حملات توییتری ترامپ پس از رای آوردن استیضاحش؛ چه طوره نانسی را استیضاح کنیم؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، از لحظه ای که استیضاح ترامپ تصویب شده است رئیس جمهور آمریکا قانونگذاران را بمباران توئیتری کرد. ترامپ در تازه ترین توئیت خود خواستار استیضاح پلوسی شد البته این درخواست بعد از توئیتی بود که خواستار محاکمه خودش شده بود!
وی در توئیتی ، نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان را به تلاش برای بده بستان با سنا متهم کرده و خواستار استیضاح وی شد.
ترامپ بامداد شنبه نوشت: نانسی پلوسی به دنبال بده بستان با سناست؛ چرا او را استیضاح نمیکنیم؟
این درخواست در حالی است که پلوسی از ترامپ دعوت کرده تا چهارم فوریه (۱۵ بهمن) برای ایراد سخنرانی سالانه موسوم به «وضع اتحادیه» به کنگره برود. ترامپ این دعوت را پذیرفته است.
اما انتظار میرود که سنا تا آن زمان، جلسه استیضاح ترامپ را برگزار کند.
به گزارش شبکه خبری سیانان، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا جمعه در نامهای به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نوشت: «با احترام به قانون اساسی، از شما دعوت میکنم در جلسه مشترک کنگره در روز سهشنبه ۴ فوریه ۲۰۲۰ در صحن مجلس نمایندگان ایالات متحده، نطق سالانه خود را ایراد کنید.»
کاخ سفید عصر جمعه در بیانیهای تایید کرد که ترامپ این دعوت را پذیرفته است. این تحولات تنها چند روز پس از آن مطرح میشود که مجلس نمایندگان آمریکا گامی تاریخی در راستای استیضاح ترامپ، اقدامی که به تشدید تنشهای دو حزبی در کنگره دامن زده است، برداشت.
اکنون که مجلس نمایندگان آمریکا به استیضاح رای مثبت داده است، گام بعدی برای سناست که برای تعیین تکلیف ماندن یا رفتن ترامپ از قدرت تشکیل جلسه بدهد. هنوز مشخص نیست که جلسه سنا چه زمانی تشکیل خواهد شد اما انتظار میرود این روند اوایل سال آتی میلادی باشد.
میچ مککانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا پنجشنبه گفت، سنا در مورد تعیین قوانین محاکمه استیضاح "در بنبست" قرار دارد و این سخنان با توجه به اینکه قانونگذاران تا سال جدید واشنگتن را ترک میکنند، تردیدهایی ایجاد میکند.
مجلس نمایندگان آمریکا آخرین رایگیری امسال را بدون تعیین مسوولان روند استیضاح یا مفاد ارسالی استیضاح به سنا به پایان رساند و این گمانهزنی به وجود آمد که دموکراتهای این مجلس گامهای لازم برای برگزاری محاکمه استیضاح در سنا را تا ژانویه آغاز نکنند.
اختلاف در سنای آمریکا درباره نحوه برگزاری دادگاه استیضاح ترامپ
در همین حال نمایندگان مجلس سنای آمریکا درباره نحوه برگزاری دادگاه استیضاح رئیسجمهور آمریکا درگیر اختلاف هستند.
اما خبرگزاری فارس بدون ذکر منبع گزارش داده است: قانونگذاران آمریکایی که سرنوشت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در دستان آنها است روز جمعه بدون رسیدن به توافق بر سر نحوه برگزاری دادگاه استیضاح او در مجلس سنا، واشنگتن را برای سپری کردن تعطیلات ترک کردند.
احتمال محکومیت و برکناری ترامپ که عضو حزب جمهوریخواه است در مجلس سنا نزدیک به صفر است زیرا اکثر کرسیهای این مجلس در اختیار همحزبیهای ترامپ است و محکوم شدن او نیازمند موافقت دستکم دو سوم سناتورها است.
نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه بر سر نحوه برگزاری دادگاه اختلاف دارند. دموکراتها میخواهند اعضای ارشد دولت ترامپ را به عنوان شهود به دادگاه فرا بخوانند و «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان در اقدامی که هدف آن افزایش فشار بر جمهوریخواهان سنا تعبیر شده از ارسال اسناد مربوط به استیضاح به این مجلس خودداری کرده است.
«آلان درشویتز»، حقوقدان بلندپایهای که احتمال میرود برای دادگاه به جمع تیم حقوقی ترامپ بپیوندد گفت فکر میکند مجلس سنا میتواند بدون ارسال مادههای استیضاح از سوی پلوسی هم کارش را ادامه دهد.
