مبلغ: از ابتدا هم گفته بودیم این دولت اصلاحطلب نیست/ استعفای روحانی به مصلحت کشور و مردم نیست
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامهنیوز، هرچه پیش میرویم تعداد بیشتری از فعالان سیاسی بحث استعفای حسن روحانی را مطرح میکنند و از ضرورت آن سخن میگویند؛ بهنحوی که بعد از عباس عبدی، عبدالله ناصری هم درخواست استعفای رئیسجمهور را عنوان کرد. اما اینکه استعفای روحانی در شرایط فعلی به مصلحت کشور و مردم است یا خیر یا حتی خود روحانی حاضر به استعفا میشود یا نه بحثهایی است که مدافعان استعفا به آن پاسخ ندادهاند.
مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره طرح موضوع استعفای حسن روحانی به «نامهنیوز» گفت: «اینکه عدهای میگویند آقای روحانی باید استعفا دهد، نظر شخصی آنان است و نباید به نظر مجموع اصلاحطلبان تعمیم داد. موضوع انداختن دولت را در ابتدا اصولگرایان تندرو مطرح کردند و حتی صریحا یکی از آنها در مجلس گفت که هدف ما به زیر کشیدن دولت روحانی است. در حال حاضر شرایط مردم بسیار سخت است مشکلات آنها عدیده شده است. در چنین شرایطی باید دید که مصلحت عمومی چه اقتضا میکند؛ از اینرو به هیچوجه به مصلحت کشور و مردم نیست که دولت استعفا دهد. البته بر موضوع استعفا دو دیدگاه وجود دارد. برخی میگویند که آقای روحانی به دلیل ناکارآمدی دولتش باید استعفا دهد و برخی دیگر باور دارند به دلیل آنکه به او اجازه فعالیت داده نمیشود باید استعفا دهد. هردوی اینها آدرس غلط به مردم میدهند. مشکلاتی که امروز در جامعه ما ایجاد شده است به روندهای کلی و نه لزوما به دولت مربوط میشود و عملکرد ضعیف دولت یکی از فرعیات نقایصی است که در سیاستگذاریهای عمده وجود دارد».
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که اکنون چه باید کرد تا دولت در مدت باقیمانده کارش بتواند بهتر عمل کند، اظهار کرد: «امروز همه باید دستبهدست هم بدهیم و تلاش کنیم تا مشکلات کاهش یابد و گشایشی در زندگی مردم ایجاد شود. از همه مهمتر باید تلاش شود که تمام مسئولان و نه فقط مسئولان دولت به خواست مردم تن بدهند در سیاستهای خود تجدید نظر کنند».
مبلغ درباره جداشدن راه اصلاحطلبان از دولت در مقطع کنونی هم گفت: «اصلاحطلبان از ابتدا هم گفته بودند که این دولت اصلاحطلب نیست و امر جدیدی نیست و نیروهای اصلاحطلب در سالهای 92 و 96 از حسن روحانی حمایت منتقدانه کردند؛ یعنی در عینحال که تشخیص روی کارآمدن روحانی بود اما انتقادها هم مطرح میشد. از یاد نمیبریم که در سال92 حتی مرحوم هاشمی رفسنجانی هم ردصلاحیت شد و اصلاحطلبان به ناچار و برای کنترل شرایط سیاسی از آقای روحانی حمایت کردند. با چنین پیشزمینهای طبیعی است وقتی دولت در دوم کار خود ضعیفتر شد انتقادهای اصلاحطلبان هم افزایش یافت».
او در پایان درخصوص فضای انتخاباتی پیش رو هم تصریح کرد: «نارضایتیهای عمومی بسیار بالاست که این نارضایتیها فقط به دولت مربوط نمیشود. حوادث آبانماه هم این فضا را تشدید کرد. در چنین شرایطی اگر ردصلاحیتها گسترده باشند و نهادهای برگزارکننده انتخابات تجدیدنظری در سیاستهای انتخاباتی خود نکنند، نمیتوان انتظار داشت که مشارکت بالایی را شاهد باشیم».