قانون ممنوعیت سفر ترامپ؛ هزاران خانواده از هم جدا افتادهاند
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از یورونیوز؛ نجیب ادی یکی از افرادی است که فرمان مهاجرتی ترامپ او را از مادرش جدا کرده است. نجیب سال ۲۰۰۲ به آمریکا مهاجرت کرد و اکنون شهروند ایالات متحده است. مونا نصری مادر ۷۲ ساله او اهل دمشق است و او اکنون کاملا ناامید شده است که مادرش بتواند به آمریکا بیاید.
نجیب ۴۶ ساله که در ویرجینیا دندانپزشک است، می گوید دمشق جهنم روی زمین است و او می خواهد مادرش را از آنجا خارج کند. با کمک نجیب، مادرش درخواست ویزا کرده است اما اول از هر چیز او باید از ذیل فرمان مهاجرتی ترامپ خارج شود. فرمانی که ممنوعیت سفر را برای شهروندان سوریه، لیبی، ایران، سومالی، یمن و کره شمالی و همچنین برخی از افراد وابسته به دولت ونزوئلا اعمال کرده است.
مادر نجیب ۱۵ ماه است که درخواست کرده فرمان مهاجراتی برای او لغو شود اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده است.
وزارت خارجه ایالت متحده آمریکا هیچ آماری از اینکه چه تعداد درخواست مانند مادر نجیب برای لغو فرمان مهاجرتی منتظر پاسخ است، ارائه نکرده است.
سیرین شیبایا وکیل یک گروه مدافع حقوق مسلمانان در واشنگتن می گوید مردم فراموش کردهاند که ممنوعیت سفر مسلمانان در حال حاضر بطور ۱۰۰ درصد در حال اجراست. درخواست برای لغو فرمان مهاجرتی بطور مورد به مورد وضعیتی بوجود آورده که سیرین شیبایا آنرا «شرم آور» توصیف می کند چرا که کنسولگری های آمریکا به متقاضیان هیچ اطلاعاتی درباره اینکه چه مدارکی باید ارائه کنند یا چه زمانی به آنها پاسخ داده می شود، نمی دهند.
استدلال دولت ترامپ این است که فرمان مهاجرتی که مانع سفر بسیاری از شهروندان کشورهای ذکر شده در فرمان شده است برای امنیت آمریکا ضروری است و فرایند لغو مورد به مورد را برای آن تعبیه کردهاند تا نشان دهند علی رغم این ممنوعیت، سفر به آمریکا برای برخی شهروندان این کشورها ممکن است. موضوعی که آمارها نشان می دهد درصد بسیار اندکی موفق به دریافت ویزا شدهاند.
به گفته وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا تاکنون ۲۷۰۰ مجوز برای شهروندان کشورهای موضوع فرمان مهاجرتی ترامپ صادر شده است که برخی از آنها برای کسانی بوده است که در شرایط دشواری بودهاند و موقعیت شان توجه رسانه ها را جلب کرده است مانند یک زن یمنی که دختر ۲ ساله اش نیازمند درمان برای یک بیماری کشنده مغزی بود یا یک دختر ۱۰ ساله یمنی که با فلج مغزی مواجه است و نمی توانست در کشورش مراقبت های پزشکی دریافت کند و یا یک مردی ایرانی که نیازمند دریافت مغز استخوان از سوی بردارش بود که در آمریکا زندگی می کرد.
شیبایا می گوید که مواردی که با مورد پزشکی فوری روبرو بودند تنها مواردی است که او مشاهده کرده اجازه نامه برای دریافت ویزا دریافت کرده اند اما موارد دیگر مجبورند زمان زیادی صبر کنند.