دست خالی کاندیدای جمنا و تیر خطای اصولگرایان

آغاز زود هنگام پروژه عبور اصولگرایان از رئیسی

کدخبر: ۱۶۶۸۵۷
روزنامه مردمسالاری - علیرضا طهرانی : با آغاز رسمی ‌فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری، می‌توان غافلگیر‌کننده‌ترین چهره را ابراهیم رئیسی دانست.
آغاز زود هنگام پروژه عبور اصولگرایان از رئیسی

از مدت‌ها پیش مشخص بود که قالیباف با رویکردی تهاجمی ‌و تخریبی پای در عرصه گذاشته و حسن روحانی و اسحاق جهانگیری با کارنامه‌ای قابل دفاع آمده‌اند تا برای مردم بگویند که در ادامه راه چه خواهند کرد. در این میانه اما ابراهیم رئیسی که به عنوان یکی از رقبای اصلی دولت به حساب می‌آمد، تا این جای کار نشان داده که دستش بسیار خالی تر از آن چیزی است که گمان می‌رفت.

به گزارش پایگاه خبری فریادگر، ابراهیم رئیسی که با حاشیه‌های فراوان به عنوان سرلیست جمنا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری معرفی شد و بعد از آن با عبور از جبهه مردمی‌نیروهای انقلاب خودش را کاندیدای مستقل اعلام کرد، بسیار زودتر از آن چه که تصور می‌شد از گود رقابت بیرون رفت. در واقع رئیسی ترجمان مفهوم رقابت نبود و شاید حالا جمنا، پایداری و باقی اصولگرایانی که با توجه به کارنامه قابل نقد محمد‌باقر قالیباف چشم امید به تولیت آستان قدس بسته بودند زودتر از موعد مقرر احساس شکست کنند.

رئیسی که در نخستین مناظره جمعی نامزدهای ریاست جمهوری بسیار ساکت و بی برنامه در پیشگاه مردم حاضر شد، با آن کاندیدایی که اعلام کرد یک مرتبه و با مشاهده مشکلات مردم پای در این عرصه گذاشته و سفرهای انتخاباتی اش نیز صرفا بنا به دعوت مردم و علما صورت می‌گیرد فاصله چشم‌گیری داشت. طبعا انتظار می‌رود کاندیدایی که مدعی می‌شود بی‌هیچ رویکرد سیاسی و به خاطر شرایط نامناسب مردم به صحنه آمده باید برنامه‌های مدون و گره گشایی نیز داشته باشد. این در حالی است که مشخصا ابراهیم رئیسی حتی به تفاوت «برنامه» و «هدف» نیز اشرافی ندارد.

او در خصوص تمام مسایل مطرح شده در مناظره صرفا به بیان کلیات می‌پردازد و نداشتن هیچ راه حلی در قبال مشکلاتی که مدعی شان شده از او نامزدی ناامید کننده ساخته است. این در حالی است که او در تقابل با خود نه تنها حسن روحانی، بلکه شهردار فعلی تهران را می‌بیند. قالیبافی که با رویکردی خصمانه و دست آویز کردن سیاست اتهام زنی، نه تنها سعی در عقده‌گشایی سیاسی نسبت به رییس دولت یازدهم، بلکه سعی در اثبات این نکته دارد که اصولگرایان و جمنا از اساس اشتباه کرده‌اند که رئیسی را به او ترجیح داده‌اند. البته ظاهرا از این منظر شهردار نجومی‌چندان هم بی‌راه نمی‌گوید.

تولیت آستان قدس که از مناسبات سیاسی و رویکردهای تبلیغاتی تا به این جای کار تنها به دو شیوه منسوخ پخش مواد اولیه میان روستاییان و سرکشی به خانه فقیران با تیم عکاسی متوسل شده است، بازنمای این مساله بدیهی و آشکار است که نه تنها نشستن بر کرسی ریاست قوه مجریه فرصت آزمون و خطا و کسب تجربه نیست بلکه گام گذاشتن در راه آن نیز نیازمند اندوخته‌های خاص خود است.

رئیسی که پیش از این عمدتا در مشاغل قضایی مشغول به فعالیت بوده و سابقه ریاستش در آستان قدس رضوی به یک سال نمی‌کشد، سعی در نشان دادن چهره ای آرام و محجوب دارد اما، آرام بودن با داشتن اطلاعات غلط و نداشتن راهبردهای عملیاتی متفاوت است. او که در مناظره اول حتی در انتخاب مثال‌های خود برای پاسخ به سوالی در حوزه ورزش نیز با اشتباه رو به رو شد، از نو این مساله را بازگو می‌کند که اصولگرایان با تجربه انتتخابات‌های چندسال اخیر و حالا تشکیل جمنا، نه تنها شیوه ایجاد اتحاد حزبی را نمی‌دانند، بلکه به ظرفیت‌های موجود در میان خود نیز اشراف ندارند.

ابراهیم رئیسی تا این جای کار خودرا به مثابه تیر خطای اصولگرایان نشان داده که اگر همینطور ادامه دهد هرگز در هدف نمی‌نشیند. با این حال بخشی از اصولگرایان که نسبت به قالیباف موضع انتقادی داشته و در انتخابات پیش رو حامی‌دادستان سابق هستند، منتظرند تا با تغییر رویه رئیسی مواجه شده و امیدوارند که او به خصوص در مناظره اقتصادی حرف‌های بیشتری برای گفتن داشته باشد. اما آن چه تا به امروز نصیب اصولگرایان شده، در نهایت راهی جز عبور زودهنگام از رئیسی را پیش رویشان نمی‌گذارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید