کره‌شمالی: موضع ما تغییرناپذیر است

کدخبر: ۲۷۱۰۷۴
اقتصادنیوز: وزیرخارجه کره‌شمالی می‌گوید مواضع پیونگ‌یانگ در مذاکرات هسته‌ای با آمریکا تغییر نخواهد کرد. کره شمالی می‌گوید تنها خواستار لغو بخشی از تحریم‌های آمریکا شده اما آقای ترامپ گفته بود علت ناکامی اجلاس ویتنام درخواست لغو کل تحریم‌ها آن هم پیش از امحای کامل تاسیسات هسته‌ای کره‌شمالی بوده است.
کره‌شمالی: موضع ما تغییرناپذیر است

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از بی‌بی‌سی؛ ری یونگ هو، وزیرخارجه کره‌شمالی که پس پایان بی‌نتیجه اجلاس هانوی میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی با خبرنگاران سخن می‌گفت تاکید کرده کشورش خواستار لغو همه تحریم‌ها نبوده بلکه با طرح "درخواستی منطقی" خواسته در برابر امحای کامل مرکز تحقیقات هسته‌ای یونگ‌بیون تحت نظارت کارشناسان آمریکا، بخشی از تحریم‌ها علیه این کشور لغو شود.

ری یونگ هو گفته کشورش در برابر از بین بردن این تاسیسات هسته‌ای فقط از آمریکا خواسته بوده که تحریم‌هایی را که بر "زندگی مردم و کار و کاسبی مردم عادی" اثر گذاشته لغو شود.

وزیر خارجه کره‌شمالی همچنین گفته کیم جونگ اون در این اجلاس حتی پیشنهاد کرده که حاضر است تمامی آزمایش‌های موشکی و هسته‎‌ای خود را به طور دایمی متوقف کند.

او تاکید کرده تکرار فرصتی چون اجلاس هانوی در آینده بعید به نظر می‌رسد.

"اصول ما پابرجا و غیرقابل تغییر باقی خواهد ماند و پیشنهادات ما هم هرگز تغییر نخواهد کرد حتی اگر آمریکا بخواهد در آینده پیشنهاد مذاکرات دیگری را طرح کند."

ری یونگ هو گفته با بی نتیجه ماندن اجلاس هانوی یک شانس مسلم برای حل بحران شبه جزیره کره از دست رفته است

امروز، پنجشنبه ۲۸ فوریه، مذاکرات روسای جمهوری آمریکا و کره‌شمالی برای دومین روز متوالی در هانوی، ویتنام ادامه داشت اما این نشست زودتر از موعد به پایان رسید در حالی که انتظار می‌رفت دو طرف به توافقی هر چند مختصر دست یابند.

با انتشار اخبار عدم توافق میان آمریکا و کره شمالی، ارزش سهام کره‌جنوبی سقوط کرده است.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هم گفته است کماکان در مورد این مذاکرات "خوش‌بین" است.

کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در همین رابطه به خبرنگاران گفت اگر آماده خلع سلاح اتمی کشورش نبود در نشست با دونالد ترامپ در هانوی ویتنام حضور نمی‌یافت.

آقای ترامپ پیش از ورود به ویتنام هم سعی کرد توقعات از این نشست را بالا نبرد و گفته بود "عجله‌ای" برای یک توافق ندارد.

رهبران کره‌شمالی و آمریکا برای مذاکره جهت یافتن راهی برای حذف سلاح‌های اتمی از شبه جزیره کره به ویتنام رفته بودند، همچنین پایان دادن به مخاصمه میان دو کره که یکی از دیگر محورهای مذاکره این دو رهبر بود.

اولین دیدار آقای کیم و آقای ترامپ که ژوئن سال پیش در سنگاپور برگزار شد، لحظه‌ای تاریخی بود اگرچه نتیجه خاصی به همراه نداشت.

آقای ترامپ در نشست خبری خود همچنین درباره اتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی زندانی در کره‌شمالی که به فاصله کوتاهی پس از آزادی درگذشت گفت آقای کیم در باره او "چیزی نمی‌دانست."

آقای ترامپ گفت با رهبر کره‌شمالی در این باره حرف زده و اتفاقی که افتاده "وحشتناک بوده و فکر نمی‌کنم به نفعش (کیم جونگ اون) بود." او گفته است فکر نمی‌کند رهبری کره شمالی "از این مساله خبر داشت."

مجتمع هسته‌ای

آنکیت پاندا، تحلیلگر مسایل کره‌شمالی گفته است احتمالا دو کشور نتوانسته‌اند بر سر مرکز علمی و تحقیقات اتمی یونگ‌بیون به توافق برسند.

کره‌شمالی خواهان امتیازاتی در ازای تعطیلی آن است.

مجتمع یونگ‌بیون، مرکز تاسیسات هسته‌ای کره شمالی است و این کشور چندین بار قول داده است که عملیات این مجتمع را متوقف سازد.

کره شمالی در سال ۲۰۰۸، به عنوان بخشی از معامله خلع سلاح در برابر دریافت کمک، دستگاه خنک کننده این مجتمع را از کار انداخت.

این نیروگاه با استفاده از سوخت مصرف شده از نیروگاه‌های دیگر، قادر به بازفرآوری پلوتونیوم است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید