راه اندازی امکانات برخط برای بررسی وضعیت لحظه‌ای خطوط ریلی

کدخبر: ۲۷۶۵۰۰
اقتصادنیوز: مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: برای مدیریت بهتر، اتخاذ سریع‌تر تصمیم و ابلاغ دستور لازم در زمان بحرانی، امکاناتی فراهم شد تا به طور برخط از وضع لحظه‌ای همه خطوط راه‌آهن آگاهی لازم به دست آید و در صورت لزوم بازدید‌های میدانی برنامه‌ریزی شود.
راه اندازی امکانات برخط برای بررسی وضعیت لحظه‌ای خطوط ریلی

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از تارنمای وزارت راه و شهرسازی، سعید رسولی به بازدید میدانی از مناطق سیل‌زده و خط آهن گرگان-اینچه برون اشاره کرد و درباره شکافتن 2 نقطه از خط‌آهن افزود: در آن مقطع زمانی تصمیم مسئولان برای باز کردن زیر ریل در منطقه با من در میان گذاشته شد. با همه وجود اعتقاد دارم اگر تخریب بخشی از خط موجب کاهش آلام و آسیب به مردم باشد (باید) این کار انجام شود.

وی ادامه داد: کمک‌ها و حمایت‌هایی از اداره کل راه‌آهن منطقه شد و همکاری و هماهنگی برای اتخاذ تصمیم محلی با سرپرست استانداری گلستان صورت گرفت.

رسولی با اشاره به آب‌گرفتگی یک بلاک حد فاصل بندرترکمن تا گرگان و شرایط بحرانی آن یادآوری کرد: در آن شرایط تصمیمی اتخاذ شد که مسافران، این فاصله را با اتوبوس اما به هزینه راه‌‌آهن جابجا شوند. همچنین تاکید شد مادامی که شرایط به حالت طبیعی بازگردد، زنجیره خدمات رسانی از سوی شرکت راه‌آهن نباید قطع شود.

** استان‌های لرستان و خوزستان 

مدیرعامل شرکت راه‌‌آهن درباره راه‌آهن استان‌های لرستان و خوزستان گفت: این مناطق بیشتر با ریزش و رانش کوه مواجه بودند و به دلیل بارندگی متمادی خاک منطقه اشباع شده و هر لحظه احتمال ریزش وجود داشت. بر همین اساس تیم‌های متعددی به طور شبانه‌روزی در طول خط گشت می‌زدند تا در صورت بروز هرگونه مشکل از مسدود شدن خط جلوگیری کنند اما اتفاق آب شستگی حاشیه خط‌آهن در منطقه «بیشه» موجب اعلام مسدود بدون خط شد.

وی افزود: نزدیک به 2 روز خط مسدود بود و همکاران با تلاش بسیار زیاد شامگاه 13 فروردین ماه خط را آزاد کردند و حرکت قطارها با تمهیدات ویژه همچون درزین پیش‌رو و نگهداری مستمر خط توسط راهبان‌ها و پرسنل نگهداری خطوط در مسیر رفت و آمد برای ایجاد سیر ایمن در آن خط از سر گرفته شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره آب شستگی «بلاک بامدژ به آهو دشت» بین اهواز و اندیمشک در بامداد 14 فرودین‌ماه نیز گفت: متاسفانه شرایط برای سیر قطارها محیا نبود. به همین دلیل دستور توقف اعزام قطار‌ها از اندیمشک به اهواز صادر شد و مسافران با اتوبوس به اهواز منتقل شدند.

رسولی اضافه کرد: در بازدید از محور جنوب متوجه شدم 100 درصد یک قطعه از خط تخریب شده است و تصمیم بر این شد که چهار قطار اعزام شده با مسافران به تهران بازگردند اما با وجود اطلاع رسانی از طریق ارسال پیامک لغو سفر به مسافران و اعلام عمومی در رسانه ملی، همچنان عده‌ای از مردم در ایستگاه‌های اهواز و خرمشهر به دنبال بازگشت به شهرهای خود بودند.

«با توجه به مسدود بودن جاده، تصمیم بر این شد در صورتی که مسافران اهواز و خرمشهر به هزینه خود در ایستگاه اندیمشک حاضر شوند، 50 درصد هزینه بلیت و در غیر این صورت 100 درصد قیمت بلیت مسترد شود. بر همین منوال در آخرین موج سفرهای نوروزی چهار قطار از اندیمشک به مقاصد تهران به مشهد اعزام شد.

مدیرعامل شرکت راه‌‌آهن از انتقال 50 دستگاه واگن مسقف به خطوط فرعی در مناطق سیلزده استان خوزستان و لرستان برای استقرار و اسکان موقت مردم خبر داد و افزود: اتاقک های استحمام و سرویس بهداشتی، ژنراتور برای تامین برق و آب، سیلندرهای گاز، آذوقه و مواد اولیه به صورت شبانه روزی با درزین در حال انتقال به مناطق سیلزده است.

** استان فارس

معاون وزیر راه و شهرسازی به تمهیدات و اقدامات شرکت راه‌آهن پس از وقوع سیل در استان فارس و شهر شیراز اشاره کرد و گفت: تا دیروز به طور رایگان 68 خودرو، حتی خودروهای آسیب دیده مردم به بهترین نحو در واگن‌های حمل خودرو بارگیری و از طریق قطار به مقاصد مختلف منتقل و تحویل صاحبانشان شد. به علاوه مسافران نیز با عزت و احترام از ایستگاه شیراز بدرقه شدند.

رسولی تاکید کرد «فصل جدیدی برای امداد و نجات باز شده است و سعی می کنیم آمادگی خود را بیشتر کنیم».

وی افزود:‌ در نظر داریم تفاهم‌نامه‌‌هایی میان شرکت راه‌آهن و سازمان‌های مختلف برای مدیریت و عملکرد بهتر در زمینه بحران امضا شود.

نمونه این اقدام، امضای تفاهم‌نامه با سازمان آب و برق خوزستان بود که بر اساس آن راه‌آهن از آخرین داده‌های اطلاعاتی روخانه‌های واقع در حاشیه خطوط ریلی به صورت سیستماتیک برخوردار شود.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن ادامه داد: از چند استاد مجرب برای همکاری به مدیران عملیاتی درخواست شد داده‌های سیلاب و نقشه‌های پهنه‌بندی سیل را تهیه و عکس‌های هوایی مناطق را پایش کنند تا ضمن شناسایی نقاط آسیب‌پذیر و با توجه به موج بارش‌های پیش‌ رو برای رعایت ایمنی سیر قطار آمادگی لازم را داشته باشیم.

به گفته وی، از دیروز نیز به 12 تیم متشکل از بهترین مدیران حوزه فنی و زیربنایی راه‌آهن ماموریت داده شد پس از بازدید میدانی از نواحی مختلف، گزارشی از برآورد از خسارت‌های وارد شده و آسیب دیدگی شبکه تهیه کنند.

به گزارش ایرنا، بارندگی های شدید و سیل از بیست و هشتم اسفندماه گذشته آغاز شد و همه استان های کشور را درگیر کرد.

استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط اضطراری قرار گرفتند.

جاده های میان شهری در این نواحی بسته و بسیاری از خانه ها در شهرها و روستاها ویران شد. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید