مصطفی میرسلیم: فکر می کنم روحانی 50 درصد آرا را داشته باشد
به گزارش ایسنا، این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات در آخرین نشست خبری خوذد قبل از برگزاری انتخابات تاکید کرد:من و رییسی رقیب هم نیستیم، ما اختلاف در هدف نداریم و بر مبنای هدف مشترکی حرکت میکنیم که این دولت دوباره به کرسی قدرت ننشیند.
وی در پاسخ به این سوال که خبرهای منتشر شده درباره رایزنی آیات موحدی کرمانی و یزدی با شما برای کناره گیری صحت دارد گفت:رایزنی ها وجود داشته اما نظر خودمان را هم گفته ایم که با تفاهم و اتحاد در صحنه باشیم که آن چه در ذهن علما هست حاصل شود.
>>>>>> مصطفی میرسلیم انصراف داد <<<<<<
این کاندیدای حزب موتلفه در پاسخ به این سوال که چه کسی پیروز انتخابات؟ است گفت: امیدوارم روحانی نباشد البته فکر میکنم روحانی ٥٠ درصد آرا راداشته باشد . اصولگرایان هم همین حدود رای دارند و همه چیز تا اخرین لحظات رای گیری تعیین میشود.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آمدنم به صحنه انتخابات بر مبنای تحلیل شرایط چهار سال گذشته بود، گفت: براساس شرایط حاکم در کشور و تحولات رخ داده بویژه در صحنه اقتصادی و سیاسی به این نتیجه رسیدم که وارد صحنه شوم و حزب موتلفه اسلامی نیز ما را به عنوان نامزد معرفی کرد. با استفاده از فرصت تبلیغات تلاش کردم تحلیل خود را برای مردم تشریح کنم و راه حل های مدنظر را به عنوان برنامه اقدام مطرح کردم.
وی افزود: طرح های اجرایی و نظرات کارشناسی با اتکا به مطالعات 15 سال گذشته و توجه و شناخت از سرمایه های انسانی کشور بویژه جوانان برای در دست گرفتن اداره کشور در آینده تهیه شده است. ما برنامه هایمان را ارائه کردیم و امیدواریم مردم با آگاهی کامل رای دهند.
میرسلیم در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر کناره گیری قالیباف به نفع رئیسی و جهانگیری به نفع روحانی در انتخابات گفت: این دو موضوع متفاوت است. آقای قالیباف نامزدی بود که به اتکای پشتوانه قبلی در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا کرد و مورد تایید جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بود. آمدن و کنار رفتن ایشان بر مبنای تشخیص یک مصلحت بود که به نظرم نوعی ائتلاف محسوب می شود. فکر می کنم کناره گیری ایشان از صحنه انتخابات برای تقویت موضع جمنا بود. به نظرم نمی رسد که ایشان از ابتدای کار چنین نیتی را در ذهنشان داشتند.
وی افزود: با فرایند تبلیغات انتخابات و آنچه در مناظره ها پیش آمد آقای قالیباف به این نتیجه رسید که اگر به نفع آقای رئیسی کناره گیری کند باعث تقویت پایگاه جمنا در مقابل رقیبش یعنی روحانی می شود.
این کاندیدای حزب موتلفه در تحلیلی از کناره گیری جهانگیری به نفع روحانی گفت: کناره گیری آقای جهانگیری یک حیله سیاسی محسوب می شود. اظهار تاسف می کنم که آقای روحانی به عنوان یک نامزد خواست که با این حیله سیاسی یار کنار خود داشته باشد در حالی که بقیه نامزدها در مناظره ها تنها یک واحد وقت داشتند، اما ایشان دو واحد وقت داشت و آقای جهانگیری به عنوان معاون اول هر جا که آقای روحانی کم می آورد در مقام پشتیبان ظاهر می شد و با اتکا به اطلاعات دولت پشتیبانی هایی را انجام می داد. این اقدام با توجه به نص صریح قانون که نباید از امکانات دولتی استفاده شود قابل قبول نیست.
به گفته وی آمدن و رفتن جهانگیری و پوششی بودن او مورد تایید همگان نیست.
میرسلیم در پاسخ به پرسش انتقادی نسبت به شیوه تبلیغات روحانی و بیان ادعای تعطیلی ادارات و مدارس برای حضور در میتینگ های انتخاباتی گفت: قانون درباره شیوه تبلیغات چارچوب ها را مشخص کرده که براساس آن نامزدها نباید از امکانات دولتی استفاده کنند. نظارت بر این موضوع نیز بر عهده نهادهای نظارتی است که اگر شکایتی هم باشد مراجع ذیربط ملزم به رسیدگی هستند.
وی ادامه داد: از نظر جامعه شناسی بعد از گذشت 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی آگاهی خوبی بین مردم ایجاد شده که نامزدها چه شیوه هایی در تبلیغات به کار می برند. برخی نامزدها هزینه ها و قرض هایی می کنند و حتی از وسایل و دستگاه های دولتی برای حضور پررنگ تر مردم در صحنه استفاده می کنند که این درست نیست. من نمی گویم که آنها ادارات تولیدی را تعطیل کرده اند ولی مرخصی ساعتی داده اند و بعضا افراد را مجاب به رای دادن به خود کرده اند. امیدوارم این موارد به موقع رسیدگی شود. بنده نیز گزارشی از میزان هزینه ها و کارهایم در ایام انتخابات به مردم خواهم داد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا انصراف می دهد گفت: بعد از کناره گیری آقای جهانگیری و آقای قالیباف عملا بنده آقای رئیسی،آقای هاشمی طبا و آقای روحانی در صحنه مانده ایم. آقای هاشمی طبا گفته که به روحانی رای می دهد و فقط وقت مردم را تلف کرده بنده نیز تا انتهای انتخابات در خدمت مردم هستم و هر آنچه مردم بپسندند احترام می گذارم.
میرسلیم در پاسخ به پرسشی درباره وعده های انتخاباتی گفت: به دلیل کم کاری دولت در چهار سال گذشته و عمل نکردن به وعده هایش، شاهد طرح برخی وعده ها از سوی نامزدها هستیم. آقای روحانی در سال 92 گفت که کاری می کند مردم به یارانه نیاز نداشته باشند که نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه تعداد یارانه بگیران بیشتر شد. اکنون نیز برخی از نامزدها برای جلب نظر آرای مردم قول افزایش یارانه داده اند کتمان نمی کنم که برخی به دلیل گرفتاری و مشکلات معیشتی به یارانه نیاز دارند که باید به عنوان اولین اقدام به وضعیت آنها رسیدگی کرد، اما برخی قول و قرارها تنها برای جلب نظر آراء مردم داده می شود.
وی توضیح داد: این که موضوع افزایش یارانه درست است یا خیر منوط به بررسی این موضوع است که آیا استفاده از خزانه عمومی و بیت المال به این شیوه کار درستی است یا خیر، البته اگر کار کارشناسی صورت گرفته و محاسباتی انجام شده باشد این رویکرد قابل قبول است ولی در هر حال نامزدها باید از طرح وعده های غیر قابل اجرا پرهیز کنند. اعتقادم بر این است که باید تمامی برنامه ها و وعده ها براساس کار کارشناسی و در جهت رفع محرومیت و خدمت و کمک به مستمندان، گرفتاران و نیازمندان باشد.
وی ادامه داد: باید به آنهایی که در کمیته امداد و بهزیستی پرونده دارند کمک شود. این که قول عمومی برای افزایش یارانه می دهند بدون محاسبه قابل قبول نیست و نمی شود این موضوع درباره اشتغال نیز قابل تعمیم است. باید بدهی پیمانکاران داده شود تا آنها به ورطه ورشکستگی و بیکاری نرسند و مشکل آنها را حل کرد تا بتوانند شغل ایجاد کنند. در کنار آن دولت باید از هزینه هایش کم کند که متاسفانه هزینه های تشریفاتی زیاد است.
به گفته میرسلیم برخی از نامزدها صدها هزار میلیارد تومان برای انتخابات هزینه کردند که این ریخت و پاش ها و بذر و بخشش ها از بیت المال مفهومی ندارد. باید به جای این کارها توان برای ایجاد اشتغال به کار گرفته شود، شعار دادن فقط کفایت نمی کند که متاسفانه برخی نامزدها فقط شعار می دهند. وضعیت تولید نیز همینطور است. اکنون فضای کسب و کار آماده نیست و باید با تمهیداتی آن را آماده کرد. لذا نامزدها باید در وعده هایشان پشتوانه کارشناسی داشته باشند و تلاششان برای بهبود وضعیت کشور با نگاه به داخل و نه صرفا خارج باشد.
