نشنال اینترست مدعی شد؛ مختلسازیسیستمهای ناوبری اف-۲۲ و اف-۳۵ حوالی مرزهای ایران توسط روسیه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، نشریه «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «دیوید اکس» نویسنده و خبرنگار نظامی کارکشته آمریکایی مدعی شد که روسیه در حال مختل کردن سامانههای ناوبری جنگندههای اف-35 و اف-22 هست که در نزدیکی حریم هوایی ایران پرواز میکنند.
در ابتدای این یادداشت ضمن اشاره به ادعاهای اخیر فدراسیون بینالمللی اتحادیه خلبانان خطوط هوایی و مقامات فرودگاهی رژیم صهیونیستی مبنی بر ایجاد اختلال در سامانههای ناوبری هوایی در پروازهای ورودی و خروجی از فرودگاه «بن گوریون» در فلسطین اشغالی، ادعا شده است: «نیروهای روسیه سیستمهای موقعیتیاب جهانی در خاورمیانه را مختل میکنند. این کارزار جنگ الکترونیک میتواند بر توانایی نیروهای آمریکایی برای جمعآوری اطلاعات در منطقه پیش از حمله احتمالی به ایران تاثیر بگذارد».
نشنال اینترست به نقل از گزارش اخیر وبگاه امنیتی «برکینگ دیفنس» مینویسد: «منابع اسرائیلی بیش از پیش مجاب شدهاند که سه هفته اختلال در پروازهای مسافری [در منطقه]، عوارض جانبی اقدامات روسیه در پارازیت انداختن و مختل کردن [سامانههای ناوبری هوایی] در سوریه است. مسکو در تلاش است تا دو نوع از جنگندههای غربی، اف-22 و اف-35 و همچنین پهپادهای تروریستها را مختل کند».
در ادمه این گزارش آمده است: «جالب اینجاست که سامانههای موقعیتیاب مستقر روی زمین از این اختلالها بلا تاثیر ماندهاند و این نشان میدهد که مختلشدن موقعیتیابهای هوانوردی مشکوک بوده و فقط یک خطای الکترونیکی نیست. روسها نیز البته سرمایهگذاری زیادی روی سیستمهای مختلکننده انجام دادهاند که سیگنالهای جعلی موقعیتیابی را تا 500 برابر قویتر از سیگنالهای واقعی به هواپیما ارسال میکنند».
این نشریه همچنین ادعا میکند که سامانههای مختلکننده روسی در اروپا نیز مستقر شدهاند: «سیگنالهای موقعیتیابی جعلی ابتدا توسط ناتو [سازمان پیمان آتلانتیک شمالی] در جریان رزمایش بزرگ "ترایدنت جانکچر" در نروژ در اکتبر 2018 تشخیص داده شد. نروژ در آن زمان گفت که رد این سیگنالهای مختلکننده را گرفته و به یک پایگاه نظامی روسیه در شبهجزیره کولا رسیدهاند».
در پایان این گزارش با اشاره به تصمیم آمریکا برای آزمایش سامانههای موقعیتیابِ ضداختلال در اروپا، آمده است: «این یک گام روبهجلو برای مقابله با جنگ الکترونیک روسیه است. هنگ سوارهنظام دوم ارتش آمریکا مستقر در آلمان قرار است این سامانههای موقعیتیاب ضد اختلال را تا پایان سال 2019 در اختیار بگیرد».
وبگاه «تایمز اسرائیل» نیز در ژوئن 2019 گزارش داده بود: «از بهار گذشته، خلبانانی که در خاورمیانه و مخصوصا حوالی سوریه مشغول پرواز بودند، متوجه شدند که سامانههای موقعیتیاب آنها، مکان اشتباهی را نشان میداد یا بهکلی از کار میافتاد».
این رسانه صهیونیستی مدعی شده بود که سیگنالهای مختلکننده سیستمهای ناوبری هواپیماهای عبوری از حریم هوایی فلسطین اشغالی در چند هفته، از پایگاه هوایی روسیه در سوریه ارسال شده است.
این در حالی است که دولت ایالات متحده بعد از تنشهایی که درپی خروج از توافق هستهای با ایران ایجاد کرد، به دستور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور در اقدامی تحریکآمیز، چندین فروند جنگنده اف-22 و اف-35 به منطقه اعزام و در پایگاههای هوایی قطر و امارات عربی متحده مستقر کرد.
رژیم صهیونیستی تنها دولتی در منطقه غرب آسیا است که آمریکا چندین فروند جنگنده پیشرفته اف-35 به آنها فروخته و همچنین اولین رژیم در جهان محسوب میشود که این جنگندهها را در عملیات نظامی واقعی به کار گرفته است.