روشن شدن نتایج وعدههای انتخاباتی نتانیاهو تا ساعاتی دیگر
بهگزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، انتخابات زودهنگام پارلمانی در سرزمینهای اشغالی که در ۲۰ فروردین ماه برگزار شد، شکست خورد؛ ناتوانی بنیامین نتانیاهو برای رسیدن به یک اجماع و تشکیل کابینه باعث شد تا مهلت قانونی او در ابتدای خرداد به پایان برسد. بعد از آن بود که پارلمان رأی به انحلال خود و برگزاری انتخابات مجدد داد و این انتخابات امروز ۲۶ شهریور ماه برگزار می شود.
پیروزی در انتخابات پارلمانی برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی بسیار مهم است و در صورت پیروزی میتواند مجددا بر کرسی قدرت تکیه بزند. حداقل در یک ماه اخیر نتانیاهو وعدههای انتخاباتی بسیاری داد، وعدههایی نژادپرستانه و غیرواقعی که با اعتراضهای گسترده ای روبرو شد.
یکی از وعدههای جنجالی نتانیاهو که اعتراض بسیاری از کشورها و مجامع بین المللی را به دنبال داشت، الحاق شهرکهای صهیونیست نشین کرانه باختری به اراضی اشغالی بود. نتانیاهو روز سهشنبه ۱۹ شهریور وعده داد که در صورت انتخاب مجدد به عنوان نخست وزیر، حاکمیت رژیم صهیونیستی را بر دره اردن و شمال بحرالمیت اعمال خواهد کرد.
رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری رود اردن را اشغال کرد اما تاکنون این اراضی را ضمیمه خاک خود نکرده است. فلسطینیها تمام این سرزمین را بخشی از کشور مستقل فلسطین میدانند.
نتانیاهو دره اردن و شمال بحرالمیت در کرانه باختری را مناطقی خواند که میتوان بلافاصله بعد از انتخابات حاکمیت رژیم صهیونیستی را بر آن اعمال کرد. وعده ای که به احتمال زیاد باعث افزایش قابل توجه حمایت راستگرایان از او خواهد شد.
صائب عریقات، دیپلمات ارشد فلسطینی در واکنش به این وعده نتانیاهو گفت که چنین اقدامی مصداق جنایت جنگی خواهد بود و هرگونه شانس برای دستیابی به صلح را نابود میکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد نیز نسبت به پیامدهای اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی به الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی هشدار داد و تاکید کرد که چنین تصمیمی میتواند عملیات صلح را نابود کند.
پنج کشور اروپایی، انگلیس، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه با صدور یک بیانیه مشترک وعدههای انتخاباتی نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی را محکوم کردند. در این بیانیه آمده است: انگلیس، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه از تمامی طرفها میخواهند که هیچگونه اقدامی در تعارض با قانون بینالمللی انجام ندهند تا امکان اجرای راه حل دو کشوری از بین نرود و همچنین دستیابی به فرصت تحقق صلح پایدار و عادلانه دشوارتر نشود.
حتی کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی نیز که روابط خوبی با رژیم صهیونیستی دارند این طرح را محکوم کردند، عربستان سعودی این طرح را به شدت محکوم کرد و آن را اقدامی بسیار خطرناک و نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد خواند.
ریاض همچنین خواهان برگزاری نشست فوقالعاده وزاری خارجه ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی شد. اتحادیه عرب با خطرناک خواندن وعده انتخاباتی نتانیاهو آن را اقدامی متجاوزانه توصیف کرد. ترکیه و اردن نیز این وعده را محکوم کردند و آن را اقدامی نژاد پرستانه توصیف کردند.
تحلیلگران معتقدند که اگر نتانیاهو بخواهد با استفاده از خشونت این وعده انتخاباتی خود را اجرایی کند انتفاضه دیگری با مشارکت جنبشهای فلسطینی اتفاق خواهد افتاد.
این وعده نتانیاهو در حالی مطرح شده است که بر اساس قرارداد اسلو که در سال ۱۹۹۳ بین جنبش فتح و رژیم صهیونیستی با نظارت بینالمللی امضا شد، کرانه غربی بخشی از تشکیلات خودگردان فلسطین تلقی میشود.
البته نتانیاهو برای جلبآرای رای دهندگان در سرزمینهای اشغالی به مواضع گروههای مقاومت در منطقه از جمله مواضع حزب الله لبنان و نیروهای ارتش سوریه و نیروهای حشد الشعبی در عراق و هم چنین مواضع گروههای مقاومت فلسطین به ویژه حماس حمله کرد که به نظر می رسد این تلاشها عمدتا کاربری انتخاباتی برای نتانیاهو داشته است.
نتانیاهو در اقدامی دیگر برای جلب توجه رای دهندگان مدعی کشف تاسیسات هسته ای مخفی ایران شد، ادعایی که حتی در اراضی اشغالی نیز با انتقاداتی رو به رو شد. تنها به فاصله چند روز پس از اعلام برداشته شدن گام سوم کاهش تعهدات هستهای و نیز بلافاصله پس از سفر مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، نتانیاهو مدعی کشف سایت هسته ای اعلام نشده ایران در آباده واقع در جنوب اصفهان شد.
این اقدامات نمایشی و تبلیغاتی انتقادات بسیاری را از سوی احزاب مخالف برای نتانیاهو به دنبال داشته است برخی از این احزاب با صدور بیانیههایی اعلام کرده اند که نتانیاهو با این اقدامات نمایشی، باعث تضعیف امنیت رژیم صهیونیستی شده است.
وعده انتخاباتی نتانیاهو به نظر غیر قابل اجرا میآید و اقدامات و ادعاهای اخیر او نیز در آستانه انتخابات پارلمانی رنگ و بوی نمایشیتری به خود گرفته است تا چند ساعت دیگر مشخص می شود که نتانیاهو تا چه میزان توانسته است رای دهندگان را با وعدههای دروغ و ماجراجوییهای پرهزینه به سمت خود جلب کند.