این کاندیدای حزب موتلفه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه اش برای اجرایی شدن برجام در صورت رای آوری در انتخابات گفت: سند برجام با تمامی ابهاماتش با تلاش های زیاد کارشناسان بویژه وزیر خارجه به سرانجام رسید. این سند اکنون در اختیار ماست و در آن مظلومیت ایران برای همه دنیا به اثبات رسید که به هیچ عنوان به دنبال سلاح کشتار جمعی نیست. اما درباره تعهدات، ایران به تمامی تعهداتش حتی بیش از اندازه پایبند بوده و آن را اجرا کرده اما طرف های مقابل به آن پایبند نبودند بطوری که آمریکا تحریم ها را اضافه کرده است. بر این اساس دولت آینده باید پیگیر احقاق حقوق مردم از مراجع بین المللی و با مناسبات دو یا چند جانبه باشد، اجازه ندهد تحریم ها ادامه پیدا کند.
به گزارش ایسنا، میرسلیم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا بهتر نیست شما به نفع نامزد دیگری کنار روید تا چهره یک نامزد حزبی در بین مردم قوی تر جلوه کند؟ گفت: به جز مقام معظم رهبری به عنوان دبیر کل حزب جمهوری اسلامی نامزد حزبی برای انتخابات جمهوری اسلامی نداشته ایم البته ایشان به دلیل داشتن ویژگی های شخصیتی منحصر به فرد مورد قبول مردم واقع بودند لذا نمی توان آن را مصداق حضور یک نامزد حزبی تلقی کرد. بعد از آن هم موردی از نامزد حزبی در انتخابات نداشته ایم،حال اینکه افراد تک تک و بدون پشتوانه حزبی در انتخابات پیروز می شوند و کسی نیست که به مردم درباره دلیل عدم پایبندی به وعده هایشان در طول 8 سال به مردم پاسخ دهند. اگر فعالیت حزبی در کشور باشد مردم سالاری برای اداره کشور موثرتر واقع خواهد شد که این منوط به حضور فعال تر تشکل های حزبی است. بر این اساس این بار حزب موتلفه تصمیم گرفت که به طور تمام عیار و مستقل وارد صحنه شده و با معرفی نامزدی برنامه هایش را تبیین کند. در واقع حزب موتلفه فداکاری کرده تا کار تشکیلاتی انجام داده و آن را به مردم نشان دهد. طبیعتا مردم می توانند از حزب درباره برنامه های نامزد حزبی مطالبه گر باشند.
این کاندیدای حزب موتلفه ادامه داد: ما برای آغاز راه آمده ایم تا این راه در آینده تقویت شود. حزب در صحنه می آید تا بماند و برنامه هایی را ارائه دهد. بر این اساس کنار کشیدن نامزد حزبی معنایی ندارد و کم بودن میزان رای نیز کسر شان نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید کار سیاسی با پشتوانه اندیشه سیاسی انجام شود گفت: اگر حزب فعالیت صادقانه کند مردم نیز به آن حزب روی می آورند اما اگر جفا کنند آن حزب منحل می شود. اگر مردم حزب را بپذیرند در آینده تاثیراتش را خواهند دید اما اگر رای ندهند هرگونه گرفتاری و مشکل به خودشان برمیگردد . این همان مردم سالاری است که با تقویت احزاب نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.
میرسلیم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا علی رغم اجماع نیروهای اصولگرایان بر روی رئیسی کناره گیری نمی کند گفت: حزب موتلفه قبل از تشکیل جمنا نامزد خود را اعلام کرد و بعد از ایجاد جمنا ضمن موافقت با این جبهه به تمامی ذخائر حزبی برای مشارکت با آن موافقتش را ابراز کرد. پس مفهومی ندارد که به یک حزب بگویند کنار برو آن هم در شرایطی که حتی جمنا ثبت شده نیست.
وی تاکید کرد: بنده و آقای رئیسی رقیب هم نیستم ما هدف مشترک داریم مبنی بر اینکه مجددا آقای روحانی به کرسی قدرت ننشیند. ما فقط در شیوه های کار اختلاف سلیقه داریم و هر کدام در شیوه ای معتقدیم ولی در نهایت اعتقاد داریم که عملکرد دولت فعلی ضعیف است و قدرت گرفتن دوباره آن باعث بحرانی شدن شرایط کشور می شود و باید تلاش صورت گیرد تا وضع کنونی برای چهار سال آینده تکرار نشود.
