واکنش فعال سیاسی اصولگرا به طرح دولت برای افزایش قیمت بنزین/ روحانی بالاخره یک قدم جدی برداشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، افزایش قیمت بنزین در روزهای اخیر واکنشهای محافل مختلف سیاسی را نیز برانگیخته است. از استعفای برخی نمایندگان تا طرح بحث سه فوریتی که به سرانجام نرسید، تا اظهارنظرهای متفاوت شخصیتهای اصولگرا همه و همه بخشی از این واکنشهاست. در چنین شرایطی نزدیک بودن زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی، باب برخی گمانهزنیها را درباره برخورد سیاسی با این طرح اقتصادی باز کرده است. با این حال بسیاری از شخصیتهای اصولگرا چنین برخوردی را نادرست و غیراخلاقی میدانند. از جمله این افراد، «ناصر ایمانی» تحلیلگر سیاسی اصولگراست که با او به گفتگو نشستیم:
باید از دولت تشکر کرد
ناصر ایمانی در پاسخ به سوال خبرنگار نامه نیوز درباره اثرات سیاسی و انتخاباتی اقدام اخیر دولت در افزایش قیمت بنزین که با برخی اعتراضات مواجه شده است، گفت: این ایده که اصولگرایان ممکن است از کاهش محبوبیت اصلاحطلبان و دولت در شرایط حساس فعلی استفاده ببرند به هیچ وجه صحیح نیست زیرا نه تنها برخی اصولگرایان که تعداد زیادی از اصلاحطلبان و از جمله تعداد زیادی از نمایندگان فراکسیون امید مجلس نیز با نحوه اجرای طرح افزایش قیمت بنزین مخالفت داشته و دارند. طرح دو فوریتی فراکسیون امید برای متوقف کردن برنامه دولت -که توفیقی در مجلس نیافت- شاهدی بر همین مدعاست. این اعتراض حتی در مطبوعات و رسانههای اصلاحطلب نیز مشاهده میشود و منحصر به یک جریان خاص نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به این نکته که «اصل افزایش قیمت حاملهای انرژی مورد دفاع همه جریانات سیاسی است» تصریح کرد: حتی روزنامه کیهان نیز از ابتدا از کلیت این طرح دفاع کرد. اصولگرایان البته معتقد بودند که این افزایش قیمت باید از سالها پیش انجام میشد و نه حالا که در نقطه اوج تورم قرار داریم. در این زمینه اقتصادی اتفاقا اتفاقنظر بین همه طیفهای سیاسی و حتی جریانات تندرو نیز وجود داشته است. این اتفاق نظر حتی بر سر نحوه اجرا نیز وجود داشته است. این مسئله به بحث انتخابات اصلا ربطی ندارد و نباید ربط پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت یازدهم و دوازدهم به رغم وجود قانون برای افزایش پلکانی قیمت بنزین در این زمینه تعلل داشته است، پاسخ داد: سیاست دولت آقای روحانی از سال 92 در این زمینه دارای اشکال بود. مدیران اقتصادی دولت از همان سال 92 مدل اقتصادی مشخصی را در مورد حاملهای انرژی پیگیری نکردند. بهعنوان نمونه، در بحث بنزین ما مصوبه سهمیهبندی و کارت سوخت را از سال 88 داشتیم که در حال اجرا بوده و نتایجی هم در بر داشت، اما سال 92 دولت آقای روحانی بدون هیچ دلیل کارشناسی موجهی کارت سوخت و سهمیهبندی را برداشت و همین موضوع موجب افزایش میزان قاچاق بنزین شد.
ایمانی با انتقاد از تیم کارشناسی اقتصادی حسن روحانی گفت: دولت مدل اقتصادی مشخصی را از ابتدا در دست نداشت و بههمین دلیل قیمت بنزین که سالانه یا هر چند سال یکبار افزایش مییافت، تعدیل نشد و بار تورمی آن یکجا وارد اقتصاد کشور شد. اگر براساس مصوبات دوره قبلی طرح تعدیل اقتصادی انجام میشد، هم عدالت در این زمینه بیشتر دیده میشد و هم با کاهش میزان قاچاق سوخت مواجه بودیم.
این تحلیلگر سیاسی در پایان ضمن تاکید بر این نکته که «با همه این نواقص و ایرادات، اکنون زمان حمله به دولت نیست و همین که دولت بالاخره این شجاعت را به خرج داد که قیمتها را واقعیتر کرده و از تعمیق و افزایش بیشتر بحران جلوگیری کرد» گفت: اکنون نیز جای شکرش باقیست که دولت بالاخره در سالهای پایانی خود یک قدم (ولو به این فرم غلط) برداشته و یک اقدام بزرگ اقتصادی کرد که به خاطر این باید از آن تشکر کرد! لذا همه جناحهای سیاسی باید در شرایط فعلی موقعیت را بسنجند و خوشبختانه نیز تا بهحال هیچ جریانی از این اتفاق سوء استفاده سیاسی و انتخاباتی مشخصی از این اتفاق نکرده است.