بسیاری از نمایندگان جمهوریخواه مایل هستند جلسه استیضاح زودتر برگزار شود تا این مسئله را پشت سر بگذارند. برخی از نمایندگان جمهوریخواه معتقدند دموکراتها به دلیل ضعیف بودن استدلالهایشان برای استیضاح ترامپ میخواهند جلسه دادگاه هر چه دیرتر برگزار شود.
نمایندگان دموکرات، استیضاح ترامپ را مسئلهای ضروری میدانند و گفتهاند ترامپ تهدیدی علیه دموکراسی به شمار میرود.
مجلس نمایندگان آمریکا تا زمان برگزاری نخستین جلسه خود در روز ۷ ژانویه قادر به ارسال مادههای اتهامی استیضاح برای مجلس سنا نخواهد بود. مجلس سنا روز ۳ ژانویه بازگشایی خواهد شد، اما تا روز ۶ ژانویه رأیگیری نخواهد داشت.
نتیجه استیضاح هر چه باشد، دموکراتها توانستهاند این را تضمین کنند که نام ترامپ را در تاریخ در فهرست معدود روسای جمهور استیضاح شده نگاه داشتهاند. «اندرو جانسون» در سال ۱۸۶۸ و «بیل کلینتون» در سال ۱۹۹۸ استیضاح شدند و نام ترامپ به عنوان سومین رئیسجمهور در کنار آنها قرار خواهد گرفت.
هیچ رئیسجمهور آمریکا تا به حال از طریق استیضاح برکنار نشده است و برای ترامپ هم به احتمال قریب به یقین همین اتفاق خواهد افتاد.
ترامپ ۷۳ ساله به «سوءاستفاده از قدرت» و «مانعتراشی در تحقیقات کنگره» متهم شده است. مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) با اکثریت آرا هر دو بند قطعنامه استیضاح ترامپ را به تصویب رساند.
ترامپ بعد از استیضاح خود در اجتماع هوادارانش در میشیگان گفت: « مثل اینکه یک رأیگیری داریم. انگار تک تک نمایندههای جمهوریخواه به ما رأی دادهاند. اوه...اوه... نزدیک به ۲۰۰ نفر! حتی یک رأی جمهوریخواه هم از دست ندادیم، ضمن اینکه ۳ دموکرات هم به نفع ما رأی دادند.»
«جو بایدن»، رقیب انتخاباتی ترامپ در واکنش به استیضاح نوشت: «ترامپ از قدرتش سوءاستفاده کرد، سوگند مربوط به سمتش را نقض کرد و به کشورمان خیانت کرد.اما در ایالات متحده آمریکا هیچکس مافوق قانون نیست-حتی رئیسجمهور.»
تصمیم نمایندههای دموکرات برای استیضاح ترامپ از زمانی شروع شد که یک یا چند افشاگر گفتند که ترامپ در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور اوکراین، او را برای آغاز تحقیقات قضایی علیه کسب و کار خانوادگی بایدن در اوکراین تحت فشار قرار داده است.
اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه ۲۸ آذرماه ۱۳۹۸ با ۲۳۰ رأی موافق در مقابل ۱۹۷ رأی مخالف، بند اول قطعنامه استیضاح ترامپ مبنی بر اتهام «سوء استفاده از قدرت» و با ۲۲۹ رأی موافق در مقابل ۱۹۸ رأی مخالف بند دوم این قطعنامه مبنی بر اتهام «کارشکنی در تحقیقات کنگره» را تصویب کردند.
دونالد ترامپ چهل و پنجمین رییس جمهوری ایالات متحده است که به صورت رسمی استیضاح میشود. تاکنون هیچ یک از رؤسای جمهوری آمریکا از طریق استیضاح از مقام خود برکنار نشدهاند.
ترامپ متهم است که تابستان امسال در تماسی تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهوری اوکراین از وی خواسته بود تا در مورد فعالیتهای اقتصادی «هانتر بایدن» پسر جو بایدن در آن کشور تحقیق کند.
ترامپ برای اعمال فشار بر اوکراین ارائه کمکهای آمریکا به این کشور را به حالت تعلیق درآورده بود.
دموکراتها این اقدام ترامپ را تلاش برای بده بستان با اوکراین و سوء استفاده از قدرت تلقی کرده و تلاشها برای استیضاح وی را آغاز کردند.