میرسلیم در مورد مطالب مطرح شده در مناظره در خصوص کارخانه موتورسازی تحت مدیریت او گفت: از بنده خواسته شد به عنوان رئیس هیات مدیره در کارخانه موتورسازی حضور داشته باشم، بنده نیز به دلیل تجربه قبلی و بخاطر تمامی اصرارها آن را پذیرفتم. کار تا مرحله نمونهگیری و آزمایش پیش رفت و در مرحله تولید متوقف ماند چون قرار بود این شرکت طبق اصل 44 از طریق سازمان گسترش نوسازی به بخش خصوصی واگذار شود اما دولت به دلیل بدهی آن را به وزارت دفاع واگذار کرد.
وی ادامه داد: این کار خصوصی سازی نیست و من اعتراضم را با آقای جهانگیری مطرح کردم که نباید بخاطر بدهی به وزارت دفاع این واگذاری انجام می شد امیدوارم بعد از 9 سال شاهد تولید در این کارخانه باشیم، اما به نظر می رسد که این کار را عقب می اندازند چون نمی خواهند از شرکت های تولیدی دست بردارند که برای خودشان و نه مردم منفعت دارد.
وی در مورد اینکه نظر شما درباره مهندسی آراء که پیش از این مطرح کرده اید چیست گفت: منظورم این شیوه ای است که آقای جهانگیری به عنوان نامزد پوششی در صحنه حضور پیدا می کند، البته این موضوع شامل آقای قالیباف نمی شود.
وی افزود: درباره خود بنده نیز خیلی ها به من گفته اند که اگر در صحنه نباشم رای سفید داده یا اصلا رای نمی دهند. این بدان معناست کسانی که از صحنه خارج می شوند لزوما رای شان به سبد آن فردی که معرفی می کنند ریخته نمی شود از طرف دیگر گاهی مردم از ترس یک نامزد به دیگری رای می دهند یعنی بخاطر آنکه نامزد رئیس جمهور نشود رای شان را به سبد طرف مقابل می ریزند. شاید در مورد آقای قالیباف نیز همه رای ها به سبد آقای رئیسی ریخته نشود برخی آراء به نفع بنده و برخی دیگر به نفع آقای روحانی تمام خواهد شد.
میرسلیم با تاکید بر اینکه همه تلاش ها باید برای تقویت مشارکت عمومی انجام شود در عین حال گفت: جامعه نباید دو قطبی شود چون به مصلحت نیست این که فقط آقای رئیسی و آقای روحانی بمانند همان دو قطبی شدن جامعه است. رویکردی که به نفع کشور تمام نخواهد شد.
وی درباره پیش بینیاش از نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم آقای روحانی پیروز انتخابات نشود. فکر می کنم او 50 درصد آرا را همچون دفعه قبل داشته باشد. در مقابل وضعیت اصولگرایان نیز همین است اما همه چیز در آخرین لحظات تعیین می شود. با وجودی که تا 8 صبح روز پنجشنبه 28 اردیبهشت زمان قانونی تبلیغات است اما فضای مجازی باز است و ممکن است هرگونه رد و بدل شدن اطلاعات در رای نامزدی تاثیرگذار باشد.
این کاندیدای حزب موتلفه با تشریح روند انتخابش به عنوان کاندیدای این حزب در انتخابات به انتشار اخباری درباره انصرافش واکنش نشان داد و گفت: هر روز اخبار مختلفی در فضای مجازی منتشر می شود که اگر وقت خود را تنها صرف تکذیب بگذاریم از کار و زندگی می مانیم. این آرزوی برخی است که بنده انصراف دهم اما انصراف نمی دهم در صحنه می مانم، تا آخر پای کار هستم تا مردم خود انتخاب کنند.
میرسلیم در پاسخ به پرسش دیگری در مورد وعده های اقتصادی روحانی گفت: برنامه اقتصادی دولت یازدهم قابل قبول نیست، نتیجه آن به تنگنا کشیدن معیشت مردم شده است. مساله رکود 70 درصدی وجود دارد که امیدواریم دولت آینده این مشکلات را رفع کند و در حل مشکلات توجهش به داخل و نه صرفا به خارج باشد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای تقلبی بودن مدرک روحانی گفت: به نظرم آقای روحانی باید گروهی کارشناس را در شورای فرهنگی تشکیل دهد تا این ادعا را نسبت به مدرک دکتری خود بررسی کند چون موضوع مهمی است و آبروی نظام در خطر است، پس لازم است راستی آزمایی شود.
وی در پایان گفت: بنده در دولت یازدهم منتقد مشوق آقای روحانی بودم سعی کردم اشکالات را به ایشان بگویم، امیدوارم او رای نیاورد، اگر رای آورد حداقل به نصایح گوش کند.