نخست وزیر بریتانیا: هیچ راهی برای بازگشت به اتحادیه اروپا وجود ندارد
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از یورونیوز؛ آقای بارنیه که در پارلمان تقریبا خالی اروپا سخن میگفت، تصریح کرد که برکسیت برنده و بازنده ندارد چرا که اقدامی باخت-باخت است و اساسا ارزش افزودهای ندارد.
او افزود، در چنین شرایطی دو طرف باید به دنبال کشف و توسعه راههای همکاریهای آتی باشند. آقای بارنیه تاکید کرد که بلافاصله پس از ۲۹ ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی که موعد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست، کشورش باب همکاریهای مشترک با این اتحادیه را خواهد گشود.
نایجر فاراژ، دیگر عضو پارلمان اروپا و از حامیان برکسیت، پیشبینی کرد که پارلمان بریتانیا به توافق صورت گرفته با عنوان «بدترین توافق تاریخ» رای منفی خواهند داد.
در همین حال، بانک مرکزی بریتانیا اعلام کرد که در صورتی که حصول توافق نهایی برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا تا چهار ماه آینده صورت نگیرد، ریسک اقتصادی این کشور حتی از دوران بحران مالی ۱۰ ساله گذشته جهان، بالاتر خواهد رفت.
در مقابل ترزا مِی، نخست وزیر بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرد که هیچ تصمیمی برای طولانیتر کردن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نمیتواند مانع از برکسیت و بازگشایی دوباره بحث توافق برای ادامه حضور این کشور در اتحادیه اروپا شود.
خانم می با اشاره به حکم اخیر دیوان دادگستری اروپا مبنی بر این که بریتانیا میتواند یکجانبه روند برکسیت را لغو کند، تاکید کرد که دست آویز قرار دادن تفسیرهای جدید از ماده ۵۰ معاهده لیسبون و امثال آن نمیتواند ما را به نقطه اول بازگرداند.
بیشتر بخوانید:دیوان دادگستری اروپا: بریتانیا میتواند یکجانبه روند برکسیت را لغو کند
خانم می روز ۱۱ دسامبر، توافق انجام شده با سران اتحادیه اروپا را در پارلمان بریتانیا به رای خواهد گذاشت.
سران اتحادیه اروپا امروز یکشنبه ۲۵ نوامبر در اجلاس مشترک خود در بروکسل به طور رسمی توافق برکسیت را تایید کردند.
با این وجود هنوز مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا امیدوارند که دولت این کشور از تصمیم قاطع خود در این زمینه صرفنظر کند. در همین رابطه طی روزهای اخیر بحث بهرهگیری از ماده ۵۰ معاهده لیسبون به میان آمده است.
ماده ۵۰ معاهده لیسیون به تمام کشورهای عضو امکان خروج از این نهاد بینالمللی را میدهد ولی در برابر امکان بازگشت از تصمیم خروج، ساکت است. بر همین اساس، دیوان دادگستری اتحادیه اروپا اعلام کرد، با وجود اجرایی شدن ماده ۵۰ معاهده لیسیون، بریتانیا امکان بازگشت به اتحادیه اروپا را دارد.