفاده کند .  این یعنی اینکه او همچنان جامعه هدف خود را طبقه محروم می داند و برخلاف قالیباف اصلا تلاش نکرد تا روی طبقه متوسط متمرکز شود .
 
در مجموع به نظر نمی رسد که سید ابراهیم رییسی در همین کاراکتری که روز جمعه مشاهده شد به صورت مطلق باقی بماند . او حتما شیب انتقاداتش از دولت و حسن روحانی را بیشتر خواهد کرد. 
 
اسحاق جهانگیری ؛ ماموریت آقای معاون اول
 
روحانی و جهانگیری چه استراتژی برای مناظره ها ریخته اند؟ / چرا قالیباف انتحاری آمده و پل های پشت سرش را یک به یک نابود می کند؟ / چرا رئیسی با آقای شهردار همراه نشد؟+نمودار
 
حتی در میان اصولگرایان هم این گزاره که جهانگیری پدیده این مناظره بوده قابل تایید است . او البته همان وقت که در انتخابات ثبت نام کرد واجد چنین خصوصیاتی در مناظره دانسته شد اما شاید کمتر کسی گمان می برد که هم تب مناظره اول این چنین بالا رود و هم اسحاق جهانگیری تا این حد با رقیب خود هماوردی داشته باشد . 
 
او کاملا آماده بود . برای سکانس های مختلف این مناظره برنامه داشت و دقیقا می دانست چه می کند . اگر بنا باشد با ریخت شناسی رفتار او در مناظره دیروز به آنالیز استراتژی و راهبرد او بپردازیم می توانیم آنها را اینگونه ردیف کنیم :
 
۱-او در همان دیالوگ های نخستین نشان داد که بنا دارد در بخشی از وقت خود سخنگوی دولت باشد و در شرایطی که اقدامات کابینه در حوزه های مختلف به نقد کشیده می شود او اقدامات دولت را در این بخش ها یادآوری کند . اعداد ارقامی که او در این بخش اعلام می کرد غالبا در همین کانتکس جا می گیرد.
 
۲-جهانگیری البته ماموریت مهمتری داشت . او می دانست به صورت طبیعی همه در مناظره حسن روحانی را رقیب اصلی خود می دانند . او خود را برای پاسخگویی به سید ابراهیم رییسی و محمد باقر قالیباف آماده کرده بود ؛ ابراهیم رییسی وارد چالش با روحانی نشد جهانگیری هم بی جهت او را وارد مجادلات نکرد . 
 
۳-اگر مناظره دیروز را با یک مسابقه کشتی قیاس کنیم اسحاق جهانگیری دقیقا می بایست با جلب توجه حریف اجازه نمی داد که حریف ، به کنده کشی از روحانی بپردازد . او میان خود و حریف سایش شدید ایجاد می کرد و روحانی را در حاشیه امن قرار می داد . او تمام تلاشش این بود که دیسیپلین حسن روحانی به عنوان رییس جمهور شود و او فقط در مواقع بسیار حاد به دفاع از خود بپردازد .
 
۴-جهانگیری البته از زبان بدن خود هم بهتر از سایر نامزدها استفاده کرد . نگاه به حریفان ، نگاه به حسن روحانی و خنده هایی با هدف ایجاد بازی روانی .
 
۵-او البته تلاش کرد اینگونه نشان دهد که هر نوع مواجهه با روحانی و خودش هزینه بالایی دارد تا در مناظره بعدی حریفان حاضر در رقابت سطح افشاگری و یا مجادله را با احتساب همین مولفه تنظیم کنند.
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید